Jump to content

IvyStokes

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam da Rješenje još nije pravomoćno. Još uvijek imam pravo na prigovor, međutim nisam sigruna koliko se isplati ulagati ga. Budući da se zastarijevanje prekida podizanjem tužbe i svakom drugom vjerovnikovom radnjom poduzetom protiv dužnika pred sudom (dakle podnošenjem prijedloga za ovrhu), došlo je do prekida zastare pa tražbina vjerovnika nije u zastari. U eventualnom sudskom postupku ako budem upućena u spor ne nmogu uspjeti jer nemam dokaz da je plaćeno. Jedino si mogu još nakaleniti trošak zastupanja druge strane. Kamate sam izračunala od dana dospjeća računa do danas. Obzirom na to da ovrhovoditelj nije kriv za nepostupanje suda, ne vjerujem da će odustati od kamata. Tako ja to vidim. Stvar je izneresantna, pa me zanima što mislite i kako biste postupili.
  2. I najvažnije zaboravih reći- Rješenje o ovrsi je sud donio 2003. godine (niti mjesec dana od prijedloga za ovrhu, samo ga je dostavio tek 2009
  3. Prijedlog za ovrhu je prema tadašnjem zakonu podnesen izravno sudu
  4. Prijedlog za ovrhu podnesen je Općinskom sudu u lipnju 2003. za račune s kraja 2002. godine. Dakle Prijedlog je pravovremen. Međutom, sud tek u 09. mjesecu 2009. godine dostavlja ovršeniku rješenje. Naravno da ovršenik (ako je i imao) više nema potvrdu o uplati, a kamata je veća od glavnice. Mislim da prigovorom ne bih puno postigla jer je zastara prekinuta podnošenjem ovršnog prijedloga, a potvrdu o uplati nemam. Molim Vas za prijedlog.
  5. Ne mogu se ne složiti sa tobom. Međutim, obzirom da sam iz drugog grada (dva i pol sata i otprilike 400 kuna od Zagreba), te da radim, sasvim sigurno neću biti na svakom predavanju. Potrudit ću se organizirati kakav-takav kontinuitet, koliko to bude bilo moguće (nadam se barem 2 x tjedno) Ne bih htjela da zbog neprisustvovanja na predavanjima ne mogu pristupiti na ispit. Inače, koliko znam, na ostalim se fakultetima predavanja za poslijediplomski održavaju vikendima, a ne kroz tjedan.
  6. Molim Vas za informacije vezane uz pohađanje poslijediplomsjkog u Zagrebu. Nisam iz Zagreba, pa je malo vjerovatno da ću redovito pohađati predavanja. Dobila sam informaciju da, iako su predavanja formallno obavezna, prisustvo nije nužno da bi se stekli uvjeti za pristup ispitu. Da li je to točno? Hvala.
  7. Vlasnik nekretnine je preminuo u Italiji. Njegova kći je navodno jedina nasljednica nekretnine u Republici Hrvatskoj. Ona također živi u Italiji. Ne znam čiji su državljani preminuli vlasnik ili njegova kći, ali znam da je za nekretnine u RH isključivo nadležan sud u RH. Ostavinska rasprava u RH nakon smrti oca nije održana. Da bi kći mogla prodati nekretninu mora biti održana ostavinska rasprava nakon preminulog. Da li je dovoljno da kći, a da bi inicirala pokretanje ostavinske rasprave u RH, dostavi sudu talijansku smrtovnicu oca propisno ovjerenu i prevedenu i ZK izvadak vezan uz predmentnu nekretninu, a na kojem je preminuli uknjižen kao vlasnik nekretnine? Molim Vas da, ukoliko imate ikustva sa pokretanjem ostavinske rasprave u sličnom slučaju, date kakav savjet, a posebice zato što se u konkretnom slučaju radi o smrtovnici iz inozemstva. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija