Jump to content

Iustus

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pisao sam o borbi i natezanju sa osiguravajućom kućom koja me je zavlačila s isplatom. Kada sam zaprijetio revizijom i prijavom HANFA-i i pravobraniteljem u roku tri dana su mi isplatili na račun 3280 kn iako je šteta procijenjena na 4200 kn i toliko sam iz svog džepa platio popravak po procjeni koju je ta ista osiguravajuća kuća faxirala majstorima. Dakle isplata je nepotpuna i nedostaje 980kn! Što mi je činiti?!
  2. Eto da javim što sam postigao: Poslao sam dopis Osiguravajućoj kući, prilično bezobrazno i oštro intoniran s kronološkim prikazom cijele situacije i njihovih dosadašnjih radnji. Izričito rekao da tražim hitno rješenje slučaja i naknadu za koju imaju svu potrebnu dokumentaciju jer da ću u protivnom zatražiti reviziju rješavanja mog slučaja od HANFA-e i obratiti se pravobranitelju. Na kraju sam dodao da ću u slučaju daljnjeg ignoriranja dati njih same na sud. Nećete možda vjerovati sjeo mi je novac na račun u roku 3 dana po primitku tog mojeg dopisa kojeg sam naslovio kao opetovani podnesak. E sada iako se čini stvar nije gotova a molim opet savjet. Ista je kuća procijenila štetu na 4.200 kn. Ja sam po toj procjeni popravio tu štetu. Oni su mi sada uplatili samo 3.280 kn. Nedostaje skoro 1000 kn da mi šteta bude potpuno nadoknađena. Kako da se dalje postavim i dobijem taj ostatak? Djelujem kao "cicija" ali nakon njihova odnosa ne želim im pustiti ni jedne lipe. Kakav je sad to cirkus da mi ne žee isplatiti punu štetu?
  3. Zahvaljujem na uputi! Naime......tip je promijenio iskaz....he he....policiji je priznao krivnju (čuo ja na vlastite uši) a onda je u osiguranju promijenio iskaz rekavši da sam ja udario u njega. Jel tog tipa stvarno nije sram ?! Mislim, pitam se kakav to kreten od čovjeka moraš biti.....Sorry, malo sam off topic ali zaista je to suludo. Imam li obavezu ići na svjedočenje ( a ići ću s guštom) i može li se dogoditi da se tipus ne pojavi?
  4. Hvala Vam na ovim informacijama. Dopis je sastavljen kao podnesak u kojem sam doslovno naveo među ostalim da tražim hitno rješenje slučaja i odgovor budući da raspolažu svom potrebnom dokumentacijom inače ću zatražiti reviziju njihovog rada na ovom slučaju od HANFA-e te se obratiti pravobranitelju a u krajnjem slučaju da ću osobno slučaj dati na sud u smislu njihova nekorektnog rada. Imam još jedno pitanje: Budući da je osoba koja me je udarila autom od policije prijavljena na Prekršajni sud zanima me hoće li se i mene zvati na ročište?Kakva je praksa? Zahvaljujem..
  5. Hvala Vam na savjetu no bojim se da će me opet "otpraviti". Zar zaista nema nikakve pravne mogućnosti da istjeram činjenicu kako mi to moraju platiti prije presude suda osim na taj način da ja potpisujem izjavu koju mi savjetujete? Ima li smisla uputiti im dopis da ću tužiti njih i prijaviti ih i HANFA-i? Pa kome da se požalim da pravnik tvrdi kako se policija mogla prevariti u zapisniku? Ima li ikakvog načina da dođem do te izjave koju je tip dao policajcu jer 100% se sjećam da mu je rekao kako je kriv. Ovo je nevjerojatno! Kada nastupa zastara molim vas?
  6. Nazvao Osiguranje koje je na policijski zapisnik opet zatražilo izjavu tipa koji me je lupio a koju je dao policiji te situaciju. Poludio sam jer znam da po zakonu to ne mogu tražiti od Policijske uprave. To su stvari koji se ne daju Osiguranju. A u zapisniku lijepo stoji da je protiv tog tipa podnesena kaznena prijava Prekršajnom sudu u Zg-u. Po mojoj logici, ispravite me ako griješim jer ste daleko kompetentniji: neće mi dati odštetu dok ne bude donesena presuda. Što da radim dalje? Da čekam presudu ( a to će biti nikad...) ili mogu još nešto poduzeti? Pa kako tek rješavaju komplicirane stvari ako ovu moju čistu situaciju zatežu i sada fol čekaju i presudu suda jer kaže mi pravnik u Osiguravajućoj kući da je policajac mogao pogriješiti u zapisniku! Da poludiš!
  7. Hvala puno.....Nisam nikada ni čuo za HANFA-u......puno mi je toga otvorilo oči. Najprije ću Osiguranju dopisom jasno naglasiti koje propuste (zakonske) čine a onda se pozvati i na HANFA-u. Mislim da bi ih ovaj slučaj itekako mogao zanimati! Stvar je samo u tome da Osiguranje namjerno zavlači isplatu štete.
  8. Zahtjev za odštetu je išao već u nekoliko navrata ali oni su uvijek nečime odugovlačili. Kada sam doslovno popizdio...otišao osobno u policiju po zapisnik.....dostavio sam ga Osiguravajućoj kući uz opetovani podnesak za naknadu štete. Jasno je u zapisniku navedeno da je protiv osobe NN koja me je pokupila na autocesti pokrenut potupak na prekršajnom sudu u Zg-u. Osiguranje mi sad tvrdi da čekaju izjavu osobe koja me je lupila a koju je dala policiji i opis situacije. Činjenica je da po Zakonu to ne mogu dobiti jer su to elementi isključivo za Prekršajni sud. Za naknadu je zapisnik i više nego jasan. Nevjerojatni su! Pravniku osiguranja sam jasno rekao da je čudno kako ne zna kao pravnik da po zakonu ne može tražiti te podatke od policijske uprave. Spetljao se sav i direktno sam mu sasuo u lice da mi je čak razumljivo njegovo "čuvanje radnog mjesta" i rad u korist kuće, ali mi nije jasno njegovo neznanje i nepravilnosti kojima se služi. Recite mi ima li smisla uputiti opet dopis za rješavanje mog zahtjeva (to traje 2 mj već) ili ću pokrenuti privatnu tužbu protiv njih samih?
  9. Raspitao sam se u Osiguranju........čekaju okončanje prekršajnog postupka protiv tipa koji je prijavljen. Nevjerojatno! Pitao sam zašto stvar stoji kad sam poslao zapisnik koji je jasan po pitanju krivca. Rekli mi u Osiguranju da traže izjavu tipa koju je dao policiji i situaciju. Znam da to nemaju po zakonu pravo tražiti i da time opet kupuju vrijeme. Koliko dugo moram čekati okončanje postupka protiv tog tipa na Prekršajnom sudu u Zagrebu? Hoću li biti pozivan i ja kao svjedok i oštećenik? Računa li Osiguranje da će to pasti u zastaru a ja ostati bez naknade štete? Kada nastupa zastara predmeta na prekršajnom sudu? Nije valjda da će se tip izvući?! Hvala!
  10. Hvala Vam! Činim to odmah iz ovih stopa. Mislio sam da li da osiguravajućoj kući dam rok od mjesec dana.
  11. Javljam se kao autor ove teme. Dobio sam policijski zapisnik u kojem uopće nisu navedene izjave! Jeli to moguće?Točno se sjećam da je tip priznao policajcu da me nije vidio a poslije je tvrdio da sam ja lupio njega. Jedino sam se uhvatio za ovu činjenicu ali nisam siguran jeli to to: Piše u zapisniku da je protiv osobe koja me je lupila podnesena kaznena prijava na Prekršajnom sudu. Mogu li to protumačiti kao čistu situaciju? Podnio sam zapisnik osiguravajućoj kući sa dopisom da tražim ponovno naknadu štete i sada čekam. Prošlo je dva tjedna od tada. Je li vrijeme da ja opet zovem njih ili da još čekam? Ili je i vrijeme da ipak razmišljam o sudskom vještaku? Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija