Jump to content

Theodor

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nema na čemu, nadam se da će pomoć!
  2. Nešto se priča o roku 28.09.2007.,a ja sam danas dobila poziv za 10.10.2007. al idem samo na popravni iz ZUP-a!
  3. Ja radim kao stručni suradnik za financije u Općini i na posebnom dijelu sam ipala na pismenom napraviti prijedlog proračuna Općine u kojoj radim za 2008. godinu, a na usmenom je bilo ful O.K.! Tip je pito samo osnovno (iako nista vezano za proračun!): - carinska tarifa - carinsko područje - PDV - Porez na dohodak - bilancu - Hrvatsku narodnu banku ... i mislim da je to bilo to! Bilo me je strah toga al na kraju je to bilo najlakše!
  4. Alo ljudi, sory nisam se stigla prije javit- gužva na poslu, ludnica! Ispit je djelomično bio uspješan, pala sam ZUP ostalo sam prošla. Bilo me je strah posebnog dijela,na kraju je to bilo naj lakše. Na pismenom sam morala složit plan proračuna Općine u kojoj radim za 2008. godinu, a na usmenom je tip bio ful O.K. Pito me je carinske tarife, Hrvatsku narodnu banku, Porez na dohodak, PDV (obveznike i oslobođenja), bilancu i mislim da je to bilo to. Pita samo osnovno nije davio. ZUP, ZUS i Uredsko Bila mi je neka žena i pita detalje. Bila sam u grupi sa pravnicima i bilo je dobro dok je pitala Općenite stvari al kad je krenula u detalje..........ludilo. Evo nekih pitanja kojih se sjećam (ono šta sam znala, ha, ha): - Što se obavlja u pisarnici - Klasifikacijska oznaka - Pečat, žig, štambilj - Načela ZUP-a - Izvanredni pravni ljekovi - Obnova postupka - Prethodno pitanje - Nadležnosti - Što je upravni akt - Tri uvjeta za žalbu - Vještačenje - Isprave - Uvjerenje - Za što se donosi Zaključak a za što Riješenje - Stranka u postupku - Koga se tuži, podnosi tužba - Tko odlučuje o tužbi - Presuda ... i tu je onda krenulo nešto oko te tužbe i presude nemam pojma šta je htijela uglavnom to nisam znala. EU Super ispit - najlakši, malo razgovora i to je to ništa strogo ni strašno. - Europski parlament - Pregovori HR - EU - Pretpristupni fondovi LOKALNA I SLUŽBENIČKI Žena je bila skroz O.K. ne tlači puno i brzo je gotovo. Kratko pitanje - kratki odgovor, bez velike filozofije. - Koje su jedinice lokalne samouprave - Koje su jedinice regionalne samouprave - Predstavnička tijela - Izvršna tijela - Pojedinačni akti - Uvjeti za prijem u službu - Zapreke za prijem - Klasifikacija radnih mjesta - Rad na određeno vrijeme - Kojim se propisima uređuju službenički odnosi - Tko bira članove predstavničkih tijela - Tko bira članove izvršnih tijela - Povrede službene dužnosti - Tko odlučuje o povredama službene dužnosti - Udaljenje iz službe - Od čega se sastoji plaća i tko određuje osnovicu USTAV I SUSTAV DU Nije tako jako teško, al žena je malo, malo strožija od ostalih al ne jako. Uglavnom osnovne stvari treba znat. - Ustavni sud ( tko, što, koliko, nadležnosti i sl.) - Sabor (nadležnosti, zastupnici i sl.) - Vlada (isto ko i Sabor) - Dioba vlasti - Tijela državne uprave - Ministar - Upravni nadzor - Inspekcijski nadzor - Provedbeni propisi - Izbori za zastupnike Sabora - Mandat predsjednika - Mandat predsjednika Ustavnog suda - Državne upravne organizacije - Temeljna prava iz Ustava - Poslovi državne uprave - Imunitet zastupnika u Saboru - Vrhovni sud I to Vam je to, bez obzira sta sam pala ZUP mislim da nije tako strašno, al treba proć sve. Jel neko zna kako bude na popravnom i za cca kolko to bude?
  5. Naravno javim se nakon ispita. Strah me je za poludit!! Pozdrav!!
  6. Čestitke!! Pitanja, dojmovi i doživljaji bi nam dobro došli! Hvala
  7. Tu stariju skriptu imam i ja, al imam i zbirku propisa za polaganje državnog ispita pa ću i po tome učit. Nema mi druge! Mene više brine posebni dio!
  8. Prijavu sam poslala još u 6. mjesecu jer sam se nadala da će me zvat u 7. mjesecu, al su mi javili da imam pravo polaganja tek nakon 5.8., a pošto su tada godišnji zvali su me 13.9. Riješenje sam dobila prije tri dana! Iz kojeg područja ideš na posebni dio?
  9. I moja literatura je odavno na hrpi, al neznam od kuda počet!! Ispit mi je 13.09. a ja još ni počela s učenjem, ne zmam dal ću stić. Iz kojeg područja ideš na posebni dio?
  10. Jel mi može netko reći kako je na posebnom dijelu iz računovodstva s obzirom da radim u Opčini? prijavu za ispit sam poslala još prije dva mjeseca al mi se ništa ne javljaju!kad je rok u 9 mjesecu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija