Jump to content

Ivan Matijević

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo odgovora od jadranskog http://oi62.tinypic.com/2430ppj.jpg dakle oni nude samo 6000 i jos umanjuju na 3000 jer sam ja kao suodgovoran sa 50% sto su zaključili iz zapisnika, a tako šta u zapisniku ne piše: http://oi61.tinypic.com/6f2ru8.jpg i druga stranica: http://oi58.tinypic.com/2guhyjs.jpg i još mi jučer pošalju da će mi uplatiti tih 3000 bez da im je tko ista rekao http://oi57.tinypic.com/9h14jp.jpg. Dodao bih i da mi opremu nije uopće slikao procjenitelj, kao ne treba,,, na jednom forumu sam procitao ovo: Nadalje, kad se radi o novijem vozilu ima pravo i na naknadu za umanjenu vrijednost vozila (laički kazano, motor jest složen dobro, ali ljudi koji bi ga kupili skužit će da je bio razvaljen i neće ti dati onu cijenu koju bi dobila za njega da nije razvaljen nikad bio).... pa me zanima dali se da šta na ovo izvuci pošto je motor stavljen na njuškalo koji mjesec prije prometne?
  2. Dali mi osiguranje treba priznati i sitne ogrebotine ili samo veće, da ne bi recimo oklop promijenili a ostalo polirali umjesto zamjene? Što napraviti ako sam nezadovoljan procjenom?
  3. Riješio sam par stvari, na kraju nismo popunili europsko izvješće uopće nego smo u njegovom osiguranju popunili obojica obrazac sa svojom verzijom dogadjaja i skicom gdje je on priznao krivicu. Motor ce biti procijenjen u ponedjeljak jer im samo tim danom rade procijenitelji... iako sam u osiguranju naveo da nema ozlijeđenih, kasnije sam ipak otišao u bolnicu na hitan prijem izvaditi crveni karton jer su se bolovi pojačali, a doktor je utvrdio kontuziju petele i hvatišta m. kvadricepsa te desnog ramenog obruća te se nadam da ću nešto ipak uspjeti izvući novaca od osiguranja na ime ozlijeda iako nije došlo do lomova.
  4. bilo je sigurno 40 na sat, bila je ruzna cesta i pazio sam da ne idem brze, a trag kocenja je 1.5m a motor je zavrsio 3 metra dalje od traga kocenja tako da nije bilo vise
  5. Prije par sati sam imao prometnu. Kretao sam se kolnikom koji je bio dosta sklizak brzinom oko 40 kmh i u jednom trenutku mi je lik u automobilu oduzeo prednost. on je izlazio na rikverc iz dvorišta i prešao je na moju stranu, tako da ga nisam mogao zaobići sa njegove strane, niti ostati u svojoj traci te sam skrenio sa ceste u nekakav plitak jarak blagog pada ali sam pao i klizao oko sa motorom na desnom boku oko 2 metra po travi (trag kočenja 1.5metar) Šteta se ne cini velika na prvi pogled, lagano su osteceni auspuh, desni retrovizor i (ne znam kako se tocno zove) metalni dio mašine, donji dio kruga koji se ocrtava, a oklop je napuknuo, kao da ga je nesto izbilo sa unutarnje strane (vj se nabio na nesto) sa oko 1 cm promjera. Motor je Honda CBR 1000 2008 i cini mi se da bi te sitnice mogle dosta kostati. Sve drugo ok, motor normalno pali i vozi. Bila je policija, obojica smo bili bez alkohola, on je dobio kaznu za neprimjereno ukljucivanje u promet 500 kuna (nije dobio za izazivanje prometne nesreće, nije mi jasno zašto a ja sam dobio 1000 kuna zbog ne nošenja kacige,,, tvrdio sam da sam ju imao a on i njegov kolega kod kojeg je bio, inace ocevidac koji ima samo jedno oko, tvrde da mi ju je dovezla žena poslije, on je svoju kaznu platio odmah, ja svoju nisam htio, rekao sam da ću se žaliti na što mi je policajac rekao da ne pravim budalu od sebe, da postoji svjedok Pošto ni ja ni on nismo dobili kaznu za izazivanje prometne nesreće a policajac mi je rekao da popunim europsko izvješće (to idemo danas oko 16h obaviti kod njega u jadranskom osiguranju,,, nismo stigli ranije jer je on "žurio") ne znam kako se postaviti sutra pred njegovim predstavnikom ako krene sa spikom da sam ja kriv jer nisam prilagodio brzinu uvjetima na cesti ( policajac kod kojeg sam puhao prije nego su došli ovi za očevid mi je rekao da me mogu optužiti da sam ja kriv) Ja sam inaće osiguran u Croati-i nisam dobio primajerak europskog izvješča, tako da ćemo popunjavati njegov. Zanima me i mogu li dobiti kakve novce zbog zadobivenih ozlijeda pošto me lagano boli vrat a dosta jako kuk, koljeno i mišići na bedrenoj kosti ali nije ništa slomljeno (valjda), nesreca se dogodila u 17:10 a negdje sam procitao da mogu kod doktora u roku 24 sata? ali ako idem izvlaćit pare zbog ozlijeda i ostecene opreme (rukavice koje nigdje nisu navedene kao ostecene) da onda europsko ne vrijedi i bas moram tužiti čovijeka (i lako moguće izgubiti pa sam placati stetu na motoru po rijecima policajca koji tvrdi ovo za neprilagodjenu brzinu uvjetima na cesti)? evo skice nesreće: http://oi39.tinypic.com/rw3wag.jpg gdje crveni krug predstavlja mjesto gdje smo se motor i ja zaustavili. Hoće li biti problema pošto mi je zadnja guma /55 a u prometnoj piše /50, pošto je to policajac zapisao ali nije nista komentirao? Hvala puno na trudu da se pročita ovo sve i odgovori
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija