Jump to content

tomexx

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav - zanima me je li moguće prijaviti prebivalište u zgradi ako posjedujem rješenje o kućnom broju te predugovor o kupoprodaji nekretnine? Situacija je takva da moram izaći iz trenutnog stana u kojem sam podstanar ( i odjaviti trenutno prebivalište) nekih mjesec dana prije nego što ću useliti u nekretninu koja je u novogradnji pri završetku, ali dok se riješe svi papri i isplata kredita proći će cca još mjesec dana. Hvala u naprijed na odgovorima.
  2. Pozdrav, Imam situaciju gdje želim kupiti motorno vozilo (automobil) koji je uvežen iz Kanade, te je nakon uvoza u prometnu upisana zabrana otuđenja vozila koja je istekla u osmom mjesecu. Zanima me koje su moguće komplikacije pri kupnji tog vozila, da li g mogu normalno prepisati na sebe ili moram obratiti pažnju na još neke stvari? Hvala u naprijed.
  3. Pozdrav, Zanima me ima li netko pravni savjet za sljedeću situaciju - naime pauk mi je digao automobil sa parkinga na Zrinjevcu. Na tabli od parkinga piše da su mjesta od 1 do 29 (mislim, nisam najsigurniji u broj) rezervirana i neka od mjesta su numerirana. Sa obzirom da sam baš pazio na to da mjesto gdje se parkiram ne bude numerirano mislio sam da se ne računa u tu rezervaciju koja piše na tabli i naravno sam uredno uplatio parking SMS porukom, a u međuvremenu je pauk odvezao automobil. Postoji li način za nekakvu žalbu/prigovor i kome se uopće žaliti? Zagrebparkingu ili nekom drugom? Hvala u naprijed na odgovorima.
  4. Hvala na odgovoru. Da, napuhao jesam i to mi je jasno da ću odgovarati zbog toga i na taj dio nemam prigovora (iako bi bilo ljepše da mi ostane barem vozačka kod mene). Više me je zasmetao taj odnos i što nekima se gleda kroz prste, a nekima ne... To se desilo u malom mjestu i manje - više svatko svakoga poznaje, tako da znam da policajci osobno poznaju tog vozača drugog auta kojeg su pustili. Očito da protiv takvih stvari u Hrvatskoj se ne može boriti i da tako mora biti i da je iluzorno i razmišljati da za sve vrijede ista pravila...
  5. Pozdrav svima, molim za savjet u vezi sljedeće situacije: Naime u subotu na večer je bila akcija ispitivanja sudionika prometa na alkohol, policajac mi je pri zaustavljanju rekao da je u tijeku akcija u kojoj SVI sudionici prometa moraju biti alkotestirani. U istom trenutku zaustavili su još jedan auto iza mene, te su me pozvali da pristupim testiranju. Sa obzirom da su rekli da je obavezno za sve sudionike ja sam odmah pristao i napuhao sam 0.74 (smanjeno na 0.64), te nisam negirao rezultat testiranja. Međutim, ono što mi je bilo čudno i što me zasmetalo je da su policajci dok sam ja puhao pustili drugog vozača kojeg su zaustavili istovremeno kada i mene. Uz to sam u autu vozio 2 ljudi koji su čuli kada je policajac rekao da ispituju sve sudionike u prometu jer provode akciju i koji su vidjeli da je drugo vozilo pušteno bez alkotestiranja. Ja kaznu ne mislim poricati i svjestan sam greške (to mi je prvi put da sam vozio pod utjecajem alkohola, a vozačku imam 10 godina), ali mi je ta cijela situacija "provođenja" akcije u tom trenutku postala mučna, osjećao sam se diskriminirano i da ne posjedujemo ipak svi jednaka prava. Napomenuo bih još da sam dobio zapisnik o alkotestiranju, oduzimanje vozačke na 12 sati koju sam nakon toga podigao, te da nikakvu kaznu ili uplatnicu nisam još dobio. Zanima me imam li se na osnovu čega žaliti i da li na to imam pravo nakon što mi dođe nekakvo rješenje o kazni (pretpostavljam da će doći naknadno poštom). Hvala u naprijed na savjetima.
  6. Još jednom zahvaljujem na odgovoru. U ugovoru o doživotnom uzdržavanju je navedeno da mi pripada sva pokretna i nepokretna imovina, ali nigdje nije eksplicitno naveden bankovni račun tako da nisam siguran kako bi se to moglo protumačiti na ostavinskoj raspravi.
  7. Hvala na odgovoru, imam još jedno pitanje - u tom slučaju ja nisam jedan od zakonskih nasljednika?
  8. Poštovanje, Zanima me kakvo bi stanje moglo biti na ostavinskoj raspravi u sljedećoj situaciji: S osobom nisam bio u krvnom srodstvu, ali imao sam punomoć na njezin tekući račun. Između ostalog imali smo i ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem su obuhvaćene nekretnine, ali u ugovoru se ne spominje taj račun. S obzirom da sa osobom nisam u krvnom srodstvu, zanima me tko bi nakon smrti polagao prava na sredstva na tekućem računu? Inače, preminula osoba ima još nekoliko braće i sestara. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija