Jump to content

Đurđa2

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da li je moguće poslat dokumentaciju na adresu i na taj način izvrišit predaju?
  2. Poštovani, Zanimaju me detalji u vezi promjene prezimena. Naime na stranici: https://gov.hr/moja-uprava/drzavljanstvo-i-isprave/isprave/kako-promijeniti-osobno-ime/1556 vidim da mi treba uvjerenje da se protiv mene ne vodi kazneni postupak. Dokument koji sam nabavio (mada na njemu piše da je svrha vađenja zapošljavanje, neznam da li je to bitno?). Sad, zanima me informacija u vezi nadležnog ureda državne uprave. Da li to znači ako sam npr. u Crikvenici da to moram ići predat u Rijeku (koja je nadležna za PGŽ) ili mogu to predati u gradskom uredu gdje živim? Hvala, lp
  3. Pozdrav, Moj prijatelj iz Makedonije koji godinama radi u RH i ima radnu dozvolu planira osnovati firmu u Hrvatskoj te pokrenut ugostiteljski posao. Zanima nas proces otvaranja firme i da li je to moguće budući da je Makedonac? Hvala puno!
  4. Sve skupa jako skakljivo buduci da zivimo u kapitalistickom sustavu gdje sam apsolutni vladar svojeg prostora ja, samo spletom okolnosti djelim zgradu s ljudima. Ali u ovih 120 cm2 i dijelom krova koji je također moj, ja sam capo di tutti capi, glavni, odgovorni, mene se mora pitati ili me mogu jednostavno izolirati, ali bacati u nekakve dugove za koje ja niti neznam, to mi je malo predjetinjasto. Naravno, u dobrom duhu kapitalizma probleme koje bi te tvrtke navodno trebale sanirati, sanirao sam ja jer sam ja odgovoran za svoj stan i krov koji mu koristi. Naravno, slažem se ne treba moje odobrenje, ali valjda ja odlučujem kome ću platiti i zašto, a jedini pravni dokument u kapitalističkom sustavu je ugovor, kojeg ja nisam potpisao niti vidio. Zaista mi je žao da nemožemo povući neke te vrijednosti sa zapada budući da smo u EU. U nekoliko drzava EU na zapadu u kojima sam zivio ovakve probleme nikad nisam imao, ovakve svinjarije. U Njemačkoj npr.čovjeku redovito mora biti isporučen račun za uslugu koju plaća, na njegovo ime. Ukoliko ne, onda sustav odmah kreće u provjeru aktivnosti takvih "firmi". Jednostavno je sve posloženo tako da ako namjeravaš izvodit neke manevre da si odmah srezan u startu, bio ti običan građanin ili firma.
  5. Hvala ... pokusat cu mirnim putem realizirat neki kompromis, buduci da cu pristat placat ceh (odnosno to odrzavanje zgrade, koje i ovako nitko ne odrzava, evo ja sam sanirao puštanje s krova sam) ubuduce, ali u slucaju potrazivanja ovih zaostataka koji nisu stvoreni na temelju mojeg odobrenja za takvim necim - borit cu se svim legalnim pravima da pravda bude zadovoljena neovisno o zakonu, jer makar ja platio sad ti 10.000 kn i imao jos milijune kuna - nije moralno, niti fer. Hvala svima
  6. Taj dug se nazalost nigdje nije spominjao prije potpisivanja darovnice gdje je izricito napisano što me se daruje. Smatram da je nemoralno od mene traziti novce za nešto što nisam niti odobrio, niti mi je prikazano kao moja obveza. Tehnicki gledano, ovo je moglo potrajat godinama, bez da dobijem ikakvu obavijest, uplatnicu, upozorenje ... i onda kada se stvori dug od parsto tisuća kuna onda? Neznam, ako i je ovo legalno, daleko je od moralnog.
  7. Dug nemože biti na moje ime, samo na očevo ili još prije od toga na baku. Mada, danas sam provjerio informaciju - moj otac nije ništa potpisivao, a bome niti ona. Hvala na odgovorima inače.
  8. Hvala, da li bi mi mogli samo priloziti dio zakona gdje se tumaci zastara tih racuna?
  9. Ja ne plaćam ništa jer me nitko nije niti tražio do sad, niti sam išta potpisivao, tražio od drugih niti me netko upoznao s time. Ja sam voljan plaćati ako plaćaju svi (saznao sam da jedna stanarka plaća), ali suludo mi je otplaćivati dugove za nešto na što nisam pristao. Zato i pitam jer znam da se kredit nasljeđuje, ali ovdje se radi o odrzavanju zgrade.
  10. Postovani, Zivim u stanu koji je dio zgrade. Taj stan sam prije 2 godine nasljedio od pokojnog oca. Jucer mi pokucaše dva covjeka (za koja inace znam da su malverizacijama u bivšem sustavu došli do određenih dijelova zgrade) koji tvrde da su oni predstavnici firme koja odrzava zgradu i da ja imam 10.000 kn duga prema njima. Nisu mi pokazali nikakvu dokumentaciju, nesto su pricali ali ja u tom trenutku nisam uopce dobro cuo sto oni meni na vratima pokusaju spocitavat, ali jedno je sigurno: - Nisam s njima, niti s bilokojom tvrtkom potpisivao ugovor o takvim stvarima - Nisam dobivao nikakve uplatnice na svoju adresu i na svoje ime Zanima me koja su moja prava?
  11. A da , probat cu se samo nagoditi da dobijem pistolj kojeg ipak uredno imam placenog, a flobericu moze uzet RH kao moj poklon neka koriste za streljaštvo ili nešto. Ići ću na to da se sve da dogovoriti i da sam spreman surađivati.
  12. Hey ekipa, evo bio na policiji, njima je bilo pomalo smjesno nekako kako sam ja to sve uzeo u ozbiljno obzir. Rekli su mi samo da mi nemogu dat oruzje nego da moram cekat sud. Nadam se da ce biti OK, sutkinje ovdje su obadvije razumne osobe koliko znam i objasnit cu im stvarnu situaciju (pistolj je za samoobranu/zastrasivanje jer sam bio jednom napadnut u gradu proslo ljeto, a i idem na planinarenje pa medvjedi jednom smo vidjeli ogromnog medvjeda a nismo imali ni nož za maslac da je zenka s mladuncima bila pobila bi nas), a sta se tice floberice jbg stari ostavio ja zanemario. Nadam se da ce mi izac u susret jer nemam dosje nikad kaznjavan, a i sin sam nedavno preminulog branitelja i nećak preminulog branitelja u Domovinskom ratu Hvala svima!! Lijepi pozdrav!
  13. Hvala ti ... Ma da, uzeo sam plinski i onda su mi se neka sranja dogodila u zivotu i nisam htio niti izlazit iz kuce dok ne pocme sezona i svako malo bi vidio taj pistolj al mi se nebi dalo, a za pusku nisam niti znao uopce dal se prijavljuje ili ne, par puta sam se zapitao ali su tu misao odnjeli neki drugi problemi ha ha jado .. a jbg ... reci cu tako pa cemo vidjet ... Hvala!!!!
  14. Hvala ti puno ... mozes li mi objasniti to načelo "oportuniteta" kako funkcionria? Mislim to vam je ovakva bila evo sad sam je nasao: https://www.njuskalo.hr/zracno-oruzje/zracna-puska-b3-3-fiksna-cijev-cal-5.5-250-diabola-optikom-4x20-oglas-21987391
  15. Ma da ... i sta je najgore ja skroz ono ... neznam ja ne pratim zakone niti sam neki fan oruzja ali ono ko trofej neki itd. stari mi je bio u ratu mozda su je jos tada koristili za zezanje... Ali to je repetirka da, sklopis dole i onda stavis metak i puknes ... ovako evo model: Puška marke Kandar, model B3-3 kalibar 5.5 mm i to je sve sto je policajac napisao o potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta .... Najgore je sta nema nikakvih papira i to je najvise cega se bojim ... a iskreno palo mi je par puta na pamet da se javim za tu pusku u MUP ali tako sam depresivan u zadnje vrijeme da nista od toga ne obavljam ni ovaj plinski nisam prijavio ... Nikad nisam kaznjavan niti ista slicno ... I otprilike ako netko zna cca. kaznu jer sam voljan i oruzje predat RH jednostavno me nije briga za njega. Ide mi na zivce sto se zivciram radi floberice, kad smo bili klinci svi su ih imali ovako ili onako ... ali neznam on je isto bio zbunjen i gledao marku ni njemu ni meni jasno ... mislim da sam je skrivao sakrio bi ju kad je dosao ... nego je totalno smetnuo s uma... a policajcu je dosta to sve bilo trivijalno kao da nije neka velika stvar ... dakle kalibar je 5,5 a meci izgledaju poput onih gljivica nekih malih hah ... o boze ... Editirao moderator.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija