Jump to content

markasic

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja zaista ne vidim kako je sve ok. pa propisana kazna je ovdje do 7.000 kuna, dakle preko 5.000 kuna. Propisana i izrečena kazna su jabuke i kruške. kako ja vidim zastitna mjera se moze izreći samo za propisanu kaznu do 5.000 kuna. ako vi mislite da nije tako, molim obrazlozite
  2. jeste li pogledali čl. 239. st.4. PZ-a? Sud je vezan propisima + mislim da bi ovaj forum dobio makar za nijansu na kvaliteti kad bi moderator pročitao pitanje i onda dao obrazložen dodgovor
  3. Ok Hvala na odgovoru. Možete li mi još odgovoriti na post vezano za prekršaj iz čl. 32. ZSPC - ​EDITIRAO MODERATOR
  4. Što im točno znači potvrde o znanju jezika? Koliko svjetskih jezika treba znati, jedan , dva? Koliko traje izrada diplome, pošto ja imam samo potvrdu o završenom studiju?
  5. Molim vas može li netko odgovoriti na ovo pitanje? Ja mislim da se ne može obaveznim prekršajnm nalogom izreći zaštitna mjera, jesam li u pravu??
  6. Izgleda da je u ovoj situaciji sud stavio pogrešan datum pravomoćnosti. Hrpa nesposobnih uhljeba. Uglavnom, malo sam gledao pravilnike te proizlazi da se podaci iz EOP-a mogu ispraviti na temelju sudskog akta o ispravku. Znači da bih se trebao obratiti prekršajnom sudu, samo ne znam kome. Pisarnici za izvršenje prekršajnopravnih sankcija? Predsjednku suda? Prvostupanjskom sucu?
  7. Nije poštivana odredba o ostavljanju obavijesti kada da osoba kojoj se dostavlja dopis bude u stanu. Član domaćinstva takvu obavijest meni nikada nije uručio. Kako će sud uopće znati čiji je potpis na dostavnici? Kako će se utvrditi bili ta osoba bila član moga domaćinstva? Kako će sud uopće doći do podatka s kim ja živim u domaćinstvu? Dakle nisu poštivane odredbe o dostavi po mom mišljenju, imam li šanse biti oslobođen?
  8. Presuda je doista pravomoćna IV/2010. Pravomoćno sam osuđen i nakon toga. Međutim, u EOP-u se mogu nalaziti podaci samo o prekršajima za koje ste pravomoćno kažnjeni u periodu od 3 godine od pravomoćnosti. To je sigurno. Bez ikakvog obzira na kasnije presude. Kome se mogu obratiti sa zahtjevom da se takav podatak ukloni??
  9. Da uhvaćen sam za vrijeme vožnje pod zabranom. Problem je u dostavi, meni nije dostavljena obavijest već članu domaćinstva. Dakle, da li je valjana dostava ako je obavijest uručena članu domaćinstva? Član domaćinstva se potpisao svojim uobičajenim potpisom. Niste mi odgovorili na nijedno pitanje, što sud poduzima kada vidi da potpis na dostavnici nije moj? Tko se smatra članom domaćinstva? Kako će sud utvrditi tko bi bio član mog domaćinstva? Hoće li odbiti optužbu ili izvoditi druge dokaze?
  10. Pozdrav, Zanimalo bi me kakva je sudska praksa po pitanju prekršaja vožnje pod zabranom upravljanja. Ono što je bitno jest da ja takvu obavijest nikada nisam zaprimio već ju je primio član mog domaćinstva. Što sud poduzima kada utvrdi da potpis na dostavnici i moj potpis niti ne sliče? Da li odbija optužbu ili izvodi neke druge dokaze? Tko dokazuje da li je netko član nečijeg domaćinstva i kojim dokazima? Kako se uopće može doći do podatka tko bi bio nečiji član domaćinstva? Što je s odredbom o dostavi kojom je propisano da se mora ostaviti obavijest kada da osoba kojoj se dostavlja bude u stanu, ako se ne ostavi takva obavijest smatra li se dostava neurednom? Poznato mi je da su kazneni sudovi zbog ovakve dostave odbijali optužbe za kazneno djelo istog sadržaja kao i ovaj prekršaj.
  11. Poštovani, Imam informaciju da mi je u evidenciji o prekršajima Ministarstva pravosuđa zabilježena pravomoćna presuda iz travnja 2010. Obzirom da je od pravomoćnosti prošlo preko 3 godine takva presuda se ne smije nalaziti u EOP-u. Kome se ja mogu obratiti sa zahjevom da se postupi sukladno zakonskim pravilima o rehabilitaciji? Navedeno mi je važno s obzirom da je MUP izdao prekršajni nalog protiv mene, te se u slučaju nebrisanja podataka neću smatrati nekažnjavanom osobom, te je upitno hoće li mi sud povodom prigovora ublažiti sankciju. Ima li netko iskustva iz prakse, koliko bi takav postupak mogao trajati, te odakle da krenem??? Bilo bi mi važno to riješiti prije nego Prekršajni sud uopće zaprimi predmet povodom prigovora, ne znam koliko bi bilo pametno da ja sudu priložim takvu pravomoćnu presudu te da se pozovem na zakonsku rehabilitaciju, jer mislim da će šteta biti napravljena čim sud vidi prijašnju presudu.
  12. Pozdrav svima, Prije par dana mi je obaveznim prekršajnim nalogom izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci za prekršaj nezaustavljanja na znak policijskog službenika. Za taj prekršaj propisana je novčana kazna od 3.000 do 7.000 kn. Obzirom da je čl. 239. st. 4. Prekršajnog zakona propisano da se zaštitna mjera obaveznim prekršajnim nalogom može izreći samo za prekršaje za koje je propisana novčana kazna iznad 2.000 kuna do 5.000 kuna, da li je takva mjera nepropisno izrečena, te hoće li je sud povodom prigovora na izrečenu sankciju ukinuti bez obzira na moju prijašnju kažnjavanost ili nekažnjavanost?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija