Jump to content

wurstbrot

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nakon što je sve završilo, nikako da se sjetim napisati epilog za one koji će se naći u sličnoj situaciji.. Long story short, bio sam na prekršajnom sudu, salušanje je više ličilo na monolog sutkinje koja je čitala (pretpostavljam) izvještaj policajca koji je vršio očevid i praktički diktirala skraćenu verziju zapisničarki. Imam dojam da je potpuno krivo vizualizirala događaj jer me pitala nisam li ga vidio, što nema veze s vezom obzirom da sam ja njega pretjecao, problem je što on mene nije vidio (tj. nije gledao). Kad sam to probao reći, nije previše bila zainteresirana, ali nije ni da me to previše čudi. U pitanju je moja riječ protiv njegove i bog zna koliko istih ili sličnih iskaza sluša dnevno.. Na kraju je potvrdila krivnju (odnosno podijeljenu krivnju) ali ukinula kaznu odnosno zamijenila ju opomenom (prvi prekršaj, kajanje i td). Uglavnom, žalba se isplatila (financijski) iako nisam skroz zadovoljan time što sam proglašen krivim (makar i djelomično). Kakogod bilo, još jednom hvala svima na mišljenjima..
  2. Kakogod bilo, pomogli ste mi sa odlukom. Alea iacta est. Uložio sam prigovor, pa što bude.. Još jednom, hvala na odgovorima. Napisat ću konačan ishod kad bude sve gotovo..
  3. Krivo ste me shvatili, mislio sam plaćanjem kazne izbjeći sud.. Iako ni to nije neko rješenje obzirom da on možda uloži prigovor pa završim na sudu tak i tak. Uglavnom, olakšali ste mi odluku. Hvala puno na odgovorima!
  4. Jeli stvarno tako? Negdje sam pročitao da ti sud može odrediti i veću kaznu ako prigovaraš presudi (pobijaš krivnju) a ne na visinu kazne. Htio sam izbjeći odlazak na sud, čisto zbog gnjavaže, stresa i slično (nadležni sud je udaljen od mjesta stanovanja mene i eventualnih svjedoka 50 km). Još par pitanja.. 4. Ako uložim prigovor, jeli ročište zagarantirano ili sud može donijeti odluku bez sazivanja ročišta? Pitam da znam kako formulirati prigovor. Dobio sam savjet da u prigovoru ne iznosim obranu već tek na ročištu, ali sam čuo da sud može odbiti prigovor bez ročišta, pa u tom slučaju ne bih dobio ni priliku za iznošenje obrane. 5. U vozilu sam imao troje suputnika. Dali će ih sud zvati kao svjedoke ili ih ja predlažem sudu? 6. Ako ih ja predlažem, dali to radim putem prigovora ili tek na ročištu?
  5. G-man, sivko - hvala na odgovorima. Policijski očevidnik sam pokupio i iz njega se ne vidi ništa osim činjeničnog stanja koje je policajac tijekom očevida zatekao tako da ne mogu biti siguran da će nas obojicu prijaviti, ali pretpostavljam da hoće na temelju rečenice koju je sivko boldao. U biti, glavna dilema mi je dali uložiti prigovor (s ciljem pobijanja krivnje) ili platiti 2/3 kazne, što ovisi o eventualnim posljedicama jednog i drugog slučaja..
  6. Molim savjet.. Ukratko, pretjecao sam drugo vozilo, drugi vozač je počeo skretati u lijevo (na kolni ulaz) i sudarili smo se. U trenutku kada sam primjetio da je on počeo značajno usporavati i vidio da počinje skretati, sjeo sam na kočnicu i trubu ali nije bilo spasa. Udarac je bio u razini njegovih vozačkih vrata i srednjeg stupa. Policijski očevid. Nema ozlijeđenih. Brzina pri udaru 40-50 km/h. Slabo naseljeno područje. Pretjecanje dozvoljeno. Obojica negiramo krivnju. Prije tjedan dana dobio sam obvezni prekršajni nalog prema kojemu sam kriv što sam započeo radnju pretjecanja a da se nisam uvjerio da to mogu učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te sam tom prilikom udario drugo vozilo kojim je upravljao vozač B koji započeo radnju skretanja a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Kazna 1000 kn, sudski troškovi 100 kn, 2/3 kazne ako platim u roku 8 dana. Zanima me slijedeće: 1. Dali sam ja prema ovakvom tumačenju isključivi krivac, dali je krivnja podijeljena ili smo obojica krivi, svaki za svoj prekršaj (obojica smo učinili xyz a da se nismo uvjerili da to možemo bez opasnosti za...)? 2. Ako platim kaznu i ime priznam bar djelomičnu krivnju, može li osiguravajuća kuća od mene sudski potraživati obeštećenje zbog isplate štete za (bilo koje) oštećeno vozilo (regresna tužba)? 3. Kakve su mi šanse ako uložim prigovor? (tvrdim da nije dao žmigavac i da njegovo skretanje nisam mogao predvidjeti) Nije da mi se žuri davati novce ali najradije bi platio kaznu i završio tu priču iako se ne smatram krivim. No, zanima me dali je time stvarno sve gotovo ili takvim priznavanjem krivnje otvaram prostor za dodatne probleme. Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija