Jump to content

Cocco

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Cocco objavio

  1. Ja živim u Dubravi i imam istih problema sa svojim susjedima Romima koji su usput provalili u kuću u kojoj žive. Što se tiče glomaznog otpada zvala sam inspekciju nakon čega su uklonili smeće i svaki puta ponovno zovem jer činjenica je da oni neće prestati dovažati otpad. U mom slučaju isto tako policija govori da je nemoćna i dolazila je valjda 20 puta nakon čega sam poslala predstavku na ministarstvo policije u kojoj sam izrazila veliko nezadovoljstvo njihovim radom jer ovi moji susjedi orgijaju od 6 ujutro pa da pola noći a nikada još nisu zaradili kaznu.Ako se i ti odlučiš evo ti mail adresa ministarstva policije pa pošalji :ministar@mup.hr.Moraju ti odgovoriti u roku 30 dana.Više pogledaj na stranici MUP-a.
  2. Bok, mislim da bi trebali pročitati Zakon o gradnji u kojem među ostalim stoji da građevinska dozvola nije potrebna za gradnju ograde visine od 1,80 m i više i ograde s ulične strane visine 1,00 m i više ako se njome ograđuje uglovna građevna čestica. Ne znam točno vašu situaciju i položaj,ali uvijek se možete obratiti vašem područnom uredu koje je nadležno za izdavanje građevinskih dozvola pa neka oni izađu na teren i snime situaciju. Sretno!
  3. Trebam vaše savjete!Imam nepodnošljive susjede koji su provalili u Gradski stan.Pošto su krali struju i ne plaćaju ju 2 godine od kako su provalili Elektra im je prerezala kabel.Pametnjakovići su se snašli i dovukli nekakav agregat za struju koji uredno pale iza 22 sata i koji toliko buči da ne možemo spavati.Stalno zovemo policiju i oni trenutno ugase agregat ali ga ovi ponovno upale.Nikada nisu dobili nikakvu prekršajnu prijavu za to a policija je dolazila preko 10 puta jer krše javni red i mir. Što da dalje poduzmem?Kome se obratiti?
  4. Bok, na mojoj se zemlji nalazi drveni telefonski stup T-Coma kojeg su oni tamo postavili kada je prvi put prolazio telefon kroz našu ulicu.Na stupu se nalazi 15 telefonskih priključaka i koji idu preko mog zemljišta.Pošto nikada nismo dobili bilo kakav papir na pismeno o korištenju našeg zemljišta zanima me dali možemo sada nakon toliko godina uopće tražiti bilo kakvu naknadu ili uklanjanje tog stupa s našeg zemljišta? Ja bih bila sretnija da se taj stup makne pošto djelatnici T-Coma ordiniraju kad god im to treba preko moje parcele.
  5. Žao mi je što čujem da branitelja bacaju na ulicu a u mom susjedstvu su provalili Romi u Gradski stan pa im dragi Bandić "ništa nemože" a prave živi cirkus i maltretiraju nas. Trebate pozvati novinare kada dođu za deložaciju pa neka objave što se i kako u ovom gradu radi.Potražite i pomoć braniteljske udruge. Od svega srca sretno.
  6. Bok, kada majka daruje kuću svom djetetu da li dijete plaća porez na darovanu kuću, i ako da koliki je taj porez.Hvala!
  7. Sada barem znam da nisam jedina koja ima takve susjede.Zovi im policiju svaki dan ako treba, tako ja to radim,bili su uporni sa galamom ali i ja sa zvanjem policije.Pokušaj se kontrolirati i suzdržati od fizičkog obračuna(znam da je teško) jer u tom slučaju i ti možeš zaraditi prijavu.
  8. Bok, jel netko zna kako i gdje prijaviti podstanare.Naime želim primiti podstanare u svoju kuću ali da to bude po zakonu.
  9. Po Zakonu o radu poslodavac je dužan dati minimalno 18 dana godišnjeg odmora u koji se ubrajaju i subote osim ako to nije drugačije dogovoreno ugovorom o radu, kolektivnim ugovorom i sl.Nedjelje i praznici se ne ubrajaju u dane godišnjeg i možeš prijaviti poslodavca ispekciji rada za što će biti kažnjen novčanom kaznom.
  10. Radim u zaštitarskoj firmi,stalni radni odnos.Plaća mi je fiksna i iznosi 3200 kn umanjenu za nekakav porez koji mi poslodavac obračunava.Zar nije poslodavac dužan plaćati za mene sve dobrinose, poreze i prireze?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija