Jump to content

Ekatarina

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ekatarina objavio

  1. Znaci stariji od 14 smiju putovati sami? Moraju li imati potvrde roditelja?
  2. Od koliko godina maloljetnici smiju putovati izvan drzave bez pratnje roditelja i da li uopce smiju putovati bez pratnje punoljetne osobe?
  3. A sta je u slucaju ako se ona ponovno uda, da li se uzima kod nje povecanje "kucnog budzeta"?
  4. Mislim da se bivsa supruga moze uzdrzavati samo ako suprug zaradjuje dovoljno i u trenutku sklapanja novog braka ili radjanja djeteta u novom braku moze traziti ukidanje uzdrzavanje supruge. Problem postoji jer sud cesto odredi ovecu sumu za uzdrzavanje djece, otac nema dovoljno za osnovne potrebe nove obitelji i "pomaganje" (u pogledu garderobe i sl.) uz uzdrzavanje za djecu iz proslog braka i onda ispada los otac. A majka divna i krasna jer ih oblaci, hrani i spavaju pod njenim krovom a to sto ima dvije zdrave ruke i moze zaraditi za svoju djecu (a nece) nikome nista. Fikus, slazem se sa tvojim stavom!
  5. Tako sam si i mislila. Znaci, ostajem kod kuce. Hvala na odgovorima!
  6. Da ali je nedavno ona trazila povecanje i nije ju dobila jer sam ja nezaposlena (tj. na porodnom) i uzdrzava mene i dijete. Nakod sto ja pocnem dobivati svoju placu, ja se vise ne racunam pod uzdrazavanu osobu?
  7. Naime, zanima me da li ex supruga moga muza ima pravo traziti povecanje iznosa alimentacije ako se moja primanja povecaju?
  8. Od 2005. godine nisam zaposlena i izdata mi je zdravstvena iskaznica na osnovu nezaposlenosti do 06/09. U medjuvremenu sam se preselila u Njemacku gdje imam zdravstveno osiguranje preko muza. Zna li itko vrijedi li mi jos uvjek i osiguranje u Hr do datuma na iskaznici ili je automatski ukinuto jer imam drugo (strano) preko muza? P.S. Probala sam zvati HZZO informacije ali broj 0800 se ne moze zvati iz inozemstva. Zna li tko nekav drugi broj na koji bi mogla dobiti potrebnu informaciju?
  9. Ne znam kako je u Svedskoj, no pretpostavljam da su pravila Europskih drzava slicna pa cu vam reci kako je u Njemackoj: Djete rodjeno u Njemackoj moze dobiti Njemacku putnu ispravu ako jedan od roditelja ima stalni boravak. Do osme godine mora zivjeti u Njemackoj da bi sa 18 godina mogao birati hoce li biti Njemacki drzavljanin ili drzave od kud su roditelji. Ali uvjet za drzavljanstvo je obavezno stanovanje u drzavi do osme godine starosti!! Znaci, mislim da samo po rodjenju unutar drzave nema nekakvo pravo za drzavljanstvo.
  10. Da, i otac i djeca zive u Njemackoj. Otac i djeca imaju Hr drzavljanstvo, majka je nakon rastave uzela Njemacko.
  11. Ok, utorak moram paralelno gledati dva kalendara! Tu se radi!
  12. I od mene svake rijeci pohvale! Svaka vam cast!
  13. Ok, puno hvala svima na pomoci. Probat cu u ponedjeljak nazvati u ured pravobraniteljice i pitati sta se moze uciniti. Javit cu kakvi su bili rezultati! Jos jednom hvala i veliki pozdrav!
  14. Da li pravobraniteljica moze dati i informaciju preko e-maila sta je najbolje uciniti? Ne znam kako ovdje gledaju na vjerska prava. Ovdje je malo tesko uciniti ista protiv samohrane majke, zlostavljanjem se samo racuna ako se djete tuce, ako majka pije ili se drogira. Njoj nitko ne zeli oduzeti djecu jer majka je majka a posto joj se ne moze objasniti da djeci svojom zaslijepljenoscu vjerom cini veliki propust u djetinjstvu i dalji za sretan zivot, moralo bi se to uciniti pod odredbom zakona! Da su im sluzbe ucinkovite, bas i nisu, moze se na TV-u vidjeti puno slucajeva gdje su gadno zakazali. Vjerovali ili ne, neke su stvari bolje kod nas!
  15. Posto se majka djece odrekla Hrvatskog drzavljanstva i uzela Njemacko da li ti zakoni kace i nju? Djeci nije mogla uzeti Njemacko drzavljanstvo jer je otac Hrvatski drzavljanin i tek sa punoljetnoscu same biraju ciju ce putovnicu. Razvod je bio sporazuman u Hrvatskoj, sve kako je odredjeno na sudu u Hrvatskoj prihvatio je sud i u Njemackoj. Tada su oboje bili Hrvatski drzavljani. Da li ona ima sad veca prava tj. ako se slucaj prijavi u Hrvatskoj, da li djeca pripadaju tom zakonu zemlje ciji su drzavljani ili gdje zive? Prakticki, ona je sada u Hrvatskoj stranac!
  16. Djeca ne slave rodjendan, nema Bozica, Uskrsa, poklona. Nema skolskih izleta, vanskolskih aktivnosti (sport, plesne grupe itd.) igranje vani svedeno na minimum. Djeca i ne bi isla sa njom na njihove sastanke ali pod pritiskom moraju jer ako jednu nedjelju preskoce od ostalih bivaju provjeravani zasto nisu dosli. U skoli su ocjene sve losije jer dva puta idu na nesto kao vjeronauk (ne znam kako se kod njih to zove) + dani kad su obavezni da dodju na "skupstine". Majka se ne druzi samo sa ostalima clanovima te vjerske skupine. Ne bi htjela imenovati koja je to vjera da nekoga ne uvrijedim no pretpostavljam da znate!
  17. Ekatarina

    vjera

    Da li se moze sta uciniti ako je majka nakon rastave promjenila svoju vjeru (religiju) i djecu odgaja u njoj i uskracuje im puno toga lijepoga sto bi trebali proziviti u djetinjstvu?
  18. Samo vi ustrajte u vidjanju svoga djeteta. Sad je to po sat vremena, pa ce biti dva, pa tri, a on ce sve vise i vise razumjeti i znati tko je tata a tko mamin muz. Nitko ne moze zamjeniti brigu i ljubav roditelja. Glavu gore!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija