Jump to content

ime_korisnicko

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da malo podignem temu, zanima me je li ova tvrdnja igdje službeno navedena ili je eventualno bilo nekih promjena u međuvremenu? Naime imam sličnu situaciju, suvlasnik sam nekretnine (1/3), prijavljen sam u njoj i kada je supruga išla prijaviti prebivalište, nikakvi papiri koji potvrđuju da sam suvlasnik nisu bili dovoljni, nego sam morao i ja doći osobno s njom u PP. Sada se želi na toj adresi prijaviti i supruga drugog suvlasnika (koji je također prijavljen tamo) i njoj su sad pak rekli da s njom moraju doći SVI suvlasnici. Em mi to nema nikakvog smisla (što da je 20 suvlasnika i da je dio u inozemstvu), em sam zbog prijave svoje supruge prije par mjeseci morao doći samo ja (ni to mi nema smisla, ali ajde).
  2. Pozdrav, budući da je pitanje u ovoj temi riješeno, iskoristio bih je samo za jedno drugo pitanje vezano za kupnju stana u braku, pa ako može mala pomoć. Je li moguće dobiti kredit za kupnju stana od supružnika i pod kojim uvjetima?
  3. Ima li netko iz iskustva preporuke za dobrog odvjetnika (može i njih nekoliko) u Zagrebu s iskustvom u građevini i zemljišnim knjigama. Za početak mi treba za konzultacije oko vlasništva, tumačenja namjene čestica, prava služnosti i sl., a kasnije i u postupku gradnje stambenih zgrada, po potrebi.
  4. Jos samo nesto. PPretpostavljam koji je odgovor na pitanje, al za svaki slucaj. Jel bolje da u prigovoru spomenem da sam vec kaznjavan po tom pitanju i pokusam pojasniti situaciju ili da to uopce ne spominjem? Mislim, prije nego donesu rjesenje uvijek bez iznimke provjeravaju povijest kaznjavanja?
  5. Hm, mislim da ne pise u ugovoru na koji sam posao unajmljen, jer se ugovor uzima na određenu firmu i oni samo popune podatke o satnici. Jer teoretski ja i ako ne radim za firmu mogu bez problema u studentskom centru uzet ugovor na bilo koju firmu, tako da to onda po nekoj logici ne moze bit valjan dokaz. A do vec popunjenog ugovora od strane firme ne mogu doci jer ga oni kada ga popune vracaju u studentski centar u svrhu isplate. Ako se varam u vezi neke od ovih stvari, ispravite me ko zna..
  6. Hvala na odgovoru! Ako netko jos ima sugestiju sto bi bilo dobro priloziti prigovoru ili sto jos napisati, svaka informacija je od pomoci..
  7. Pozdrav svima. U situaciji sam istoj kao mala1crna, napuhao sam isto 0.52 kad se oduzme 0.1 g/kg. Jedino je zeznuto sto sam prije godinu dana vec kaznjen za isti prekrsaj, ali tada sam napuhao dosta vise, isao sam na izvanredni lijecnicki i trenutno imam vozacku s trajanjem od dvije godine. Sada sam dobio od policajca nalog da sam kaznjen s 1000 kn i 6 mj zabrane. Sad me zanima da li mi se isplati zaliti, novcana kazna mi nije problem, ali zabrana je, jer sam nedavno dobio posao vozaca, ali to ne znam kako bih dokazao, jer sam student i radim preko studentskog ugovora. Ima li netko iskustva da li je moguce da mi se uz dobru zalbu, samo na zabranu upravljanja, zabrana ukine ili bitno umanji, uz napomenu da sa zabranom ne mogu raditi, pa mi je u tom slucaju i novcana kazna velik problem? Također me zanima da li je moguće da mi se nakon prigovora zabrana upravljanja cak produzi na vise od 6 mj.? Vidim da je receno da se recidivistu zabrana ne ukida nego eventualno umanjuje, pa me zanima da li mi ide u prilog sto sam prestupio samo 0.02 g/kg, dali moze proci kao beznacajan prekrsaj ili nesto slicno? I imate li nekakav drugi prijedlog, imam li koju opciju, plakat da sam stvarno pazio i da nisam ni sumnjao da bi to moglo biti 0.5 g/kg, a pogotovo vise? Prolazi li to ili nesto slicno? Sto bi uopce kao recidivist i netko kome je vozacka potrebna za posao, ali studentski posao mogao navesti u prigovoru i na sto se pozvati? Vidim da je mala1crna dobila ukidanje zabrane, ali buduci da sam ja vec kaznjavan, a i ne znam kako bih dosao do ikakve potvrde da mi vozacka treba, sto ja kao takav mogu ocekivati? Znam da sam kriv, ali prije tjedan dana sam dao otkaz na starom poslu i dobio posao vozaca i sad sam u gadnim problemima, tako da je svaka pomoc i vise nego dobrodosla.
  8. Samo uplatnicu? Poziv, rjesenje i ostale papire ne moram cuvati?
  9. Imam uplatnicu, ali zanima me do kad je moram cuvat, s obzirom da sam platio prije jedno mjesec dana.. Jer ako se dogodi kakav problem i jave mi se za recimo godinu dana, sansa je dobra da necu znat di mi je uplatnisa, zato pitam jel mogu kako bit siguran da je sve proslo ok..
  10. Da i ja iskoristim temu, ako nije problem.. Kako mogu provjerit da li je drzavni proracun primio uplatu? Platio sam 2/3 kazne, ali volio bih se uvjeriti da je to rijeseno da nebi jos dosle neke kamate i ne znam sta..
  11. E to ce mi, koliko sam shvatio iz obavijesti, lijecnicka komisija zabranit ili dozvolit upravljanje ostalim kategorijama.. Hvala na odgovorima u svakom slucaju!
  12. Da, takav odgovor sam i ocekivao, zahvaljujem.. I nemam nista osim B kategorije (i naravno ove koje idu uz B)..
  13. Ovo "ne loči...", sve mi je jasno, al sta cu, sta je bilo, bilo je.. Nisam prije kaznjavan, vozim vec blizu 7 godina, a ova prica s ovim covjekom iz interpola je malo duza.. Naime, ne znam covjeka osobno, nego znam decka koji mu je familija i koji je skupio u nekoliko navrata ukupno 21 mj bez vozacke, a ovaj mu je kad je to saznao (negdje na pola kazne) uspio vratit vozacku, ocito zna ljude.. A ja ga znam samo iz viđenja, tako da nemam pojma sto je radio, sad je u penziji i svjestan sam da ako zna ljude, ne znaci da zna i sto tocno zakonski moze proc, zato i jesam skeptican.. U gl., rekao je da, da mu ovo nije proslo, sto god to bilo i da nije uspio decku vratit vozacku, da bi ga prijavio kod nekoga u Njem i tamo mu izdao europsku dozvolu.. Znaci, znam da ne mogu dobit europsku kod nas, naravno da ce nas MUP odmah vidjet da sam kaznjen, ali zanima me da li bi ju izdala policija u nekoj drugoj drzavi gdje bih imao mjesto prebivalista? Znam da malo lupam u prazno, al na rubnom sam dijelu grada, a uskoro bih trebao pocet radit 2 posla preko studentskog ugovora jer se opasno nema love, pa me malo muci, tesko da cu sve postizat bez auta.. Pa reko da mi nakon zalbe bar malo skrate zabranu, na 6 mj, na 6, bolje nego ovako.. Al dobro, ako je poprilicno upitno dal bi ista proslo, onda se s tim necu zaj, da nebi jos i sudske troskove popio..
  14. Pozdrav! Pratio sam forum, ali nisam uspio naci odgovor na slijedece pitanje.. Naime, oduzeta mi je vozacka dozvola (B kategorija) na 9 mjeseci (alkohol je u pitanju) i sada me zanima da li postoji kakva mogucnost da dobijem europsku dozvolu s kojom bih mogao voziti i u RH? Dobio sam informaciju (koja nije pouzdana) da postoji mogućnost prijave prebivalista u nekoj europskoj zemlji, nakon toga dobivanje europske dozvole s kojom bi bio u mogućnosti voziti i ovdje. To sam cuo od covjeka koji je do nedavno radio za interpol, pa sam pomislio da mozda u tome necega i ima.. Sad me zanima da li sam sto krivo povezao ili postoji nekakva mogucnost da vozim i ovdje? I kad vec pitam, imam jos jedno pitanje.. Da li je moguce sada se kome zaliti na smanjenje trajanja zabrane, budući da je zabrana stupila na snagu, a prije sam bio uvjeren da drugostupanjski sud nece bezveze rusiti presudu prvostupanjskog suda, pa se nisam ni zalio, jer sam dobio, ako sam dobro upucen, najmanju kaznu koju zakon propisuje za pocinjeni prekrsaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija