Jump to content

KKpravo

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislim da u ovom slučaju osoba koja ima prednost pri zapošljavanju može ju koristiti samo ukoliko ta osoba i ja koja nemam prednost imamo iste rezultate na testiranju, i onda se daje prednost osobi koja ima to zakonsko pravo. Nije prednost pri zapošljavanju da ti dođes, predaš papire i odmah imaš prednost. Mislim da je to pravilno tumačenje... I ta osoba mora zadovoljiti uvjete koji su postavljeni svima, a ako je testiranje traženi uvjet... I molim vas ljudi za odgovor na moje prvo pitanje kako izgleda ovakvo testiranje, zar nitko nije bio na tako necem?
  2. ali i dalje me zanima jeli netko bio na sličnom testiranju?
  3. Hvala na odg. I pretpostavljam da će netko od kandidata imati "visok učinak", al nekako se uvijek nadaš.. Još jedna OŠ je recimo nedavno tražila tajnika, a u njihovoj odbijenici je pisalo "Nakon razmatranja pismenih zamolbi, te zasjedanja Školskog odbora na radno mjesto izabrana je NN". Jel to onda znaci da razgovori za posao nisu ni održani? Znači li to da pošto nije propisano, oni mogu sami odlučiti hoće li razmatrat na temelju pismenih zamolbi, intervjua ili možda na temelju testiranje poput ovog? Ili?
  4. Pozdrav, prijavila sam se na natječaj za radno mjesto tajnik/ica jednoj osnovnoj školi. Svi kandidati koji budu ispunjavali formalne uvjete natječaja biti će pozvani na testiranje i razgovor s ravnateljem škole. Pravni izvori su: - Zakon o odgoju i obrazovanju u srednjoj i osnovnoj školi - Zakon o radu - Zakon o općem upravnom postupku - Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama - Kolektivni ugovor za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama - Zakon o fiskalnoj odgovornosti i Uredba o sastavljanju i predaji izjave o fiskalnoj odgovornosti i izvještaja o primjeni fiskalnih pravila - Uredba o uredskom poslovanju Pa me evo zanima što očekivati s obzirom da posao tražim tek 2 mjeseca i to bi mi to bilo prvo testiranje. Kakvog tipa budu pitanja? Hvala unaprijed!!
  5. Hvala puno na odgovoru! Evo dogodilo se u međuvremenu da je odvjetnica tražila i od drugog tuženika punomoć za sklapanje nagodbe. Odvjetnica naime smatra da je ta svota u redu s obzirom na utvrđenu štetu. Ja kod sebe imam samo presudu, ali svakako ću pogledati ove naknade. Jedan od tuženika kod sebe još uvijek ima medicinsku dokumentaciju da je i on zadobio ozljede, ali pretpostavljam da sad ništa od toga? Jer su to i na sudu odbili kao dokaz s obzirom da je otišao kod liječnika tek nekoliko dana poslije.
  6. Dragi forumaši, molila bih Vas Vaše mišljenje.. Pravomoćnom presudom 2 optuženika postala su kriva za KD teške tjelesne ozljede u pokušaju. Sada je protiv njih podignuta i tužba radi naknade štete. Odvjetnica jednog od tuženih pokušati će se nagoditi s odvjetnikom tužitelja van suda. Ukoliko do nagodbe dođe, ona će obuhvatiti i drugog tuženika koji bez odvjetnika, s obzirom da solidarno plaćaju štetu? Ukoliko do nagodbe ne dođe nego se krene u parnicu, isplati li se i drugom tuženiku potražiti odvjetnika s obzirom da je iznos štete 2000kn zbog pretrpljenih fizičkih bolova, 5000kn zbog straha, 500kn zbog tuđe njege i pomoći i 5000kn zbog naruženja + zak. zatezne kamate. Koliko znamo, oko 18000kn sveukupno. Ili je bolje platiti dosuđenu štetu bez pomoći odvjetnika? Hvala svima!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija