Jump to content

Aurel Delić

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na informaciji, sada sam našao na katastru gdje se to spominje, jedan korak manje, hvala!
  2. OK, znači samo napomenem u ugovoru da bude svatko vlasnik 1/2 i to je to, mislili smo odmah kod bilježnika riješiti prijedlog za uknjižbu a mi ćemo riješiti katastar... Hvala!
  3. Pozdrav, kupujemo supruga i ja parcelu na kojoj ćemo graditi kuću, kako imamo sve po pola, tako bi i ovo, trebamo li išta posebno staviti u kupoprodajni ugovor osim navesti da smo oboje kupci? Da li će se automatski upisati vlasništvo svakome 1/2 bez određivanja točnog dijela po prostoru? Hvala..
  4. Upravo mi je geodet javio da automatski za 14 dana nakon preuzimanja rješenja ide promjena u ZK i onda radimo kupoprodajni ugovor... Eto ako netko bude tražio
  5. Pozdrav, supruga i ja kupujemo parcelu koja je svježe provedeno parceliranje, te je vidljiva od neki dan na katastru, no moje pitanje je sada slijedeće: koliko sam shvatio, izmjena sada ide automatski u zemljišne knjige, jesam li u pravu? Da li mi sada čekamo da se tamo izmjeni stanje da bude istovjetno katastru i tek onda potpisujemo kupoprodajni ugovor i dalje rješavamo upis u katastar i gruntovnicu? Hvala.
  6. Ok, jasno mi je, a u slučaju da bi prihvatili nasljedstvo, automatski bi i prihvatili dug koliko sam razumio... No čemu odricanje nasljedstva onda ako se ne spominje dug? Hvala na strpljenju
  7. Hvala na odgovorima, kao što sam napisao, pokrenuta je ostavinska, onda je najbolje da se tamo odreknemo nasljedstva i to je to jer je samo auto koji i nije nešto vrijedan u pitanju, ali što se dešava sa tim grobnim mjestom, da li mi dogovaramo tamo daljnje plaćanje održavanje groblja? Mirovine nema... A ovo priznavanje duga, ako može pojašnjenje? To ga ne priznajemo na ostavinskoj raspravi ili?
  8. Puno hvala na promptnom odgovoru. Ako može followup pitanje... Zahtjev za ostavinskom je napravljen, da li je bolje da se sada odreknemo onda nasljedstva, s time i duga - što se s njime događa? I moj pokojni otac je nasljednik dijela kuće zajedno sa sestrama, ta ostavinska nikada nije napravljena, u slučaju da se odreknemo nasljedstva, što će se desiti kada se jednom pokrene ostavinska na toj kući i da li se u igru vraća dug taj porezni s kamatama? Hvala još jednom, pozdrav!
  9. Pozdrav, molim za informaciju, otac je preminuo nedavno, iza sebe ostavlja auto koji ne vrijedi puno, grobno mjesto gdje je i sam pokopan ali u isto vrijeme i ogroman dug prema poreznoj za ugašeni obrt... Nasljednici smo mama, mlađi brat i ja, koliko sam čitao, prihvaćanjem nasljeđujemo dug. Ja sam protiv prihvata nasljedstva, ali je mama zapela za grobno mjesto jer je tamo pokopana i njena mama. Što se dešava s tim grobnim mjestom ako svi odbijemo nasljedstvo? Kome ide i može li se dogovoriti ako se vraća groblju da se koristi i dalje? Majka je također pokrenula ostavinsku raspravu, makar sam ja htio prije pitati što bi se desilo da ju nikada ne pokrenemo? I može li se sada izbjeći ako ima smisla? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija