Jump to content

mumija1234

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije 4 dana udarilo me je auto, druga strana je potpuno kriva, imam par kontuzija i prijelom, morati ću nakon 6 tjedana na fizikalnu terapiju..tako da ću biti na bolovanju vjerojatno 3-4 mjeseca. Obzirom moje plaće nisu uvijek iste jer ovise o dežurstvu..itd a obzirom da iznose najmanje 12 000 kn, zanima me, u okviru odštetne procedure koju ću pokrenuti(mislim, moj odvjetnik će pokrenuti, još ga nisam ni našla) hoću li imati pravo i na naknadu za razliku u plaći i kako, odnosno, na koji naćin se to obračunava?
  2. Pa upravo zbog straha da se to ne bi tumačilo kao "lihvarenje" postavio sam upit na ovom forumu. Kamata bi bila 6% GODIŠNJI.
  3. Poznanik mi predlaže da mu posudim određenu svotu novca na 2 godine uz kamate od 6% s time ako mi ne bude mogao vratiti novac pod navedenim uvjetima, tada bi mi odstupio jednosoban stan. Molim Vas, dajte mi savjet o tome svemu, da li se nešto tako(to mi je prvi put u životu)može legalno obaviti, ako je odgovor "da", treba li to obaviti odvjetnik? Hvala unaprijed.
  4. Nešto mi u Vašem odgovoru nije jasno. Naime, i da budem konkretniji, ugovor se istječe 31.10.2015, u njemu je naveden da se ugovor otkazuje u slučaju "da se najam ne plati 2 mjeseca za redom ili u slučaju da se kasni sa plačanjem 2 mjeseca za redom" jer je navedeno da se najam plača do 15-g u mjesecu. To je sve što je spomenuto u vezi otkaza.Sad, iz Vašeg odgovora, da li shvaćam da, ipak, produženje takvog ugovora tj.0d 31.10.2015 nije potrebno ili sam krivo shvatio...? Drugo, ako je, pak, potrebno produžiti ugovor (mlađi sin uopće nema suvlasnički list) a gazdarica je jedini nasljednik, da li je njezin vlastoručni potpis na novom produženom ugovoru dovoljan i pravnovaljan BEZ da se ugovor ovjeri kod javnog bilježnika?
  5. Poštovani, već 15 g živim u podstanarskom stanu u obiteljskoj kući, vlasnik s kim sam imao ugovor o najmu stana je umro prije par godina.Ugovor je bio ovjeren kod javnog bilježnik, a kako taj ugovor uskoro istječe a ja želim da se produži, dolazi mi do neke komplikacije. Naime, supruga od pokojnog gazde tvrdi da je ona nasljednik(prema raspravi,"mrtvine" na sudu) a to i potvrdjuje njezin stariji sin(45-ak g) dok njezin mlađi sin (40-ak g) tvrdi da svi imaju jednaka udjela u kući. Taj mlađi sin ne želi produžiti ugovor jer mu, navodno, treba stan u kojem živim sa svojom obitelji. Obzirom da je zdravstveno staje gazdarice malo ometa da ide sa mnom kod javnog bilježnika, obzirom da je ona mentalno sasvim kompetentna osoba, bi li sam njezin vlastoručni potpis na novom ugovoru a bez da se ovjeri kod javnog bilježnika imalo pravnu valjanost?
  6. Zahvaljujem se na odgovoru. Ima li još netko neko drugačije ili slično mišljenje?
  7. a ako neko završi upravno pravni studij u trajanju 3 g, da li može nastaviti studirati za socijalnog radnika i koji su uvjeti te gdje se može?
  8. Pozdrav svima na forumu. Imam jedan slučaj o čemu bih zamolio komentar ili odgovor. Žena iz moga društva, kad je počela studirati u RH-oj prije 21g tada je imala status stranog studenta. Na prvoj godini je napravila "glupost" na fax-u zbog čega je odgovarala stegovno ( opomena pred isključenje) ali ta je "glupost" sigurno kazneno djelo( lažiranje nekog služ.dokumenta- ne znam točno) a ipak nikada nije bila prijavljena MUP-u pa tako ni SUD-u. 5 godina nakon toga, zatražila je hrv-državljanstvo i dobila ga. Pitanje; ako se, pretpostavimo, sada vrši neka provjera oko okolnosti stjecanja državljanstva i otkrije se da je počinila krivično djelo prije što je dobila državljanstvo, bez obzira što nije pravomočno osuđena, može se tada osporiti pa tako i oduzimati hrv.državljanstvo?
  9. Nešto me "muči" nakon 16 g diplomiranja mada se ne smatram krivim a ustvari nisam siguran da imam razloga osječati se na način tj. opterečenim. Ovako, diplomski rad sam izvršio sasvim pošteno i pod nadzorom mentora i što god mi je rekao tako sam i napravio, nikakvog tobože prepisivanja ili nečeg sličnoga, nije bilo dakle, tu su stvari sigurne. Ono što me "muči" nakon toliko dugih godina (jedan mi je svečenik rekao da imam previše osjetljive savjesti, ne vezano za ovu temu nego za druge stvari) je to da prilikom izrade dipolomskog rada, na 15-ak mjesta sam spomenuo navode odnosno citate jednog te istog autora a koji je ustvari bio baš MOJ MENTOR pod jednim te istim brojem u zagradam, recimo (5) a taj broj (5) ustvari nije, uglavnom, sadržavao te citate i navode več su ti citati bili sadržavani u sklopu druge skripte koja uopče nije imala na onoj listi literature, koliko se sječam, svoj redni broj u (). I, kad mi je mentor tada napomenuo, sad se točno sječam njegovih riječi; " slušaj, ti veči dio ovog rada nisi uzeo iz literature (5) nego iz one skripte koju sam ja napisao"! A ovdje moram napomenuti kako je (5) napisana od strane triju autora, među njima i sam moj mentor koji je, kao što sam ranije naveo, autor skripte o kojoj je govorio. Na to sam odgovorio; "Profesore, ja to znam ali skripta nema broj na listi literature koju ste mi dali tako da nisam znao kako ju uvesti". Profesor;"Mogao si navesti (skripta...)". Ja na to; "Dobro, hoću uvesti tako"? Profesor; "onda morati češ promijeniti sve"!. ja;"da, promijeniti ću sve". prof.;" ma dobro je neka ostane tako". I to je čitava priča. Sad, da li tu uopće ima elemenata intelektualnog falsifikata ili...bilo čega nezakonitoga BEZ obzira što je, možda, nastupila "zastara"!?
  10. Poštovani, nešto me interesira, nema veze sa Perkovičem ali nisam znao u koju rubriku uvesti. Ako je netko prije 10 g bio osuđivan na zatvorsku kaznu od 30 dana zbog krivotvorenja javne isprave, da li bi takav podatak moglo imati ikakav negativan utjecaj na to da se djeca od te osuđivane osobe zaposle u državnim službama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija