Jump to content

img

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jasno mi je da sada mogu povecati trazeni iznos. Vec sam sa odvjetnikom razgovaro o tome, ali cini mi se da je i on malo pogubljen u tome. Nikad mi nije spomenuo dusevne boli, a moram reci da ih je bilo. Supruga i ja morali smo preseliti u novi grad, supruga je bila trudna, kci u novi vrtic, druga sredina itd. E sad, kako odrediti iznos za te dusevne boli? Ne mora li se za to ici psihijatru da utvrdi dusevne boli? Razmisljam da sada, posto se taj spor toliko odvukao i obzirom da sam sada nezaposlen, zabiberim sa nekim velikim iznosom pa kad se vec ceka neka se ceka prava lova. Koliko i gdje mogu gubiti u razlici trazenoga i dosudjenoga? O tome razmisljam i zbog toga sto je tuzenik bio obrtnik znaci fizicka osoba (inace pun love koja je trebala pripadati njegovim radnicima) te nikao ne moze izbjeci placanje kao sto moze vlasnik poduzeca. Jesam li u pravu?
  2. Danas smo nazalost dobili od suda da sudac reotvara glavnu raspravu uz saslusanje tuzenika i tuzitelja. Rasprava je zakazana tek za dva mjeseca ))
  3. Hvala ude, ovo mi puno pomaze. On se nagodit sigurno nece, vec smo mu ponudili, a sada kada je vidio u sto je upao tjera inat. Sada vidi da na sudu bas ne moze tako lako lagati i vuci nekoga za nos kao sto to radi svojim prestrasenm zaposlenicima. Na sudu je bio kao mali misic, crven od srama i lazi. Vec bih ja odustao jer su zatvorili obrt i otvorili poduzece, ali mislim da su se zesnuli jer u obrtu osobnom imovinom odgovara vlasnik za svu stetu koju je napravio pa makar je obrt odjavljen. Da li sam u pravu? Sto ce tice otkaza hipotekarnog kredita (ne daj boze) mislim da to ne bih mogao traziti posto sam kredit digao kada sam vec radio kod drugog poslodavca. Set mjeseci nakon navedenog nezakonitog otkaza. Ili mozda bih? Sutra zovem odvjetnika da napise pozurnicu
  4. Nisam pravnik ali imam iskustva sa radnim sporovma i za mene je to gotova prica. Izvanredni otkaz sa povratnicom i tocka. Datum odjave i godisnji nek vam kaze nektko drugi, u to nisam 100% siguran.
  5. Pri kraju sam radnog spora koji traje skoro dvije godine. Proslo je oko 90 dana od zadnjeg rocista i jos cekamo objavu presude te sam prilicno uvjeren da cu spor dobiti. Odvjetnik je u tuzbi trazio cca. 15000 kn neisplacenih dohodaka. Posto sam u vrijeme podnosenja tuzbe radio na bolje placenom radnom mjestu nismo nista vise komplicirali jer se navodno u praksi dosudjuje samo razlika osobnih dohodaka iako u zakonu stoji "kao da je radio". Problem je u tome sto sam kod novog poslodavca radio samo pet mjeseci nakon spornog otkaza (sporazumni otkaz-bankrotirao je). Nakon toga godinu i nesto nemam nikakvih primanja, a imam stambeni kredit od 3800 kn. Sada sam duzan banci nekoliko rata i za koji dan mi prijeti otkaz kredita, a nakon toga sa djecom na ulicu. Da li bih sada, posto jos nije objavljena presuda mogao traziti vecu svotu odstete ili priloziti sudu dokaze da nemam nikakva primanja pa mi sud odmah dosudi vecu svotu posto je i razlika veca nego da sam radio? Ili nesto trece? I jos nesto, ako se dosudi nezakonit otkaz i odsteta od x kn ali ta presuda ne bude u nekom razumnom roku, a ja izgubim kucu koja je pod hipotekom mogu li ja tuziti drzavu za tu stetu? Ili bivseg poslodavca mozda? Unaprijed hvala na odgovorima.
  6. Kome da se obratim za provedbu ovrhe nad ovršenikom, odvjetniku ili javnom bilježniku? Moj d.. potrazuje neplacena sredstva od drugog d..-a, stvar je prilicno cista ali mislim da ce se suprotna strana žaliti iako zna da ce na sudu izgubiti, njihova financijska stituacija je vrlo dobra. Odlucio sam ici javnom biljezniku jer je jeftiniji ali sam cuo da suprotna strana na taj nacin moze "lakse" stavit prigovor i rastegnut stvar, a sa odvjetnikom to nije slucaj. Da li je to tocno???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija