Jump to content

mateo11

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me,ako itko zna dali je dopušten upis hipoteke u zk izvadak za knjigu koja je u preoblikovanju ( za predmetnu općinu) se radi sređivanje zemljišne knjige. Napominjem da je banka napravila procjenu za predmetnu parcelu i odobrila kredit po novom zk izvatku, te je također izdana i građevinska dozvola. Unaprijed zahvaljujem.
  2. znaci za formiranje gradjevinske cestice ja cu trebati otkupiti odredjene kvadrate. dali se ja upisujem kao vlasnik na njih ili?
  3. kuca je legalizirana, "stari " dio kuce je izgradjen 2000. godine, dok je nadogradjeni dio koji je usao na teren jedinice lokalne samouprave. ja sam uspio provuci kroz legalizaciju u dogovoru sa referentom i geodetomkoji je radio legalizaciju na razini grada da izgleda kao da nije udjeno na teren jls. ali sad mi je potrebno formiranje gradjevinske cestice za nadogradnju kuce... taj novi nadogradjeni dio nije ucrtan u katastar a ovaj koji je napravljen 2000 godine je ucrtan u katastar. ne znam sto mi je ciniti. znam da sam u neobranom grodzu jer sam uspio provuci kroz legalizaciju kao da nije dirano zemljiste jls.
  4. ekipa moze pomoc. dakle moj pokojni otac je dio kuce tj 30-40 cm napravio na javnom dobru tj. seoskom pjesackom putu koji se ne koristi. dali se taj dio parcele koji pripada gradu moze otkupiti od njih i koji je postupak ako itko zna..
  5. Realno gledajuci ja placu za 12 mjesec nisam ni primio nego sam primio obicnu uplatu na svoj racun sa osobnog racuna vlasnika firme a ne sa racuna firme. Mislim da to nije legalno i da jos nisam cuo za takav slucaj. A jos gore je sto je kolegi koji je taj 12 mjesec 20 dana bio na bolovanju uopce nije uplatio nikakvu naknadu za bolovanje niti placu. Znaci nekakvo muljanje je u pitanju ili se vlasnik nalazi u financijskim problemima.
  6. Nisam siguran dali je u ugovoru definirana mogucnost redovnog otkazivanja ugovora. Dajte mi reci dali je legalno isplatiti placu sa svog osobnog racuna na racun radnika. Po mom misljenju to se vodi kao obicna isplata a ne isplata place.
  7. Postovani Ako moze pomoc. Naime poslodavac mi je placu za 12. Mjesec 2016 godine isplatio sa svog osobnog racuna a ne sa racuna tvrtke. Nakon mog upita prema njemu zasto je to ucinjeno imao je po meni nekakvu bezveznu izliku koja je glasila: Kad na racunu nema sredstava mozes ne isplatiti ili platit sa svog racuna pa poslije vratiti. Molio bih vas za pomoc jer mislim da poslodavac nesto mulja te dali mu mogu dati otkaz zbog povrede zakona o pravu radnika. Zahvaljujem.
  8. Najvjerovatnije cu joj darovati ono sto ona trazi ali uz uvjet da u javnog biljeznika ovjerimo njenu izjavu da nakon toga nece vise nista traziti..pokusat cu se s njom dogovoriti na miran nacin ako bude htjela ako ne ici cemo u parnicu iducih 10 godina. Hvala lijepo na svim odgovorima
  9. Dragi bovu nisam zapeo za nista, nego mi nitko od vas tu nije kao laiku objasnio nego koristite pravne termine i koristite pravnu konverzaciju. Isto tako kao da ja gradjevinar pricam vama o statici i o segregaciji betona. Dakle rok za zastaru obnove ostavinskog postupka je toliki i toliki? Nadalje, majka nije nista krivotvorila nego je postupila po njenom usmenom naputku( jedino je tu greska sta u punomoci nije napisano sto da uradi sa njenim dijelom).
  10. Dajte mi objasnite sto zelite reci jer ja sam laik za pravne poslove..
  11. Koji su zakonski uvjeti za obnavljanje postupka, te dali mora proci 10 god ( zastara)da ona nemoze potrazivati svoju dio?
  12. Nisam napomenuo da je sestra dobila rjesenje o ostavinskoj.
  13. Znaci ona u roku od 10 godina od ostavinske moze zahtijevati svoj nuzni dio? U punomoci je navedeno da je majka ovlastena za raspolaganje njenim dijelom.
  14. Citao sam u zakonu da postoji zastara za ostavinsku samo se razlikuje u godinama za postenog i nepostenog posjednika. Nikakvo krivotvorenje punomoci nije bilo nego je majka postupila po njenoj usmenoj predaji. Na stan sam se upisao kao vlasnik a na kucu nisam jos jer jos u procesu uskladjivanje zemljisnjih knjiga. Kuca je napravljena i uredno legalizirana koje sam ja troskove financirao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija