Jump to content

picikato

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molio bih pomoć. Supruga je na porodiljnom, rodila je prije dva mjeseca, sada joj je istekao ugovor i u firmi su joj rekli zbogom!Da li ima pravo na porodiljni 6 mjeseci po zakonu, tj. da li joj mogu ne produžiti ugovor barem dok djete ne napuni 6 mjeseci. Mala napomena, ne znam da li to ima veza ali su joj već dva puta produživali ugovor na 1 godinu, znači sada su joj trebali produžiti treći puta tj. dati za stalno (tako sam čuo, neka me natko ispravi ako griješim). Unaprijed zahvaljujem na pomoći!
  2. Zanima me gdje bi mogao naći zakon o držanju, vođenju pasa. Da li postoji vrijeme do kada smiju lajati... (naravno ne mislim na lajanje od sat vremena besprekidno). Da li se psi smiju voditi bez lajne i brnjice ako nisu opasni i na kojim mjestima. Uspio sam pronaći samo nešto o držanju opasnih pasa. Unaprijed zahvaljujem,
  3. Obavezno piši prigovor, ali prij isteka roka za prigovor. Možeš navesti da tu živiš ako si prijavljen u blizini. Da se parkiraš 4 godine i tražiti zamjenu novčane kazne za rad za opče dobro. Prigovor šalješ PU koja ti je izdala kaznu.
  4. Da li se može tužiti osobu za klevetu ako ti je opsovala mater? Ako da koje su posljedice za nju?
  5. Zanima me da li se ako pas laje po noći može pozvati policija, tj. da li policija može nešto poduzeti protiv vlasnika. Pas laje svaku noć, koju minutu, pa prestane i tako po pola sata, recimo 2 puta (prvi puta oko 1, drugi oko 3-4) preko noći.
  6. Koliko sam upoznat, trebao bi dobiti kaznu za: bježanje s mjesta nesteće nepozivanje policije izazivanje prometne nesreće ne obaviještavanje vlasnika oštečenih automobila (nisam siguran kako se točno kaže) Mislim da ti ne gine nekoliko tisuća 3000-5000kn. To je moja slobodna procijena, ako griješim slobodno me ispravite.
  7. Ovako, dobio sam poziv na sud prije nekoliko dana. Naravno prije toga sam napisao žalbu. Na sudu sam dobio samo upozorenje bez ikakvih drugih posljedica. Uzoran vozač, bez prekršaja, živi u blizini...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija