Jump to content

pan

Korisnik
  • Broj objava

    256
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Znam da mogu tražiti, ali dali će se to objediniti u već postojećem postupku, pa da se to riješi odjednom.
  2. Evo javljam se nakon 100 godina. Pitanje: Vlasnik obiteljske kuće u 1/4 dijela pokrenuo je postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice. Dali mogu i ja, kao vlasnik 1/8 pokrenuti isti takav spor jer bi i ja želio biti podijeljen i vlasnik 1/8 kuće. To pitam jer svi sudjelojemo u troškovima odvajanja vode, struje i drugoga a da se on odvoji sa 1/4. Da rezimiram, dali mogu ja podnijeti predmetni zahtjev te da se to "ubaci" u postupak koji traje. Namjera mi je da i on plati 1/8 mojih troškova odvajanja (geometrijska dioba) koje je moguće. Unaprijed hvala.
  3. Podnesite prijavu davatelju usluge - teleoperateru (T-Com, ili netko drugi), koji će sukladno zakonu prijavu sa izlistom tel.poziva dostaviti predmet MUP-u na rad.
  4. Nisam mislio pljuvati po pravim invalidima, ali zaista mislim da je previše bolesnih i umirovljenih temeljem PTSP-a. I osobno poznajem 10-tak osoba koji "tuku" dobru mirovinu, a kako sam već naveo, gledali su TV i dnevnik sa papovkom, a teren su jedino vidjeli na TV-u. I.....mirovina. Takvi non-stop nešto pile, žale se, pljuju po ovima i onima.... Oni koji su doista bolesni, i "popušili" metak ili granatu, ti šute, piju metar lijekova, i žive.....onako kako su i prije rata živjeli....tiho, povučeno i POŠTENO !!! A za moj navod da nas je 91 bilo manje od 5.000 -kod toga ostajem, a mislim na ljeto 91, i zatim na zimu (do Božića). Znate na šta mislim..... Iskreni pozdrav samo PRAVIM BRANITELJIMA !!!!!!!!!!!
  5. Ima li neko podatak o broju bolesnih pa izliječenih od posttraumatskog sindroma? Pa izgleda da su svi koji su gledali dnevnik i imali papovku prolupali od stresa. Stav je u rješavanju socijale a ne o bolesti. P.S. Ja nisam bolestan iako sam bio "negdje" 91. a tada nas je bilo maksimalno u RH 5.000. Nije bilo više oružja !!!
  6. Nije to zbog zetove karte za tramvaj nego zbog tvoje nepostojeće karte za tramvaj
  7. Mislim da to ovisi o kolektivnom ugovoru.
  8. Kao prvo i osnovno na koju se državu odnosi Vaš upit, jer imate previše pravopisnih grešaka !!! A inače za upit o stanju nekog predmeta trebate se obratiti nadležnom državnom odvjetništvu.
  9. I.K. će dobiti kaznenu prijavu za 173.st.5 KZ-a, i to kako slijedi (5) Tko navodi drugoga na trošenje opojne droge, ili mu dade opojnu drogu da je troši on ili druga osoba, ili stavi na raspolaganje prostorije radi trošenja opojne droge, ili na drugi način omogući drugome trošenje opojne droge, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina. a prekršajna može biti po javnom redu i miru, tj. oko 500 kuna kazne. Sve u svemu mislim (a to ne znači puno ) uvjetna i 500 kuna. (+-), osim ako je posjedovanje droge a to je od 5.000 do 20.000 kuna.
  10. Dozvolu policije nemaju, jer policija ne izdaje dozvole za koncerte. U policiji se prijavljuju javna okupljanja ali to ne znači da se tada može remetiti javni red i mir građana. Kako ste vi opisali stvar to je nadležnost državnog inspektorata i sanitarne inspekcije. Inače nije točno da do 24,00 može biti buka. Buke nesmije nikada biti, i to prijavite sanitarnoj koja raspolaže sa uređajima za mjerenje buke.
  11. 1. pismenim putem se obratite državnom inspektoratu, sa opisom problema, 2. kada je buka onda nazovite policiju i prijavite remećenje javnog reda i mira. Buka se nesmije čuti (u većem opsegu) van tog objekta, a to je nadležnost sanitarne inspekcije. Uputite dopis i vlasniku prostora. Javite dali je šta pozitivno, u Vašu korist riješeno.
  12. Ako policija ništa ne radi možete Vi nešto napraviti i to kao oštečenik: (1) Oštećenik, kojem je prekršajem povrijeđeno ili ugroženo kakvo imovinsko ili osobno pravo, ovlašten je sudu za taj prekršaj podnijeti optužni prijedlog. (2) Oštećenik se u postupku može ispitati kao svjedok. Podnesite optužni prijedlog protiv osoba koje remete javni red i mir (čl.13 ZPPJRiM). Što se policije tiče uputite i njema sličnu PISMENU prijavu. Znam da nitko ne želi svjedočiti na sudu ali ako nekome nešto smeta, a neda se riješiti na neki drugi način, sud je pravo mjesto za to.
  13. Mislim da se netko predstavio kao Vi, pa ste Vi dobili prijavu umjesto te osobe . Pa iz toga slijedi ovaj prekršaj: Tko obmani drugoga u pogledu svoje službene ili društvene funkcije odnosno položaja ili tko upotrijebi lažne osobne podatke kao svoje ili tko potvrdi tuđe lažne osobne podatke kao i tko neovlašteno nosi kakve znakove službene osobe, a moguće je i jedno kazneno djelo...... Postoji li mogućnost, da netko tko zna sve Vaše osobne podatke, se predstavio policajcu sa Vašim podacima , ko je to mogao znati Vaše podatke . Onaj policajac koji je napisao prekršajni nalog će nakon Vaše "žalopojke" provjeriti koga je to on "kaznio", pa će onda taj i dobiti što je tražio, a također i Vi....
  14. Živim u gradu na moru, u stambenom naselju, kafić dva kata ispod spavaće sobe, u krugu od 200 metara četiri kafića, pet trgovina, prometnica, motori, skuteri, non stop neko izlazi i ulazi u zgradu, kućni prodavači usisivača, jehovi svjedoci, lažni jehovi svjedoci, sakupljači pomoći za sebe, more turista, brdo klinaca starosti od 5 do 25 godina........i nema frke. Malo se strpim, malo popričam sa klincima (ako rade buku poslije 24,00 sati) i sve je o.k. . A šta ćeš, ako želiš mir moraš se iseliti iz grada Sve te probleme nam donosi ovo "blagostanje". A inače svi smo malo nervozni pa bi svaki problem riješavali pištoljima i palicama, jer kada nam nešto zasmeta odmah to mora silom i kaznama riješiti policija. Previše gledamo te nasilne filmove i nasilne vijesti pa bi onda i sami tako riješavali "probleme" koji to i nisu. Dajte ljudi malo strpljenja i dobre volje, jer kako kažu lijepa riječ ..........
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija