Jump to content

sumo

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. u pravu si, nije čovjek i nikad neće biti. Pliva u lovi, svaka mu čast na tome, no i to bi bila tema za crnu kroniku kada bi se počelo raspravljati o tome kako je sve to postigao. Nije ni bitno, iza njega su dva propala braka, ja sam bila druga, i iz prvog braka ima dijete koje ne želi viđati niti je ikad pitao za njega, da nije bilo mene, vjerojatno nikad ni ne bi upoznao svoje 1.dijete, jer ga je napustio kad je bila beba a upoznala sam ih ja kad je već krenuo u prvi razred. Kad smo se i nas dvoje razveli, naravno da više nije želio viđati ni to prvo dijete a ni drugo koje ima samnom. Hvala Bogu, prošle su godine i oboje djece ima već nekoliko godina svoje "druge" očeve, koji se brinu za njih i više nego se to može zamisliti. A ovaj pak je u trećem braku, rodilo mu se treće dijete i sve mi se čini da se priča ponavlja, samo se "glumačka postava" izmijenila. Ja nemam velikih zahtjeva, iako bih glatko mogla tražiti povećanje, zapravo je sramota što se ga mora moliti za plačanje i tih 1000 kn, s obzirom da mu zaista nije problem, no škrtac kakav je bio, takav je i ostao,nikad nije imao osjećaja za druge. Eto, poruka toj bivšoj ženi vašeg supruga, neka bude sretna što joj dijete ima takvog oca i nije novac sve na svijetu a vi tom djetetu ipak dajete i dobru alimentaciju, ali prije svega i ljubav. A što se tiče mog bivšeg, da, sramim se što sam se udavala za takvog, no, bila sam preglupa i premlada da bih te stvari mogla predvidjeti, a da ne govorim kako sam za njegov prvi propali brak saznala kada sam već debelo bila trudna i tik pred vjenčanje... Ah, na greškama se uči. Ali za svako zlo, neko dobro... :xwave:
  2. obavezno dokumentiraj tko je kupio stan i s čijim novcem. Inače, sve što je u braku stečeno dijeli se na pola. No ako su ti roditelji to poklonili, onda ne može biti bračna stečevina. samo imaj dokaz.
  3. svaka čast tvom suprugu. Moj bivši nikad nije ni pokušao uspostaviti kontakt sa djecom iz prvih brakova. Živimo u istom gradu, gotovo pa svakodnevno naletimo na njega no on ne želi ni poznavati svoje dijete s kojim je ipak bio prvih 5 godina života. Što se tiće plačanja alimentacije, zadnjih par mjeseci plača redovito tih 1000 kn jer je osuđen dvije god.uvjetno i 18 mj.zatvora u slučaju da prestane plačati dosuđeni iznos. Tak da vjerujem da sam dvije godine mirna barem što se tiče plačanja mjesečnog dosuđenog iznosa. Na sudu gotovo redovito najgore prolaze oni koji pošteno žive i ispunjavaju svoje obveze, bez obzira na spol. Kod vas se slažem s tim da je 2000kn malo previše, treba uzeti u obzir da ipak redovito viđa svoje dijete i redovito plača alimentaciju. Uspjet će te.
  4. pa živim s tim drugim već više od 4 godine i logično da imam istu adresu, pa nisam mogla to prikrivati, no, nije to tako ni bitno, nemam što skrivati jer stvarno nemam skoro pa ništa, primanja su nam oboma daleko ispod prosjeka. Uvijek sam na Sudu govorila istinu i nema potrebe da sada nešto muljam. Na kraju krajeva, centar za socijalnu skrb izlazi na teren i meni i bivšem suprugu, pa se i iz njihove anamneze može vidjeti tko kako živi. Hvala na savjetu, ukoliko zaista izgubim parnicu, žalit ću se. A to s pristranosti, više nego očito, u našoj državi je nažalost tako, nadajmo se da će se promjeniti taj sistem korupcije i mita...
  5. da, bilo je tako, sud je tražio moja primanja i primanja mojeg izvanbračnog supruga a kada sam tražila da se provjere primanja njegove supruge, ispalo je da to nije njegova imovina. Mislim da postoje datumski dokumentirane stavke, kada je on prenio svu svoju imovinu na svoju sadašnju suprugu, ali eto, imam osjećaj da moj bivši suprug ima dobre veze na sudu. Najgore od svega je to, što mi moj odvjetnik također potvrđuje da se mojem bivšem suprugu ništa ne može, jer kao, nema imovine. Pomalo sam već luda od svega. Osim što nikad nije želio vidjeti svoje dijete odkad smo se razveli, sad još želi i smanjenje alimentacije a mjesečno zarađuje preko 100 000 kn ali mu ja eto, ne mogu ništa jer to kao nije njegova zarada? isto tako vozni park luksuznih automobila koje ima, ne stoje na njega, lijepo je uredno sve prebacio na ženu i takvome se sad ništa ne može! Mislim da će uskoro ispasti da ću ja, koja stvarno nemam ništa, i još sam k tome trenutno nezaposlena, morati plačati njemu.
  6. rastavili smo se prije nekih 6 godina, podjela imovine nije ispala kako treba, tj. dobila sam samo pola stana koji se sad prodaje, tj. čekamo dražbu da nas se podijeli, ali ne i bračnu stečevinu koje je bilo poprilično mnogo, dakle, zarada, pokretnine itd... Da li ja mogu podignuti tužbu za podjelu bračne stečevine, dakle, za podjelu svega što smo u braku stekli, iako je od rastave prošlo 6 godina?
  7. Bivši suprug želi smanjenje alimentacije s 1000,00 kn na 700,00 zbog toga što mu se u trećem braku rodilo treće dijete. Iz prva dva braka,naravno djecu ne želi viđati pa je u skladu s tim i muka plačati alimentaciju. Inače, frajer ima love, obrt prepisao na suprugu, vozila stoje na suprugu ili na mamu i tak se pred sudom želi pojaviti kao jadničak koji ima netto primanja 2500,00 kn. Sve to ima naravno dokumentirano, jer se s frendom dogovorio da ga kod sebe prijavi, tobože zaposlen je u drugoj firmi. Poznato je i Sudu da živi iznad prosječno dobro, no, sad me zanima, ako je sve prepisano na suprugu i jedina evidentirana imovina je tih 2500,00 kn plače, dal mu Sud može odobriti smanjenje alimentacije na temelju toga što on eto, ima sad već treće dijete? Smatram da je i 1000 kn premalo za dijete koje ide u 3.razred osnovne škole, no zadovoljni smo i time, pogotovo kad uplati na vrijeme, što je opet rijetkost no uvjetna osuda ga ipak natjerala na redovito plaćanje tih 1000 kn. :čeka:
  8. Koje si ti pitanje postavio?? Fakat, budi sretan da te takvog netko želi za muža. No, vjerojatno ona ne zna ali vjeruj, istina kad tad dođe na vidjelo. Kad tad će te to dijete potražiti.
  9. Molim vas za mišljenje o mojem slučaju.Prije 5 godina sam se razvela te odselila iz zajedničke kuće. Prije nego je brak rastavljen, podizala sam novac s poslovnog računa obrta mog tadašnjeg supruga, za taj sam poslovni račun imala punomoć i karticu a i suprug je znao da dižem novac, te mi nije opozvao punomoć iz ne znam kojeg razloga. Taj poslovni račun je bio jedini koji smo imali i s kojim smo se oboje služili u vrijeme braka. Dvije godine nakon toga, podigao je tužbu u kojoj me traži povrat tih sredstava koje sam podigla i uz to i kamatu. Prva rasprava bila je prošli mjesec, sudac je odmah nakon prve rasprave donio i presudu koja glasi da sam ja neovlašteno podizala novac s tog poslovnog računa! Na raspravi je bivši suprug na upit moje odvjetnice priznao da je znao da se koristim tim računom, te objasnio da mi nije opozvao punomoć jer se nadao da ću mu se vratiti. Punomoć je opozvao tek nakon rastave braka i naravno da nakon toga nisam više koristila taj poslovni račun tj.sredstva s tog računa više nisam mogla ni podizati. Potražila sam ugovor o korištenju poslovnog računa i u njemu lijepo piše da dok god imam punomoć, mogu se tim računom koristiti. Isto tako,čak postoji napismeno da i za neovlašteno korištenje, odgovornost snosi vlasnik kartice, a ja definitivno nisam bila neovlaštena.Ne razumijem na koji način je sudac donio presudu da sam ja neovlašteno dizala novac s tog poslovnog računa, ako sam imala punomoć i karticu kojom sam podizala novac na šalteru banke uz naravno, osobnu iskaznicu, pa predpostavljam da mi djelatnici banke također, ne bi isplatili novac ako ne bih bila ovlaštena. Dakle, bila sam još u braku, iako odselila od supruga, imala sam punomoć koju on nije opozvao i znao je sve vrijeme da podižem novac jer smo bili u kontaktu. Presuda je napisana šturo, bez nekih objašnjenja, tj. napisao je sudac da sam neovlašteno podizala novac s poslovnog računa svog supruga a odselila sam od njega. Molim savjet. Znam da sad trebam pisati žalbu na tu presudu, što ću sutra i ućiniti, ali eto, zanima me vaše mišljenje o tome. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija