Jump to content

Barba_83

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Barba_83 objavio

  1. Da dodam pitanje, dal je legalno naplatiti stetu, koja se desila po vec postojecim ostecenjima uz nova ako nije bio svjestan ostecenja, i sta moze da se desi od ovog zahtjeva, ako je samo osiguranje isplatilo stetu uz uvidjaj prometene policije i zapisnik ostecenja samog osiguranja?
  2. Prijatelj ima problem, naime prije dvije godine imao je stetu na vozilu od drugog vozila i vozaca, ali problem je sto je uzeo u drugog prijetelja vozilo i nije znao da su bila moguca ostecenja na njemu koja su bila slicna onima koja su se desila kada je vozio moj prijatelj! To sada osiguranje ganja kao da je fingirao i pokrao ih sa vec postojecim ostecenjima. Pravi vlasnik tvrdi da je samirao ranija ostecenja ali osiguranje je poteglo slike iz prethodne prometne nezgode i sa drugim slikama iz njegove tvrdi da se razlike minorne i da su to ista ostecenja! Policja je tada na mjestu sve potvrdila i steta je naplacena, sada se pojavio problem osiguranja koje trazi novce nazad uz kaznenu prijavu. Kao imaju vjestaka koji tvrdi da je izvrsena prevara tj fingiranje. Pravi vlasnik tvrdi da je ostecenja sanirao i da mu je dao citavo vozilo! Da napomenem prijatelj je odmah iza morao kupiti vozilo bas zbog ostecenja, te je on i naplatio novce za stetu, a oni terete vlasnika i njega da su svjesno to radili sa tom stetom da naplate stetu! Poz i unaprijed zahvaljujem na pomoci i odgovorima!
  3. Hvala na savjetima,u svakom slucaju! Pozdrav
  4. Napad vozilom na mene,i naravno verbalni napad! Sto sam i naglasio policajcima i ostavio podatke o sebi i pociniocu i kada sam dosao kasnije da dam izjavu oni nisu htejli ni da cuju vec da dodjem sutra ili drugi put sto ja naravno nisam mogao!
  5. Imam problem,pa bih molio nekoga ko se razumije u tematiku da me uputi u svezi problema, tj da li je policija u svako doba dana i noci duzna da prihvati moju prijavu odnosno da uzme moju izjavu o prijavi za moj problem,jer dogodilo mi se da su me u postaji PU .... odbili primiti u 20.00 i rekli da cekam sefa i ja dodjem iz grada u 01.00 i nadjem sefa i on me odbije i kaze dodji sutra a ja posto sam imao obaveza narednih dana nisam htio da cekam i insistirao sam da mi uzmu izjavu odmah da bi mogao da prijavim svoj problem na sta su mi prikacili da im remetim javni red i mir,i na kraju su mi uzeli izjavu i prijavu ali i meni nakacili prijavu za remecenje mira! Jesu li bili duzni da mi uzmu prijavu i izjavu u svako doba dana i noci ili su oni u pravu i rade kad oni hoce i sto hoce????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija