Jump to content

pogsi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, kupio sam stan kod kojeg prijašnji vlasnik ime porezni dug (od porez na promet nekretnine kad je on kupio stan). U zemljišnim knjigama zabilježena je ovršivost tražbine na stan u visini duga. U poreznoj upravi rečeno mi je da mogu napraviti prijedlog za prebacivanje poreznog duga na neku drugu nekretninu koju prijašnji vlasnik ima. Da li mi itko može pomoći? Kako se to radi? Na koji zakon se mogu pozvati?
  2. Pozdrav, imam tehničko pitanje vezano na uknjižbu prava vlasništva. Naime, otac je darovnim ugovorom prebacio zemljišne čestice na mene, ali je greškom u jednom od članaka krivo napisano ime (njegovo umjesto moje). Ugovor je već na zemljišnom sudu sa prijedlogom za upis vlasništva. Koji je najjednostavniji način da se ispravi krivo napisani člana? Da li je potrebno napraviti ugovor nanovo, pa ponovo tražiti upis vlasništva? Ili aneks ugovora gdje se navode ispravci postojećeg ugovora? Ili nešto treće? LP Goran
  3. Vjerujući sa smo u pravnoj državi, te da ne postoje "povlašteni", mogu li zahtjev za promjenom korisnika potkrijepiti sa zakonom/člankom? Tj, da li je cijela stvar, pored Zakon o obveznim odnosima, regulirana nekim posebnim zakonom?
  4. Upisan sam u zemljišnim knjigama kad novi vlasnik stana (presuda). Za stan se nisu plaćale režije više godina. Da li sam dužan podmiriti režije bivšeg vlasnika ili nastavljam plaćati od "nule"?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija