Jump to content

Blanka

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nažalost, ovrha će vam sjesti na račun obrta. Ukoliko ćete tražiti i dobiti poticaje za samozapošljavanje od hzz-a, i to će vam ovrha uzeti sa računa obrta. S obzirom da poslovni račun obrtnika nije tekući račun, ne možete otvoriti zaštićeni račun kao osoba u radnom odnosu.
  2. Prema Zakonu o platnom prometu (NN133/09) nema ograničenja u uporabi gotovine kao što ni Zakonom nisu definirani nikakvi rokovi oko polaganja utrška prodavaonice. Prema tome, ukoliko u svoj trgovačkom društvu niste donijeli odluku o blagajničkom minimumu i/ili blagajničkom maksimumu, količina novaca koju ćete držati u svojoj prodavaonici i rok do kada ćete držati tu količinu novaca prije nego što gotovinu odnesete u banku, ovisi o Vama.
  3. E...branitelji moji... Vidiš KOSKE, to isto sam ja rekla svom dragom 19.11.2009. godine, pa kad je htio nešto napravit svi ste ga popljuvali, a mrljavac mu zaključao temu. Znaš kad će ti biti najteže?? Kad pred ženom zaplačeš jer shvatiš da si sam nemoćan, i jer su ti svi oni koje si smatrao svojim ratnim drugovima okrenuli leđa... A znaš šta će žena onda napraviti ? Gledat će te bespomoćno kako si tužan i nemoćan. Kako gledaš svoje zahvale iz domovinskog rata i ne razumiješ gdje si pogriješio, ona će te zagrliti i reći će ti da ne plaćeš, jer nisi sam...ona je tu uz tebe. I ona te razumije ( koliko god može jer nije proživjela to što si ti ) i voli najviše na svijetu. Davno ste vi gospodo draga trebali biti jedan uz drugoga...
  4. Uredbe i izmjene i dopune uredbe nisu davali potrebne informacije kako postupa novoosnovana udruga. Zbog toga se tražilo očitovanje, koje je i doneseno te se nalazi na stranicama ministarstva financija. Dana je uputa o primjeni članka 71. Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija, u kojoj stoji to što sam navela.
  5. Neprofitne organizacije osnovane nakon 01. siječnja 2009. godine dužne su voditi dvojno knjigovodstvo i sastavljati te predavati financijske izvještaje slijedeće tri godine neovisno o visini prihoda i imovine. Glavna državna rizničarka Vesna Orlandini Klasa: 400-06/09-01/100 Ur. broj 513-05-02/09-1 01. travnja 2009.
  6. 1. Udruga se ne prijavljuje u porezni registar ako nije obveznik poreza na dobit ili pdv-a ( s obzirom na to da ste naveli da jedini prihod koji ostvarujete je od donacija, znači ne ostvarujete prihod o gospodarske djelatnosti niste obveznik ni jednog ni drugog. Udruga postaje obveznik poreza na dobit i/ili PDV-a samo pod određenim okolnostima ) Otići u poreznu upravu sa kopijom rješenja i potvrdom tko vam vodi knjigovodstvo. 2. Udruga se prijavljuje u registar neprofitnih organizacija mjesec dana od dana osnivanja. Upute pogledati na stranici državnog ureda za reviziju. 3. Svaka novoosnovana udruga obveznik je dvojnog knjigovodstva, što znači da je dužna predavati financijske izvještaje. Statistički izvještaji predaju se Fini ( koja obrađuje podatke i za potrebe ministarstva financija ), a godišnji izvještaji predaju se Državnom uredu za reviziju. Ovo je samo ukoliko je udruga neprofitna i ne obavlja gospodarsku djelatnost. U slučaju da udruga obavlja i gospodarsku djelatnost, uvjeti si drugačiji. Pozdrav.
  7. Čitam li vas čitam i ne mogu, al stvarno ne mogu da šutim i da nešt ne kažem. Pa jel vi gospodo draga ne vidite šta se dešava??? Ajmo redom... Kad su uvodili krizni porez nametnuli su ga samo dijelu pučanstva, a samostalne djelatnosti su " kao " zaboravili ( da, moš mislit... ) Kad su se organizirali prosvjedi koji su propali, svi oni koje taj zakon nije kačio nisu ni prstom mrdnuli za druge. Naravno da su oni koji su bili pogođeni, uvidjevši da ništa ne mogu, počeli prozivati da zakon nije jedak za sve i tražili da se krizni porez uvede i za ove druge. I onda su se naši dragi političari sjetili da su jednu skupinu zaboravili ( hahaha...il su samo čekali da se prvi pobune...). Pa sad svi fino lijepo plaćamo krizni porez... Ja sam mislila da ste vi drugačiji, zbilja jesam !!! Mislila sam da stojite jedan uz drugog i da vas nitko ne smije dirati..očigledno sam se prevarila. Razdjelili su vas, kao što su nas i kod kriznog poreza. Samo da moje ne dira, samo da moje ne dira.... to je jedino na šta mislite.... Ma dirat će vam svima, dio po dio... Ovaj prijedlog izmjene zakona je takva nebuloza da je to strašno. A ove braniteljske udruge kupe pare iz državnog proračuna na svoje projekte, isplaćuju si ogromne naknade po ugovoru o djelu za organiziranje i obilježavanje obljetnica ( ne kažem da ih ne treba biti, ali ako ste već u nekoj udruzi, pitajte svog voditelja projekta, koliko novaca je dobio za to... ako uopće znate da za takve stvari dobijaju pare ) da je ovim hrvatskim mentalitetom sasvim normalno da će stati uz našu dragu nam Jacu, a ostalima okrenuti leđa. Samo da naše ne dira...ponavlja se opet. Svi oni koji ste svoja prava ostvarili, i koje ovaj zakon ne kači...neću vam soliti pamet da će zakačiti kad-tad i vas ( mislim da bi to trebali samo shvatiti ), ali ću vas pitati: Kako vas nije sramota ??? Braća po oružju ?? Tako se nazivate, zar ne? Brat bratu nebi okrenuo leđa... Optužuju vas za Oluju, danas jedne...sutra druge...napravili su od vas propalice, pijanice, drogeraše, kradljivce...to je ono što javnost i naši mladi hrvati na kojima svijet ostaje, misli o vama. A vi se sramite, šutite..zaboravili ste kako je to stajat jedni uz druge, kad vam nitko ništa ne može... Pa dajte shvatite već jednom. Žele vas posvađati, žele vas podijeliti na nekoliko skupina jer znaju da samo tako mogu manipulirati vama i to jako dobro rade... Možete me pljuvati, možete me hvaliti, možete se smijati, možete ništa ne komentirati...kako god bilo, ja ću i dalje ostati vaš najveći fan, netko tko vas izuzetno poštuje i zahvalan vam je do groba.
  8. Ispričavam se ako je pitanje već bilo, ali nisam baš domaćin na ovom forumu. S obzirom da je moj dragi nešto "malo" sramežljiv, te on ne želi ništa ispitivati, imala bi pitanje ako mi možete pomoći. Ustvari, tri pitanja Dragi mi je na bolovanju od 03.2008. godine. Prvih 6 mjeseci dobivao je naknadu 70% plaće, a nakon toga 80% plaće. Jučer mu je stiglo rješenje za 100% DR bolovanje. Pitanje : da li će razliku za 100% bolovanje dobiti do svoje pune plaće ili samo do iznosa od max 4.257,00 kn. ( Prosjek plaće mu je bio veći od 4.257,00 ). Pokušala sam jučer pronaći u zakonu, on je toliko nervozan da ne može ni čitati šta piše, ali sve što sam našla je da je maximalni mjesečni iznos za bolovanje 4.257,00 kn. Da li će on sada dobivati svoj prosjek plaće ili 4.257,00 kn? Ako je dobio pravo na 100% bolovanje, a za koji mjesec mu ističe 18 mjeseci bolovanja, hoće li onda dobivati 50% naknade ?? Unaprijed se zahvaljujem, i sve vas od srca pozdravljam !
  9. Pa da. Ušla sam po sili zakona. Prema izmjeni Pravilnika o PDV-u NN 153/05 citiram: Članak 40. mijenja se i glasi: (2) Poduzetnici koji su u tekućoj godini počeli s obavljanjem djelatnosti i poslovali tijekom dijela kalendarske godine i ako su obavljene oporezive isporuke u razdoblju u kojem su poslovali svedene na godišnju razinu veće od 85.000,00 kuna, postaju porezni obveznici od 1. siječnja iduće godine i najkasnije do 15. siječnja te godine podnose prijavu za upis u registar obveznika poreza na dodanu vrijednost. I ja sad ne razumijem gdje je problem. Ustvari, najveći problem od svega je kome da se obratim jer u nadležnoj ispostavi ne dobijam nikakvu informaciju tko tu griješi. Možda griješim ja, možda sam zakon krivo protumačila pa nisam u pravu. Al nedaju mi nikakvo objašnjenje jer po ovoj izmjeni pravilnika ja sam ušla u sustav po sili zakona. A oni kažu po sili ili ne ušla sam na 5 godina. Pa nije li obvezatno 5 godina ako uđem dobrovoljno, a ako uđem po sili mogu izaći kad imam uvjete za to? Stvarno ne znam kome da se obratim.
  10. Molim nekog za objašnjenje i preporuku kome da se javim. Otvorila sam obrt u 03 mjesecu 2006. U 2006, zači od 03 - 12 mjeseca sam napravila isporuke u iznosu od 83.000,00 kn te sam se sa 01.01.2007. prijavila u sustav PDV-a po sili zakona jer sam isporuke morala svesti na godišnju razinu. Cijelu 2007 godinu obračunavala sam porez. Sa 10.01.2008. godine predala sam zahtjev za izlazak iz sustava jer sam u 2007. napravila prometa manje od =85.000,00 kn. Međutim, na poreznoj upravi daju mi objašnjenje da iz sustava ne mogu izaći jer su mi oni bili izdali rješenje na 5 godina. E sad: 1. Ja to rješenje uopće nisam vidila 2. Kako je moguće da ne mogu izaći iz sustava PDV-a kad sam ušla po sili zakona. Obratila sam se za objašnjenje već nekoliko puta u nadležnu poreznu upravu, al tamo me svi šalju mojoj referentici koja tvrdi da ja nemam pravo izlaska te isto tako ni pravo bilo kakve žalbe na to. Kome da se obratim ? Hvala na odgovoru
  11. Ugovor o djelu sklopljen je na 8 mjeseci ( na zahtjev jednog ministarstva ). Po tom ugovoru svaki ću mjesec dobivat isti mjesečni iznos slijedećih 8 mjeseci. Da li to nešto mijenja na stvari il i dalje sve ostaje kako je ??? Ustvari, ne razumijem zašto me teta iz hzz poslala u hzzo i koja je tu moja obaveza? Hvala puno, puno....
  12. Eto i mene Tražila sam po starim temama ovo, ali nisam našla osim jedne stare neodgovorene, pa se unaprijed ispričavam ako se ponavljam. Pitanje: Ako sam na hzz bila prijavljena i preko njih sam ostvarila zdravstveno osiguranje, danas su mi rekli da moram otići na hzzo jer sam u prošlom mjesecu dobila naknadu po ugovoru o djelu veću od 1000,00 kn. Što sad to znači ?? Zvala sam tetu u hzzo i rekla mi je da nigdje u zakonu ne stoji da se ja sad moram prijavljivati na hzzo. Ali....gubim li pravo na zdravstveno osiguranje ako se ne prijavim? I ako gubim, kako da se prijavim ?? Hvala puno na pomoći !!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija