Jump to content

izmučena

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovana,citajuci vas post zamolila bi vas da mi se javite jer sam u slicnoj situaciji i borbi sa sustavom i mozda mi mozete pomoci sa kakvim savjetom . Hvala.

  2. Hvala svima na pokušaju pomoći ali ja sam već mrtav čovjek. Za razliku od mojih, tužbe bivšeg muža riješene su, na žalost u godinu dana, tako da su mi presudili mjesečna davanja za alimentaciju 60% plaće, a zanemarili kredit za stari dug alimentacije od 20% plaće, pa Ž.Sud misli da trebam/mogu živjeti od 1.100 kn primanja, dok svako moje dijete treba 3.600kn mjesečno, koje naravno bivši sprema na banku, a oni i ja životarimo od zraka i vode...Za kakvo daljnje suđenje i traženje pravde ima takav čovjek? Presuda kaže da su sigurni da honorarno mogu zaraditi više od plaće, ne razumijem koji posao (još honorarno?) može čovjek naći pod stare dane u ovoj zemlji gdje akademski građani uredno kopaju po smeću? Taj Sud bi mi to svakako morao reći!!!!!!!!!!!
  3. To ima smisla, kad bih znala tko vodi postupak protiv mene, obzirom da me bivsi muz prijavljuje na mjesecnoj bazi, kad god sam s djecom, bez obzira na mjesto radnje (grad). Mozda da se prijavim Sudu (prekrsajnom i kaznenom- jel ima jos neki?) grada u koji tek planiram ici s djecom, u slucaju da kasnije tu zlostavljam djecu. Jer znam da bivsi muz već piše scenarije sa mnom u glavnoj ulozi negativca. A ne mogu nista prevenirati, osim da ne vidjam djecu sto je jednoj majci gore od smrti. Neka me vec jednom strpaju u zatvor da se djeca i ja odmorimo od psihopata, pa makar i zato što im nisam dojavila adresu preseljenja (jer me zlostavljac nasiljam istjerao iz kuce i pokrao svu stecevinu, na ponos ove drzave, pa se cesto moram seliti).
  4. Mislim da se suđenje odvija i dalje, (ako imate djecu) prvo ide posredovanje (ako on ne dođe, Centar svejedno daje mišljenje o posredovanju o pokušaju mirenja , te kasnije o tome kome trebaju pripasti djeca)..i znam slučaj kad se i završi suđenje a da se drugi partner ni ne pojavi na sudu. Sretno!
  5. Ja imam zajedničku nekretninu kupljenu u braku, ali jedno su me odvjetnici naučili: ako ste u gruntovnici upisani kao suvlasnici, to je to_nema revidiranja tog podatka, (osim možda nekim protutužbama za koje ja ne znam, s malim šansama za uspjeh..). Imovina nema veze s brakorazvodom, 1/2 tog stana je već vaše bili vi u braku ili razvedeni, pa upravo zato i nije predmet podjele bračne stečevine (već je podijeljeno), te se u tom slučaju ne može podnijeti tužba za diobu bračne stečevine, nego tužba za razvrgnuće suvlasništva, o kojoj sam već pisala u prvom odgovoru.
  6. nisam profesionalac, ali imam slične probleme. Ako ste oboje upisani kao suvlasnici stana, trebalo bi biti najlakše..potrebno je (ako se ne možete dogovoriti da skupa prodajete i sl) zatražiti sudski spor za ravzvrgnuće suvlasništva, navodno ide brzo: sudski vještak procjenjuje nekretninu, nudi se jednom od vas da isplati onog drugog u polovini te vrijednosti, ili da se fizički podijeli u 2 ista dijela (što je često nemoguće), ako se ne možete dogovoriti oko cijene i oglašavanja, sud ga prodaje često po niskoj cijeni ili tako slično. Bitno je da se ne gleda koliko je tko platio- doprinijeo kuonji stana.
  7. Molim Vas, mene zanima to ( vjerujem psihijatrijsko) vještačenje: tko ga je naručio i kako, te tko ga je platio i koliko, kako je o izgledalo, koliko dugo je trajalo, gdje se odvijalo, da li je vještačeno i dijete, uz Vašu prisutnost ili bez, dojmovi, profesionalnost, sve me zanima? Hvala
  8. Molim pomoć- kako obustaviti ovrhu nad plaćom (preko mog poslodavca), ako sam isplatila kompletan dug (a vjerojatno i više), jer bih na dalje željela uplaćivati punoljetnom djetetu direktno nove rate alimentacije.Uputila sam preporučenu obavijest Sudu i pozvala se na taj broj presude/ovrhe te priložila dokaz uplate duga s kamatama i zamolila da me obavijeste da li sam svoj dug namirila. Već 4 mjeseca mi nisu odgovorili. Hvala
  9. Nisam znala da svaki put kad se preselim, osim Policije trebam obavijestiti i sve sudove u RH (raznih gradova) u slučaju da se vodi neki postupak protiv mene.
  10. Navodno je presuda donesena za događaj sa samog početka 2010.godine, samo mi nije dostavljena jer sam se često selila (i uredno to prijavljivala Policiji). Kad mi je uskoro dostave, što je sa rokom zastare? Imam li se pravo pozvati na nju? A što se tiče žalbe internoj policiji, pametnom dosta! Zapravo u državi gdje se ovako štite žene žrtve nasilja bit će mi čast imati dosje.
  11. Moj ex je za vrijeme mirenja (tema: prijeboj međusobnih dugova), po starom predao na sud prijedlog za ovrhu u V mj, oni su lupili žig, provedeno je u VII, uzeli od plaće u VIII, bez mog saznanja zašto i kako (mirila sam se, nisam dobila prijedlog za ovrhu).. Mene sada zanima kako obustaviti ovrhu nad plaćom jer sam mu sve, čim sam uspjela, isplatila kreditom? Ja bih htjela punoljetnom djetetu plaćati na njegov račun jer djeca ne vide ništa od tih novaca. Poslala sam na sud obavijest i dokaz kompletne isplate dugova s 30% kamata (vjerojatno sam pretplatila jer nisam imala 600kn da mi točno FINA izračuna kamate) i zamolila da me obavijeste da li sam svoju obavezu otplatila. Prošlo je 4 mjeseca, ali alimentacija mi se i dalje skida s plaće. Aex je ishodio i povećanje iste, pa ću svejedno morati (po potvrdi župan.suda) dio sama uplaćivati na njegov račun. Hvala
  12. Ovdje se radi o vrlo očitoj pristranosti policije: kad je moj otac zvao policiju da me spase od nasilnika i prijetnji smrću, izvještaj policije je glasio da je uzrok svađe to što moj otac bivšem prijeti smrću, pobjegla sam roditeljima, a tamo mi je došao policajac po oca; Obiteljski centar je tražio da mi pomognu zbog nasilja, Pravobranitelj je tražio isto, njegova prijava niti sumnja CZSS na moje i dječje zlostavljanje nestala je ili predana zajedno s krivičnom prijavom bivšeg muža predanom nakon te cijele procedure ispitivanja po prijavi Pravobranitelja; te mi u petak navečer stiža marica s rotirkom, uputiti taj poziv na saslušanje kao krivičnog osumnjičenika (za neplaćanje alimentacije par mjeseci redovno u vrijeme sudskog mirenja s bolesnim manipulatorom. Je li to najbolje što polcija može po pitanju zaštite od nasilja? Sklona sam vjerovati da se radi o umješanosti/pomoći policije bivšem, jer mu je otac bio načelnik policije, a muž od sestrične policajac s pravom uvida u moj i očev file. Može li se ta sumnja prijaviti internoj kontroli policije te da li će mi se to još gore obiti o glavu? Jer užasno sam uplašena što imam policiju i bivšeg muža- bolesnog psihopatskog nasilnika s dobrim vezama protiv sebe. Na rubu sam izdržljivosti.
  13. Te prve dvije stvari: presuda i vođenje postupka mene upravo i zanimaju, jer je policajac rekao Pravobranitelju da presuda postoji ali da ja nisam dobila informaciju o tome. Molim Vas kako bih to mogla (ja ili odvjetnici) službeno doznati?
  14. Ne, nego mislim da bi (BTW pošten) čovjek u demokratskoj zemlji ipak trebao biti obaviješten o presuđenom prekršaju ili bar o prekršajnom postupku protiv njega.
  15. Molim Vas koliki je razuman rok za zakazivanje prvog ročišta? Naime, ja to čekam već skoro 2 godine. A za podjelu bračne stečevine već 3 godine se praktički nismo pomakli s mjesta. Kome i kada se može podnijeti takav zahtjev, da li je on ima kontraproduktivan učinak na pristranost tog suca kasnije u sporu, te da li se ima pravo na odštetu zbog posljedice tako dugog suđenja? (da sam dobila novac za otuđenu imovinu i pokretnine mogla bih bez problema platiti i alimentaciju i silna suđenja kojima bivši (koji je pokrao baš sve) stalno traži povećanje alimentacije i ocrnjuje me planski kao nemarnu i kriminalnu iako sam ga preplatila.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija