Jump to content

Đurđa2

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Promjena prezimena   
    Trebalo bi biti moguće. Svakako prije slanja pogledajte na stranicama što je sve potrebno od dokumentacije.
  2. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Promjena prezimena   
    Uredi državne uprave su se ove godine spojili sa županijama, tako da morate ići u županiju, ne možete to rješavati u bilo kojem gradskom uredu, osim ako nemate županijsku ispostavu.
  3. Sviđa mi se
    Đurđa2 je dobio reakciju od MsBourne u Odrzavanje zgrade   
    Sve skupa jako skakljivo buduci da zivimo u kapitalistickom sustavu gdje sam apsolutni vladar svojeg prostora ja, samo spletom okolnosti djelim zgradu s ljudima. Ali u ovih 120 cm2 i dijelom krova koji je također moj, ja sam capo di tutti capi, glavni, odgovorni, mene se mora pitati ili me mogu jednostavno izolirati, ali bacati u nekakve dugove za koje ja niti neznam, to mi je malo predjetinjasto. Naravno, u dobrom duhu kapitalizma probleme koje bi te tvrtke navodno trebale sanirati, sanirao sam ja jer sam ja odgovoran za svoj stan i krov koji mu koristi.
    Naravno, slažem se ne treba moje odobrenje, ali valjda ja odlučujem kome ću platiti i zašto, a jedini pravni dokument u kapitalističkom sustavu je ugovor, kojeg ja nisam potpisao niti vidio. 
    Zaista mi je žao da nemožemo povući neke te vrijednosti sa zapada budući da smo u EU. U nekoliko drzava EU na zapadu u kojima sam zivio ovakve probleme nikad nisam imao, ovakve svinjarije.
    U Njemačkoj npr.čovjeku redovito mora biti isporučen račun za uslugu koju plaća, na njegovo ime. Ukoliko ne, onda sustav odmah kreće u provjeru aktivnosti takvih "firmi". Jednostavno je sve posloženo tako da ako namjeravaš izvodit neke manevre da si odmah srezan u startu, bio ti običan građanin ili firma.
  4. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Spitfire u Odrzavanje zgrade   
    Naravno da bi morali imati osnov za svoja potraživanja. Pričuvu plaćate? Imate predstavnika suvlasnika, Upravitelja? Pokušajte se za početak kod njih informirati po kojoj osnovi održavaju zgradu te o čemu se uopće radi.
  5. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na MsBourne u Odrzavanje zgrade   
    Za pocetak, bilo tko da vam dodje na vrata i trazi nesto, duzan je se predstaviti sluzbenom legitimacijom, a potom vam uruciti dokumentaciju na osnovu koje im je dat legitimitet da osobno ulazi u perimetar privatnog posjeda (u suprotnom ih mozete tuziti za iznudu, lazno predstavljenje, zastrasivanje, upad u posjed itd. naslo bi se tu elemenata).
    S druge strane, pregledajte po ocevoj dokumentaciji, negdje bi morao postojati medjuvlasnicki ugovor, ukoliko ga nema, predstavnika stanara zamolite da vam da kopiju, kao i potpisni list suvlasnika kojim je data suglasnost da se upravljanje zgradom povjerava odredjenoj firmi (najmanje 51% stanara suvlasnika).
    To sto racuni ne glase na vase ime je iskljucivo na vama da kroz sve institucije provedete odluku o nasljedjivanju, jednako kao sto ste brojilo za elektricnu energiju isli prebaciti na svoje ime, tako i za vodu, plin, pa i pricuvu bi uz Rjesenje o nasljedjivanju trebali prebaciti na svoje ime. Racuni za odrzavanje zgrade se jednako nasljedjuju ali vodite racuna i o tome da takvi racuni zastarjevaju nakon godinu dana.
    Ukoliko vas otac nije potpisao suglasnost o pristanku da odredjena tvrtka vodi upravljanje zgradom ili ako nemate Medjuvlasnicki ugovor, zatrazite od te tvrtke da vam to dostave pismeno. U suprotnom, nemaju osnovu za bilo kakva potrazivanja a posebno ne u nekom pausalnom okruglom iznosu.
  6. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    Članak 226. stavak 1. Zakona o obveznim odnosima, a koji kaže da tražbine povremenih davanja koja dospijevaju godišnje ili u kraćim razdobljima, pa bilo da se radi o sporednim povremenim tražbinama, kao što je tražbina kamata, bilo da se radi o takvim povremenim tražbinama u kojima se iscrpljuje samo pravo, kao što je tražbina uzdržavanja, zastarijevaju za tri godine od dospjelosti svakoga pojedinog davanja.
  7. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    Očev potpis nije nužan, bitno je da upravitelj ima potpise 51% suvlasničke površine stanara.
  8. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    Pođite kod upravitelja i tražite izvadak iz poslovnih knjiga da vidite od kada je taj nastali dug na Vaše ime, a tog prigodom možete zatražiti i uvid u podatke o plaćanju/dugovanju suvlasnika na ime pričuve.
     
  9. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    U zabludi ste, dug za pričuvu prati vlasnika stana, a to pokojnik nikako nije.
    Njihov potpis nije nužan da bi Vi mogli biti dužnik.
  10. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    Sve ovo je legalno, tako da Vam je najbolje da hitno provjerite od kada taj dug datita. Ukoliko postoji mogućnost, tražite da se ono što je pod zastarom otpiše, a za ostatak duga da dogovorite obročnu otplatu, jer će Vas ovaj dug stići prije ili kasnije.
  11. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    Ne postoji zakonska osnova temeljem koje bi upravitelj trebao Vaše odobrenje da bi Vam ispostavio račun za pričuvu.
  12. Hvala
    Đurđa2 je reagirao na Borbena7 u Odrzavanje zgrade   
    Ta zgrada koju spletom okolnosti dijelite s drugim ljudima ima zajedničke dijelove koje je potrebno održavati. Također, taj dio krova nije Vaš vlasništvo već je zajednička imovina svih suvlasnika nekretnine. Ovo pitanje je uređeno Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, pa za više informacija pogledajte čl. 85 i 90.
  13. Hvala
    Đurđa2 je dobio reakciju od MsBourne u Odrzavanje zgrade   
    Hvala ... pokusat cu mirnim putem realizirat neki kompromis, buduci da cu pristat placat ceh (odnosno to odrzavanje zgrade, koje i ovako nitko ne odrzava, evo ja sam sanirao puštanje s krova sam) ubuduce, ali u slucaju potrazivanja ovih zaostataka koji nisu stvoreni na temelju mojeg odobrenja za takvim necim - borit cu se svim legalnim pravima da pravda bude zadovoljena neovisno o zakonu, jer makar ja platio sad ti 10.000 kn i imao jos milijune kuna - nije moralno, niti fer.
     
    Hvala svima
  14. Sviđa mi se
    Đurđa2 je reagirao na drot13 u Floberica 5,2 ili 5,5   
    Kada policija procijeni da se radi o beznačajnom prekršaju, pa ne pokreće prekršajni postupak.
    U praksi se to odnosi na situaciju kad čovjek sam donese oružje i preda ga bez prava na naknadu, tako da se računa da je otklonio posljedicu prekršaja, sam i bez prethodne policijske intervencije, te više ne prijeti nikakva opasnost od kršenja zakona te nema potrebe za kažnjavanjem (malo sam skratio, ali shvaćaš bit).
    Ovo tvoje se ne odnosi nužno na to, jer ti je policija pronašla oružje, a ne da si ga ti predao, ali uprave/postaje i u takvim slučajevima idu tim putem, bez podnošenja prekršajne prijave.
    Nemoguće je reći dok ne dobiješ odgovor od njih, ali ne trebaš brinuti, u svakom slučaju je to prekršaj i novčana kazna.
    Ako te prijave, u obrani možeš reći da poštuješ propis i u skladu sa Zakonom si nabavio plinski pištolj i prijavio ga, a to bi isto napravio i za pušku da si znao a ju moraš prijaviti. Nisi to napravio isključivo iz neznanja, a pušku nisi skrivao, pokazao si ju policajcu kad je došao radi plinskog pištolja, odmah si ju predao i spreman si odreći je se bez naknade. Sud sigurno neće biti opak u tom slučaju.
  15. Sviđa mi se
    Đurđa2 je reagirao na drot13 u Floberica 5,2 ili 5,5   
    Nema na čemu. Javiš se kad dobiješ neki papir ili informaciju od policije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija