Jump to content

sashab

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. A znaš li dali je nekome uopće leglo u Irskoj na račun? Neznam kako banka može znati vjerojatno će negdje iskočiti njeno ime.
  2. Poštovani, sestrična mi ima dug od nekih 30.000€ u raznim stvarima od nenamjenskog kredita, minisa na računu, blic kredita, kartice i slično. Dok je bila u RH radila je normalno i sve plaćala godinama bez ikakvih problema, naravno došla kriza i dobila je otkaz te je odselila za Irsku u potragu za poslom. Tamo kao i većina nije se odlično snašla prvih par mjeseci te nije bila u mogućnosti plaćati obveze, tražila je i od banke kao redovni platiša da joj omoguće poček od 2-3 mjeseca samo da se snađe i da će nastaviti sve redovno plaćati, naravno banka kao da njima neide u korist odbila je te ona nije mogla sve plaćati redovno i dugo sustigli te narasli, račun u RH je u potpunosti blokiran. Sad pitanja: 1. Kako je udana, a većina svega je dignuta BEZ ikakvih jamaca, bez sudužnika dali njen muž može odgovarati za njene dugove? 2. Nema apsolutno nikakve nekretnine u svom vlasništvu, muž živi u kući njene majke te jedino imaju pokretninu vozilo, od čega se banka tu može sve naplatiti? Također sve u kuću od namještaja i svega je u vlasništvu njene majke kao i kuća, to može i napismeno staviti. 3. Kako je u Irskoj zaposlena za Irskog poslodavca te ima račun u irskoj banci, dali postoji mogućnost da joj oni legnu na irski račun? Ako da, dali netko zna koji je to iznos na koji joj mogu leći? Znam da postoji europski ovršni zakon, ali kako svi govore on se tiče ako otvoriš račun u Inozemstvu ali i dalje radiš u RH, ili vrijedi za sve u EU osim Danske i UK? 4. Kakva je uopće mogućnost da će banka pokrenuti europski ovršni zakon te dali će uopće proći zbog iznosa duga? S obzirom da imaju onih s milijunskim dugovanjima. 5. Dali muž može u njeno ime proglasiti bankrot ili nekakvu zastaru pokrenuti nakon određenog broja godina? Hvala svima unaprijed na pomoći. Ona je bila voljna i dalje sve plaćati ali kad iz banke nisu htjeli izaći u susret jednostvano je onda i njoj sve puklo.
  3. U biti to je samo pokrenuta kampanja na web stranici i evo od sinoć već je 20.000,00 kn skupljeno znači nema šanse da prebacim sebi na račun, dignem cash lovu i odnesem za koga je skupljano direktno?
  4. Pozdrav ekipa, evo ako može netko nam pomoći što prije to bolje. Naime pokrenuo sam na jednoj stranici kampanju za prikupljanje sredstava za pomoć, nisam očekivao ali već u par sati je prikupljeno preko 10.000,00 kn te i dalje raste. Zanima me koja je opcija sad ja kao obična fizička, nezaposlena osoba da dam taj novac za koga sam skupljao? Dali da normalno kada završi kampanja zatražim uplatu na svoj račun te dignem novac i odnesem osobno? Dali ja moram prijaviti nekakav porez ili što mi je činiti? Molim Vas da mi pomogne netko što prije tko zna siguran odgovor da ne lutam danima po Google-u, radi se o humanitarnoj pomoći pa mi je jako bitno. Opcija da se direktno uplati novac za koga je skupljana pomoć ne postoji jer je račun blokiran zbog povećeg iznosa. Hvala unaprijed svima.
  5. Hvala na odgovoru. A recimo opcija kupovina rabljene opreme? Koja je "fora" s tim? Dali ja mogu otvoriti trgovinu polovne opreme, robe i slično s mogućnošću otkupa iste?
  6. Također i ja sam ovo davno pitao pa nije bilo odgovora ako može netko pomoći? Ista stvar me zanima zalagaonica i otkup srebra/zlata također, sve u jednom.
  7. Hvala pomoglo je, ali imam još neka pitanja koje nisam dobio tamo, a to je recimo da imam će imati prihode veće od 85.000,00 kn godišnje, što mu je od toga najisplativije otvoriti s obzirom da je već zaposlen negdje druge, dali mora opet plaćati i u svojoj tvrtki nanovo doprinose?
  8. Evo kolega traži odgovor, ja mu ne mogu pa mislim da ćete Vi najbolje od svih reći. Znači on je trenutno zaposlen u jednoj firmi, točnije još je ugovor o dijelu ali ovih dnaa će biti normalan ugovor, te bi on svejedno otvorio pored toga svog posla firmu koja bi se bavila pretežno programiranje, savjetovanje, određena vrsta servisa te možda nek internet prodaja računala i računalne opreme, znači sve vezano za IT. Pitanja: 1. E sad ga zanima što najbolje otvoriti? Obrt, d.., j.d..? 2. Što mu je najpovoljnije da ne plaća porez i davanja duplo kad već firma za koju radi za njega plaća, a on bi ebio za početak jedini zaposlen u svojoj firmi Hvala unaprijed.
  9. Zanima me, dali ja mogu promovirati na recimo društvenim mrežama (Facebook i slično) propagandu kako da ljudi blokiraju reklame na portalima? Tipa snimim YouTube video i objašnjavam ljudima kako da podese određene (besplatne) programe i ekstenzije da nemaju prikaz reklama na portalima i slično? Dali ja mogu kako pravno odgovarati za to? Znači pričamo o već postojećim aplikacijama i ekstenzijama ništa na crno, hakerski i slično?
  10. Hvala na odgovoru, zadnje pitanje, dali postoji nekakva vrsta zastare možda kao prije?
  11. Nema nikakvih jamaca niti sudužnika, nema apsolutno nikakve imovine na sebi. Čuo sam za taj Europski ovršni, ali za to je potreban sud? Te dali uopće za manje iznose terete nekog tamo? Jer kaže ovaj što je s njim dužan je milijune godinama i zato je otišao van raditi i ne planira se vraćati niti plaćati u RH to dalje.
  12. Trebam savjet za brata, naime u RH je imao kredit u PBZ, a trenutno radi u Irskoj. Te kako nije u mogućnosti trenutno dok se ne snađe plaćati ratu kredita a tražio je od banke da se dogovore nekako da mu se omogući odgoda na kraće vrijeme kako bi tamo prvo riješio stalan posao, stan i sve banka nije željela ništa dogovarati i odbila je svaki pokušaj "dobre" komunikacije, a tražio je samo odgodu od maksimalno 6 mjeseci dok se ne snađe tamo. Sad ga zanima, pošto se radi o 100.000kn kredit, kakve su mu opcije? Recimo da on više uopće ne nastavi plaćati kredit dali PBZ/FINA mu mogu blokirati bankovni račun u Irskoj? Dali može završiti u zatvoru da dođu po nj tamo ili što? S njim ima jedan što je u hrvatskoj dužan preko firme poreza oko 3 milijuna kuna preko 10 godina i navodno da neće ništa morat ni platiti, niti su mu ikad blokirali tamo račun, dok sve u RH mu je blokirano.
  13. Nitko niej prijavio patent niti ništa.
  14. Radi se o tome da sam imao jednu dobru ideju za proizvod, naravno imam problem i taj što imam veliki jezik. I sad sam naletio da je netko od poznanika napravio već taj proizvod, ali još ga nije počeo prodavati niti išta, samo napravio i još testira. Ja dokaza nemam nikakvog da je moja ideja bila prva, što ja mogu tu pravno napraviti? Te dali mogu ja ako uspijem prije njega taj proizvod osmisliti i proizvesti te pustiti u prodaju prije njega?
  15. Pozdrav, otvorio bih trgovinu, nešto tipa da mogu prodavati normalno novu robu ali i nešto tipa zalagaonica da mogu prodavati rabljenu robu ili otkupljivati od fizičkih osoba? Također to bih sve radio (prodaju) samo preko online, ne bih nigdje imao otvorenu fizički trgovinu sa prostorom. Zanima me što i gdje da gledam za to kako da to sredim sve papirno, koje su mi najbolje opcije s obzirom da ja već imam stalan posao i radim normalno tako da ne moram dodatno plaćati ništa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija