Jump to content

mala_vidra

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mala_vidra objavio

  1. Problem je sto u zk ulosku stoji 4 osobe 1/2 jedan vlasnik a ostala trojica imaju po 1/6 udjela pa sam mislila da mora stajati 3/6 umjesto 1/2 u ugovoru Dali tu moje postojati problem ako se slučajno krivo napise
  2. Dali može otac kupiti nekretninu u moje ime, i ako da kako treba stajati u kupoprodajnom ugovoru i pred ugovoru za kaparu?
  3. Pozdrav, dali bi mi netko mogao napisati pred ugovor za kaparu, iskreno ne znam i nisam sigurna kako bi to trebalo izgledati. Hvala unaprijed
  4. Pozdrav kupujem kuću od 4 vlasnika. U katastru Pise da je jedan vlasnik vlasnik 3/6 dijela a u zk ulosku 1/2 djela znam da je 1/2 i 3/6 isto ali kako mora stajati u ugovoru ako preostali vlasnici imaju 1/6 djela da li se gleda zk uložak ili katastarski izvadak ?
  5. geodet je odradio sve potrebno da se dobije rijesenje o izvedenom stanju za legalizaciju garaze ..zemljeste o kojem govorimo je ograđeno i u sklopu kuće te ga mi kosimo i održavamo 30 + godina da nitko nije pitao ni dolazio na lokaciju... navedeno zemljiste grad planira prodati u sklopu i kompletu jer smo mi već tražili da bi otkupili dio ispod gdje se nalazi naša garaža ..oni su odgovorili da im to narušava cjelinu i nude otkup iskljucivo cijele parcele po nekoj astronomskoj cijeni da li oni sada mogu prodati to zemljiste da mi ostanemo bez svog legaliziranog objekta ? da li je moguće taj dio ishoditi s pravne strane tužbom i po kojoj osnovi ? Grad uknjižuje pravo vlasništva sa društvenog na svoje ime 2005 godine da li se mi onda nalazimo u poštenom posjedu to mi ništa nije jasno sada ? Zahvaljujem svima na odgovorima !
  6. Krivo sam napisala zemljište na kojem je garaža i oko nje zemljište je grad sada sebi prisvojio i prodaje. A garažu smo mi izgradili i legalizirali. A kako su nam dopustili legalizaciju garaže kad nije na našem zemljištu.
  7. Poštovani dali bi mi mogli pojasnit vas odgovor i predlozit sta mi je sad za uradit.
  8. Prilikom legalizacije kuće trebalo je doci do formiranja okucnica, sto je obustavljeno jer je pored kuce uredno legalizirana garaza. Medjutim garaza nije na nasem zemljistu, vec na gradskom, ali je uspješno legalizirana. I sada je formiranje okucnice u tjeku. Prije nego je zemljište bilo gradsko garaza i zemljiste oko nje je bila u vlasnistvu drzave, ali ju je grad prisvojio i sada je to zemljište stavio na prodaju. Mi tu garažu i zemljiste koristimo preko 30 godina, dali se nebi trebalo sada imati pravo na Dosjelost jer naravno ne želimo izgubiti pravo na garažu.
  9. Imam jedan prilično zamršen slučaj pa hitno trebam pomoć. Moji roditelji, brat i ja živimo u kući od bake i djeda, a oni žive u Njemačkoj. Roditelji su 25 godina u braku, a tata od malih nogu živi u toj kući. Svi računi se vode na djeda koje uredno plaćaju moji roditelji. Sve popravke i sve što je potrebno za održavanje velike tro katnice i okućnice sve su moji roditelji plaćali. Nikada nisu tražili od djeda i bake da im vrate te novce. Sve dok ove godine nisu djed i baka odlučili kako bi nas izbacili doslovce na cestu jer moj tata znaci od njih nije dobio ni komadić zemlje jer oni mu ne žele prepisat. Sada oni razmišljaju kako bi kuću prodali ili sve podijelili između tatine sestre i brata znaci njih je troje djece, dvoje bi bilo uključeno osim moga tate. S time naravno da teta i stric nisu ništa ulagali u kuću, a i svako živi negdje drugdje. Pa sad mene zanima dali postoji kakav zakon da oni ne mogu nas samo tako izbacit van iz kuće i dali moji roditelji ili samo tata ima ipak nekakva prava nakon tolikih godina provedenih i uloženih novaca.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija