Jump to content

pivodavac

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pa ja sam otisao u starosnu mirovinu, 2015g. onda je to bila starosna 41g. staza i 60g. zivota , znaci da bi ja mogao onda opet radit uz mirovinu.
 2. Otišao sam 2015g. sa 41 g. staža i 60 g. života bez penalizacije, a čuo sam da penziju mogu zadržat i zaposlit se u stranoj državi ( Njemačka ) i tamo se prijavit na njihovu poreznu i mirovinsko i socijalno. Hvala.
 3. Imam pitanje! Dali smijem zadrzati mirovinu u HR i otici u Njemacku radit i prijaviti se na Njemacku prijavu? Hvala.
 4. Imam pitanje Bio sam u mirovini koju sam zamrznuo i zaposlio se, 11.9.2017. Vidim na platnoj listi da firma uredno uplacuje sva davanja prema drzavi.Imam korisnicko ime i lozinku za ulazak u Mirovinsko HR. Kad sam otvorio racunalo da bi vidio ime firmekod koje sam uredno potpisao ugovor o radu, vidim da te firme nema na popisu , vec samo one firme kod kojih sam radio do mirovine.Zanima me dali mora biti firmauvedena na samom pocetku zaposlenja. Napominje da sam u toj firmi od 11.09.2017. Hvala Ivan.
 5. Hvala sve jasno platit ću.
 6. Zaboravio sam napisat da sam trazio parking slobodan i nije za invalide, ali bilo je ispred Japanske ambasade to sam pevidio, a zanima me zasto pise da su zapoceli premjestaj a nisu jer sam stigao na vrjeme.
 7. Molim odgovor, 2015 god. 10 mj. krenuo sam u grad nasao parking slobodan i parkirao vozilo uredno platio i nakon povratka zatekao djelatnike Pauka kako prilaze mom vozilu , ali ka su me vidili odustali su od premjestanja mog vozila. No nakon dvije god. tocno 10 mj. 2017 god. dobio sam cestitku da moram platit kaznu u visini 250,00 kn za zapoceto premjestanje koje nije po meni zapoceto jer su dosli slikali i otisli. Zanima me dali moram platit ili vredi se zalit a pise mi da se mogu zalit ali zalba ne odgada placanje. Hvala.
 8. Sivkiću ja govorim svoja iskustva , kad sam dobio kaznu i sudske troškove platim sudski trošak odma i jednu ratu , a sad je nezgodno ako ideš na registraciju nemožeš registrirat dokm sve ne platiš njbolje ako ti registracija stiže za 11 mjeseci , ali ako je za 2 mj. onda si naježio.Dobio sam kaznu 1000 kn. ja zovem sudkinju i pitam za na rate ona kaže može na 2 a ja platim trošak i ostalo na 4 rate s tim da sam platio 3 a četvru zaboravio ( ha ha ha ) pošalje mi opomenu i ja platim i četvrtu. Onda navečer po mraku dao malo veči gas , a ono me nešto zabljesne snimi me kamera za prkoračenje i pitanje tko je vozio ja napišem žena makar je vozila 2 puta u životu i kazna 500 kn. ja platim trošak sudski i pet rata vjeruj mi ja sam vozač 39 god.
 9. Predlažem ti svoja iskustva sa kaznama , ja kad dobim kaznu ma kolika ona bila ja plačam u ratama bez da tražim odobrenje i to na način da plačam preko internet bankarstvo , kao prvo sudske troškove odma platim jer to ide u državni proračun direktno a kaznu podjelim na onoliko rata koliko mislim da mi je dovoljno važno da uplačuješ i nemogu ti sjest na račun jer svaki mjesecnešto im dolazi i pazi da odplatiš prije nego ti istekne registracija jer nečeš moči registrirat auto dok ne otplatiš sve, ja tako radim nema kamata nema opomena i to je to.
 10. Molim da mi odgovorite , ako imam uvjete za prijevremenu mirovinu , da li me može firma poslat u mirovinu zato jer tako ona hoče ili ja smijem raditi i dalje ako se osječam sposobnim do starosne mirovine.
 11. Da ali transporti su bili podjeljeni na pevec bjelovar i pevec zagreb zbog računa i raznih muljanja.
 12. Pa prijatelju dat lovu za tužbu a ne dobiti svoju lovu kak to misliš , a trgovački sud mi napiše koliko trebam dobit najbolje da ostavim punomoč jer dok se to rjaši ili ako se rješi mene neče biti među živima.
 13. Molim da mi odgovorite ukoliko ste u mogučnosti i ako znadete kako doči do novca koji mi je firma PEVEC transporti dužna . 2010 svi vozači (500) ostali smo bez posla ,nastupio je stečaj ,dobio sam od trgovačkog suda u Bjelovaru da trebam dobiti 20000,00 kn. i ako se slažem da ne ulažem tužbu neka potpišem što sam i učinio. nakon 3 god. stečajni upravitelj na sva zvona javlja kako je uspio izvuči pevec iz stečaja i da če svi djelatnici dobiti ono što im se duguje , ali mi vozači ništa .Što nam je činiti molim odgovor ? Hvala Ivan
 14. Molim savjet što da radim! 2009 ostao sam bez posla i završio na burzi. Radio sam u firmi Pevec transporti bjelovar koja je u stečaju i svih 500 vozača ostali bez posla i zarađenog novca . Dobio sam rješenje od trgovačkog suda bjelovar koliko mi firma duguje i ako se slažem takvim rješenjem da im vratim potpisano i to sam učinio ,ali nisu mi rekli kad ću ili čemo dobiti taj novac.Stečajni upravitelj je prije 2 godine rekao da su svi slučaji pevecovih djelatnika rješeni međutim mi vozači ništa, dali da dam punomoč svojoj obitelji jer ako umrem da ipak netko primi taj novac nije prevelik , a nije ni za baciit 17000,00 kn.
 15. Zadovoljan sam donekle sa odgovorom mene zanima dali benificija i ratni staž ulazi u mirovinski staž ili moram čekat da napunim aktivno 41 god. staža a ovo se onda nadoda na kraju.
×
×
 • Napravi novi...