Jump to content

lucija36

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lucija36 objavio

  1. Imala bi pitanje u vezi ovrhe pa bi Vas molila za odgovor. Dali se ovrha vrši samo nad imovinom koja glasi na osobu koja je počinila krivićno djelo ili se može izvršiti i nad imovinom koja glasi na supružnika, a ista je kupljena za vrijeme trajanja braka. Pošto u ovom slućaju sva zajednička imovina se vodi na suprugovo ime. Hvala.
  2. Hvala na pomoći, pokušat ću se dogovorit s njom da mi plaća barem u ratama, ako ne bude ni to pomoglo onda se definitivno nas dvije vidimo na sudu.
  3. Prošle godine sam posudila prijateljici određenu količinu novca (ispod 30.000 kn)koje mi ona nakon pustih obećanja još nije vratila. Imam potvrdu banke o uplati na njen račun i također imam sačuvane sve njene sms poruke u kojima me traži novac i točno specificira kad će ga vratit. Pa bi me zanimalo pošto nismo sklopili nikakav ugovor o pozajmici i ništa nismo ovjerili kod JB, da li te sms poruke mogu poslužiti kao valjan dokaz na sudu ako do toga dođe. Na koji točno zakon i članak zakona se odnosi moj problem i da li je mogu prijavit policiji ili moram podnijeti privatnu građansku tužbu na sudu. Unaprijed hvala.
  4. Da li to pravilo o nužnom dijelu vrijedi i ako su potpisali ugovor o doživotnom uzdržavanju? Hvala.
  5. Prije par godina mi je umro otac i skupa s majkom i bratom sam dobila dio koji mi po zakonu pripada s obzirom da nije ostavio oporuku iza sebe. Moj brat i ja smo svoje djelove ustupili majci na doživotno korištenje. Nedavno me je majka obavijestila da svu svoju imovinu ostavlja bratovoj kćeri, pa bi me zanimalo imam li ja pravo na nužni dio njene imovine iako sam prije par godina dobila oćev dio. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija