Jump to content

zdzbunjola

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Imao sam kotao za pečenje rakije, uredno prijavljen na carini. Prodao sam ga "na crno" i ne znam na koji način ga sad mogu odjaviti. U carini mi govore da trebam dati adresu na kojoj se nalazi kotao ili OIB novog vlasnika, ali ja to nemam. Kako da odjavim kotao sa svog imena? Hvala
  2. Pozdrav. Imam otvoren obrt za turizam i ja sam vlasnik i jedini zaposleni (turistički vodič). U utorak 4. veljače zaprimio sam poziv s mobitela od firme koja se bavi web oglašavanjem. Iz pristojnosti sam saslušao što mi gospodin s druge strane nudi, a kako sam bio u vožnji pristao sam (nažalost i svojom greškom) na sve što mi se ponudilo. Radilo se o uslugama web oglašavanja. Na kraju razgovora mi je rečeno vrlo kratko da je moja narudžbenica zaprimljena i da je naš dogovor postignut. Pristao sam, očito, na uslugu web oglašavanja mog obrta na vrijeme od godine dana za nekih 1300 kn + PDV. Nakon tjedan dana, 12. veljače, stigla mi je i uplatnica te korisničko ime za pristup mom profilu na njihovoj stranici, kako bih mogao korigirati vlastiti profil. Idućeg dana napisao sam Izjavu kojom prekidam sve poslovne odnose između mog obrta i njihova firme i istaknuo kako smatram da je faktura koju su mi poslali ne važeća i da danom 13. veljače prestaje svaki oblik naše suradnje. Izjava im je poslana preporučenom pošiljkom te je ista skenirana i poslana na mail adresu. Odmah sam ih i nazvao te zamolio da provjere mail. Nakon toga više puta su me prespajali i rekli da je nemoguće na taj način prekinuti suradnju jer se radi o oslugama web oglašavanja koje se ne mogu povući. Zanima me par stvari. Da li mogu očekivati ovrhu računa, ukoliko ne platim pristigle račune? Da li imam pravnu osnovu da se žalim na eventualnu ovrhu? Da li da im se javljam na telefonske pozive i da im zaprijetim na neki način tužbom, ili da ih ignoriram? Ne radi se o velikim novcima i ne bih želio da sve skupa ode na sud i da na kraju platim višestruko više novca. Zahvaljujem.
  3. Prilikom sklapanja police obveznog osiguranja za auto uplaćena je i premija osiguranja vozača i 4 putnika od posljedica nesretnog slučaja, u iznosu od 120 kn. Iznos odštete u slučaju smrti vozača iznosi 40.000 kn. Tako piše na polici. U osiguravajućoj kući rekli su nam da nam ne mogu isplatiti taj novac jer vozač nije stradao u autu, niti od posljedica prometne nezgode (iz prometne su svi putnici izašli neozljeđeni), već je stradao na cesti prilikom postavljanja signalizacije (trokuta) odmah nakon prometne nezgode (lančani sudar uzrokovan ledom na cesti). Tu ga je udarilo drugo auto. Da li mi ikako možemo dobiti tu odštetu, ili se ona stvarno odnosi samo na poginule u automobilu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija