Jump to content

kinka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kinka objavio

  1. Poštovani, živim u zgradi s 10 sustanara. Ispred zgrade je obilježeno 10 parkirališnih mjesta. Željeli bismo postaviti montažne limene garaže (samo se zašarafe na 4 mjesta u beton). Svaka garaža je površine 15 kvadratnih metara (3x5m). Prvi susjed (obiteljska kuća) se slaže s našim namjerama. Kakvi su nam dokumenti potrebni za navedeno? Je li potrebna građevinska dozvola? Koliki su troškovi eventualno potrebnih dokumentata? Hvala, pozdrav
  2. Radila sam do 26.03., a nakon toga sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Dobila sam rješenje o 25 dana godišnjeg odmora za 2007. godinu. Još nisam potrošila niti cijeli godišnji iz 2006. U firmi radim nekoliko godina. U kolektivnom ugovoru stoji: „Svakom radniku, koji ima pravo na godišnji odmor, pripada jednokratni dodatak na plaću u iznosu od XY kn bruto po danu godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u kalendarskoj godini.“. Regres se isplaćuje u 6. mjesecu (sa plaćom za 5. mjesec), znači još nitko nije 6 mjeseci na poslu. Imam li pravo na regres ili ne?
  3. Na netu sam pronašla slijedeći odlomak (napominjem da iako se autorica referira na Zakon o radu, u spomenutom zakonu nisam naišla na citirani odlomak) : „Ako namjeravate prekinuti bolovanje zbog komplikacija u trudnoći i iskoristiti pravo na godišnji odmor, prilikom otvaranja novog bolovanja računat će vam se novi prosjek plaće, ako je prekid bolovanja bio duži od 30 kalendarskih dana, ili ako je prekid kraći, ali je druga šifra bolovanja na idućoj doznaci.“. Znači li to da trudnica na komplikacijama može prekinuti bolovanje i koristiti godišnji odmor od npr. 11.6. do 22.6. (10 dana godišnjeg odmora), pa se do kraja 6. mjeseca vratiti na komplikacije (ista šifra), nakon toga u 7. mjesecu ponoviti istu stvar (npr. potrošiti još 15 dana godišnjeg odmora, odnosno čitav godišnji za 2007. godinu = 25 dana)? Je li takav scenarij moguć bez negativnog utjecaja na visinu naknade, i da li doktorica opće prakse smije na zahtjev trudnice tako u nekoliko navrata prekidati bolovanje, ako je trudnica na komplikacijama i po preporuci ginekologa mora mirovati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija