Jump to content

zlatica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moje pitanje glasi: da li se neoporeziva isplata za obavljenu praksu u iznosu od 1.600,00 kuna mjesečno može učeniku isplatiti i u gotovini ili isključivo na žiroračun?
  2. Nevjerojatno da NITKO neće odgovoriti!
  3. Planiram osnovati d.. sa prijateljicom koja živi u Njemačkoj i državljanka je iste. Zanima me da li stranac može biti vlasnik tvrtke u Hrvatskoj ? Još jedno pitanje: konkretno otvorim butik gdje prodajem žensku odjeću. No to nije odjeća jednog proizvođača, već ima više različitih. Kako se u Hrvatskoj gleda na to? Da li mora biti baš specijalizirana prodavaonica za tu i tu marku ili to nije bitno?
  4. Želim otvoriti prodavaonicu odjeće sa prijateljicom koja je iz Njemačke. To bi bio zajednički obrt. Roba bi se uglavnom (najvećim dijelom) uvozila iz Njemačke. Koliko se plaća carina na tu robu i gdje se moja prijateljica mora javiti kako bi dobila dozvolu za rad. Unaprijed hvala.
  5. Ovako! Dobila sam poziv iz PU da moram donijeti neke dodatne dokumente kao prilog poreznoj prijavi. Poslodavac mi je bacio na stol papire za nabavljenu opremu još iz 2003. godine koji nigdje nisu evidentirani. Pa sad ja pitam: da li mogu te račune uključiti u poreznu prijavu i dodatno smanjiti dobit (trošak amortizacije koji ranije nije bio priznat), te što sve moram priložiti uz to? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija