Jump to content

John von der Butler

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

901 pregleda profila
  1. Hm, u redu. Dakle, teško ću išta postići nekim pravnim postupkom. Ostaje mi čekati odgovor Odbora. Iskreno, činjenica da je sve skupa puno ograničenja, umara.
  2. Upravo o tome se radi, ne znam koji bih institut koristio i bi li uopće išao toliko daleko jer sam svjestan dugotrajnosti postupaka (nisam pravnik), ali me zanimaju mišljenja pravnika. Cilj mi je "natjerati" fakultete da počnu osnivati izvanredne studije ili barem uvedu kvote za izvanredne studente jer je nevjerojatno (barem meni), da ne postoje. Želim studirati, a ne mogu, jer izv. studij ne postoji. Upravni spor, možda? Pisao sam saborskom odboru za obrazovanje, znanost i kulturu čekam odgovor pa ću odlučiti što i kako dalje.
  3. Ruby_Danderfluff, mislite li da imam osnove za tužbu(naravno to mi je zadnja opcija), ili neki drugi pravni posupak kojim čiji bi ishod bio da dotični fakultet, a onda i svi drugi fakulteti krenu osnivati izvanredne studije? Svjestan sam dugotrajnosti postupaka u RH, ali ostaje činjenica da mi je uskraćen upis. Već se pripremam za polaganje državne mature za slučaj da će se stvari promijene od iduće akadamske godine (iako je malo vjerojatno da hoće) ali eto, nada umire zadnja.
  4. Slažem se. Postoji još jedna otegotna okolnost, naime fakultet je u svom očitovanju naveo da mi ne može dozvoliti upis jer je studij osnovan kao redoviti sveučilišni studij te nije predviđen niti prilagođen osobama koje u punom obimu ne mogu pratiti nastavu. Ono s čime se ne mirim je činjenica da je Statutom predviđena mogućnost osnivanja izvanrednih studija, kao i mogućnost financiranja istih putem sponzorstva, donacija i iz nenamjenskih sredstava Ministarstva, a sveučilišta se automatizmom u cijelosti financiraju potonjim, dok akademska zajednica uopće ne razmišlja o nedostatku izvanrednih studija. Živimo u digitalnom dobu, u Europi i svijetu u porastu su on line studiji, upravo prilagođeni zaposlenima dok su izvanredni studiji uobičajeni. Kod nas je čini se moguće izvanredno studirati jedino ekonomiju i pravo. Žalosno ali istinito, miljama smo daleko od europskog standarda, a svima ostalima očito nije stalo da išta promijene.
  5. Pokušao sam doći do rasporeda, međutim još nije objavljen na web stranicama ili je objavljen na portalu za studente kojem nemam pristup. Otići ću za koji dan do faksa i tražiti raspored od referade. U razgovru s nekim bivšim studentima ssznao sam da su predavanja organizirana kroz jutro, a traju najkasnije do 5 sati popodne. Moje radno vrijeme je od 08.30- 16.30.
  6. Atomic 95, redoviti student ne može biti bilo tko. Zaposlene osobe ne mogu biti redoviti studenti, a fakultet omogućava studiranje samo studiranje uz potporu ministarstva. Prema tome, nije mi omogućeno studiranje.
  7. Ne, upravo suprotno, osnivanje izvanrednih studija predviđeno je Bolonjskom deklaracijom samo što se taj dio zanemaruje, štoviše, smatralo se da će Deklaracija utjecati na porast broja izvanrednih studenata. A što se tiče osnove, članak 66. Ustava RH jamči pravo na obrazovanje svima, pod jednakim uvjetima u skladu s vlastitim sposobnostima. Zanimalo me je li moguće i po kojoj osnovi ali nisam siguran, zato sam i postavio temu. Misli li netko drugačije? U svakom slučaju, Drot 13, hvala.
  8. Dobar dan, želim upisati studij na jednom fakultetu koji zbog poslovnih i obiteljskih obaveza ne bih mogao studirati kao redoviti student, a fakultet ne ustrojava izvanredni studij za niti jedan studijski program na preddiplomskoj razini . Za pomoć sam se obratio i fakultetu i Ministarstvu, nažalost bezuspješno. Fakultet kao argument zbog kojeg ne postoji izvanredni studij navodi nedostatak kadra i nedostatak tehničkih mogućnosti - taj bi argument možda i bio dijelom valjan kada bi na fakultetu postojao barem jedan izvanredni studij na navedenoj razini. Žalosno je što niti jedno sveučilište u Hrvatskoj za navedeni studij ne nudi mogućnost izvanrednog studiranja. Radi se o humanističkom studiju. Trebam li se pomiriti s činjenicom da je u Hrvatskoj studiranje omogućeno isključivo maturantima? Da ne duljim, zanima me mogu li tužiti fakultet je mi uskraćuje pravo na obrazovanje ili nekim drugim pravnim postupkom zatražiti provjeru zakonitosti takve prakse? Hvala i pozdrav,
  9. Uspjeli smo se dogovoriti. Još jednom zahvaljujem na savjetu. Pozdrav.
  10. Hvala Vam na odgovoru! Ovaj link koji ste poslali svakako objašnjava daljnji postupak. Nadam se sa će sve proći u redu, posebno zato što je poslodavac korektan, ali me dodatno izbacilo iz takta ignoriranje obavijesti, pa mi nije jasno što je zapravo time htio postići? Otkazni rok ću naravno odraditi jer mi je stalo da sve, barem što se mene tiče, odradim prema propisima.
  11. Dao sam redovan otkaz Ugovora o radu, najprije sam poslodavca obavijestio usmeno, a potom sam i pismenim putem, preporučenom poštom s povratnicom poslao obavijest o otkazu. Poslodavac je ignorirao pošiljku, i nije je preuzeo, pa mi je ista vraćena. Nakon toga sam i mailom poslao skeniranu verziju otkaznog pisma. Sve je završilo šturim, nezainteresiranim odgovorom "sve ćemo se dogovorit". Još nisam dobio nikakav službeni odgovor od poslodavca, pa me zanima što mi je činiti? Obavezan sam odradit mjesec dana otkaznog roka. Uzima li se u obzir vremenski period koji sam naveo u pismu, i teče li otkazni rok ako pošiljka nije preuzeta?
  12. Hvala Vam još jednom, dijelim vaše mišljenje, čini se da mi sada samo preostaje čekati rezultate natječaja, a bude li problema zbog " obrasca " svakako ću podijeliti iskustvo - do tada dr´žte palčeve. Pozdrav.
  13. Nažalost, natječaj je uklonjen sa službenih stranica jer je istekao. Ovdje bi još napomenuo da sam pronašao natječaj za prijem u državnu službu Zavoda za intelektualno vlasništvo u kojem je ljubazno navedeno da se " prijavni obrazac " može skinuti na njihovim službenim stranicama, pa možete vidjeti o čemu se radi, dok je takav link na natječaju za dotični sud izostao, a isti se traži. Možda griješim, slobodno me ispravite ako je tako. Inače, natječaj je bio potpuno identičan ovome sa spomenutog Zavoda osim, naravno, u dijelu koji se odnosi na radno mjesto i visinu stručne spreme. Nadam se da će pomoći, hvala Vam na interesu i još jednom oprostite na gnjavaži.
  14. Poučen današnjim iskustvom odlučio sam osobno odgovoriti na svoje pitanje i tako možda pomoći drugima ali i ukazati na pogrešku u dotičnom natječaju. Otišao sam osobno na dotični sud pitati, imaju li primjerak ovog ˝ obrasca ˝ - tako sam ga nazvao iako to zapravo nije - a ljubazna ˝ teta ˝ mi je odgovorila da nema pojma što je to. Potom mi je savjetovala da napišem molbu i zajedno sa prikupljenom dokumentacijom pošaljem preporučenom poštom. Kad sam joj rekao da mi je molba već spremna i da to ne može bito isto što i prijava koja se traži, štoviše, taksativno je nabrojeno koje podatke mora sadržavati, već je bila pomalo izgubila živce i još jednom mi potvrdila da takav ˝obrazac ˝ ne postoji i da ne zna što bi mi rekla. U nedoumici sam napustio zgradu suda ali kako me nije uspjela uvjeriti nazvao sam kadrovsku službu . Gospođa koja se javila također je potvrdila priču o nepostojanju takvog ˝ obrasca ˝ te da je potrebno napisati zamolbu i bla, bla, bla.... Međutim pronašao sam takav ˝obrazac ˝ tj. primjer istog na stranicama MZOS-a. ( žao mi je što ga ne mogu ovdje priložiti - ne znam zašto? ). Da ne dužim , moje je pitanje sljedeće: kako je moguće da se u tekstu natječaja traži ovakak dokument, u kojem je nota bene taksativno nabrojeno koje podatke treba sadržavati kad se čini da takav i ne postoji, odnosno prema riječima gospođe iz kadrovske službe nije ništa drugo nego ˝obična˝ zamolba? Zašto uopće koristiti naziv " prijava " i komplicirati kada svi jako dobro znaju što je zamolba? Zanima me jel bi bilo moguće tražiti poništavanje natječaja zbog ovog formalnog propusta s obzirom da u tekstu natječaja stoji da se " nepotpune i netočne prijave neće razmatrati " - a ni sami nisu ispunili iste, štoviše tvrde da dokument koji traže u natječaju ne postoji?! Previše pitanja...znam:sudac:. Za kraj svi oni koji to žele mogu vidjeti " obrazac ", ako u google preglednik upišu: obrazac za prijavu na javni natječaj - odmah će se prikazati link za ovaj sa stranica MZOS-a - i tako vidjeti o čemu govorim i shvatiti da nema nikakve veze s klasičnom molbom. A takav prema riječima tete u kadrovskoj kod njih niti ne postoji. Oprostite na gnjavaži, ali eto morao sam podijeliti s vama ovo iskustvo, a samo potvrđuje sve ono što se oko nas svaki dan zbiva, a to je da apsolutno ništa kod nas ne štima. Jao, jao:glavomozid:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija