Jump to content

Đipsara

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, treba mi pomoć u pravnoj stvari. Naime, radi se o javnom pozivu za upis u vrtić. Prvotno je postojala lista čekanja, no kada su se oslobodila mjesta, nije se išlo po njoj nego se raspisivao ponovno javni poziv. Zanima me po kojoj osnovi, zašto onda ista postoji i naposlijetku boduje se u idućoj pedagoškoj godini? Drugi problem je taj sto je raspisan javni poziv za 4 dodatna mjesta u jasličkoj skupini, jer su zaposlili novu tetu kako bi mogli primiti još djece. Moje dijete je na listi jedno od ta četiri mjesta, upalo bi po kriterijima i bodovima, bili smo i na razgovoru, jer ima najveci broj bodova sa prvim djetetom, ali je prvo dijete starije. No to prvo dijete ne hoda, ima hipotonus i upravno vijeće je naknadno odlučilo da će primiti samo jedno dijete umjesto 4 kako je navedeno.Zanima me da li oni to mogu s obzirom da je javni poziv za 4 mjesta i nigdje nije naznačeno u kojem slučaju će smanjiti broj bodova? Treća stvar je prema Zakonu, u slučaju lakših teškoća skupina se smanjuje za 2, a teških za 4 djece. Oni su se odlučili za 3 što nigdje ne piše. Po kojoj osnovi su mogli izabrati baš troje, a u zakonu jasno stoji 2 ili 4? Da li to mogu?
  2. Nemam ga, jer je ista firma, ali druga podruznica. Tako su rekli. A i ako imam, bit ce kako ste rekli, za trajanja godisnjeg odmora.
  3. Tako je. Nisu evidentirali nego ce ona sada fiktivno odrađivati radi toga. Sluzbeno samo zahtjev s godisnjeg, a nesluzbeno znaju. No danas sam ja isforsirala da se njoj piše tih 9 dana kada ih je i koristila i da koristi samo 4 dana te da se ja vratim na posao 6.8 i tada cu podnijeti zahtjev za sporazumni otkaz. Mislim da je tako najispravnije i po zakonu s obzirom da nije ok da dobije jos 3 dana na lijepe oči, jer joj se nešto fiktivno piše. A moj novi poslodavac očekuje moj rad u rujnu, a ne u listopadu. Danas sam se čula i s njima i s njihovim pravnikom.
  4. Podnijela sam zahtjev 28.7. čim sam saznala da sam dobila drugi posao (znali su sve od početka i da sam se javila i da sam primljena, ista je firma, samo druga podružnica). Odmah su mi rekli da ona ima godisnji za iskoristiti (s tim da su joj dopustili vec 9 dana u srpnju, no to se nije nigdje pisalo jer nije još bila stekla uvjet za godisnji odmor). Tako da mora odraditi tih 9 dana i još joj je ostalo 4 dana godišnjeg koje zaista nije ni koristila. No, počeli su joj računati tek od danas, pa s time prelazi 15.8, te je s time ostvarila još 3 dana godišnjeg i to seže sve do 25.8. Bio je dogovor da ona odradi tih 9 dana i da joj se 4 plate te da ja krenem raditi 12.8 i kod drugog poslodavca 9.9. Drugi poslodavac očekuje da ću krenuti početkom rujna. Pri dogovoru s novim poslodavcem nismo vodili računa da moja zamjena mora iskoristiti go te da se tek onda ja mogu vratiti. U dogovoru s njim je bilo da ja krenem čim prije koristiti svoj godišnji, čim mi trenutni poslodavac to dopusti te da čim prije krenem na novom radnom mjestu. Po trenutnom izračunu, moram čekati skoro mjesec dana od zahtjeva da bi uopce mogla koristiti svoj GO.
  5. Poštovani, molim pravnu pomoć u rješavanju moje situacije. Podnijela sam zahtjev za vraćanje s rodiljnog dopusta kada je bebi 5 mjeseci. Htjela bi se vratiti, jer sam dobila drugi posao. Koristila bi godisnji odmor potom potpisala sporazumni raskid i zasnovala bi novi radni odnos. No, trenutni poslodavac mi tvrdi da zamjena mora prvo koristiti svoj razmjerni godisnji i da ja mogu raditi tek 25.8 i od tada koristiti godisnji. To meni ne odgovara jer imam 23 dana GO i ne bi u drugoj firmi krenula raditi do listopada. Da li ja moram ovisiti o godisnjem odmoru zamjene i biti jos mjesec dana na rodiljno radi toga? Da li ona uopce ima pravo na GO da ne radi 6 mj? Poanta je da je meni kasno zapoceti s radom 25.8 i tada koristiti godisnji odmor, htjela bi se vratiti ranije, koje su mi opcije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija