Jump to content

Inamorata

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne znam trebam li ili ne trebam otovriti novu temu, a mislim da i ovdje odgovara pa ovdje postavljam pitanje. Pri sklapanju braka prije više godina uzela sam muževo prezime dodajući ga djevojačkom ali na način da uz osobno ime ide udano prezime pa djevojačko. Razvodim se i kanim stupiti u brak s drugim čovjekom ali ne želim uzimati njegovo prezime, ne želim ni djevojačko jer ne želim imati nikakve veze s rodnom obitelji a mislim da mi sadašnje udano isto ne bi odgovaralo da ga zadržim u novom braku .. Kakva je procedura s uzimanjem novog prezimena koje nemam nigdje u dokumentima i ne mogu dokazati rodbinsku vezu? Recimo da ne želim biti Ana Mužek Pužek nego Ana Malina :hvala:
  2. Pogledala sam i izgleda po tome da sam dužna izdržavati supruga. On u našoj zajednici sudjeluje u troškovima života.
  3. Hvala . Naime stan sam ja dobila a moj muž ne pretendira na njega. Problem nastaje jer on nema nekretnina a mirovina je vrlo niska. On želi izaći iz našeg braka, a tako i iz stana ali nema gdje a kao umirovljenik invalid nema prava na neke dodatne prihode. Zanima me taj dio oko obrta i kako se dijeli njegova vrijednost . Ukoliko se odluči na podstanarstvo, hoću li mu ja biti dužna neku alimentaciju ili pomoć u izdržavanju s obzirom da ja imam obrt a on nema smještaj.
  4. Molim vas za savjet. S mužem sam u lošim odnosima i uvjerena u sve bliži razvod. Živimo u stanu koji sam dobila od roditelja prije braka. Imamo dijete pred punoljetsvo. Stan smo opremili zajedno. Prije nekog vremena sam postala obrtnica a on je u mirovini. Dok je on radio ja sam bila nezaposlena a obrt sam otvorila uz njegovu pomoć. U braku smo 16 godina. Zanima me kako ćemo dijeliti imovinu. Ima li on pravo na dio stana? Mogu li ga natjerati da izađe iz stana prije razvoda?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija