Jump to content

Wachea

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Wachea

    Pričuva

    Bojim se da mi to ne pomaže puno. Već sam pročitao taj dio iz Zakona. Lokalna samouprava funkcionira isto kao i cijela država - nikako. Od njih sasvim sigurno neću dobiti nikakav odgovor ili pomoć. Ponovio bih - što bih ja mogao učiniti da bih izbjegao eventualnu kaznu jer, u principu, ja zbog manjka kvadrature ne mogu nikoga ni na što prisiliti (51% ukupne kvadrature odlučuje o upravitelju, firmi koja će održavati zgradu itd)?
  2. Wachea

    Pričuva

    Zar baš nitko ne zna?
  3. Wachea

    Pričuva

    Zaista ne znam. Tražio sam na puno mjesta, ali nitko mi nije znao konkretno reći. Vrlo mi je važno, između ostalog, jer ne mogu osigurati stan dok nema upravitelja zgrade (u osiguravajućem društvu su mi rekli da je to uvjet)...
  4. Wachea

    Pričuva

    Lijep pozdrav svima na forumu. Dakle, moj problem je ovaj: prije nekih 10 mjeseci sam kupio stan u novoj, manjoj zgradi (sveukupno 7 stanova). Koliko mi je poznato, pričuva se mora plaćati. Međutim, u zgradi nekoliko vlasnika stanova ne želi plaćati te se zbog toga, između ostalog, još nije našao ni predstavnik stanara a ni firma koja bi upravljala (upravitelj). Ja bih želio plaćati pričuvu iz više razloga, ali ne mogu ništa dok nekolicina njih to odbija. Što ja zapravo mogu poduzeti zakonski gledano? Potoje li kazne za neuzimanje upravitelja? Hoću li je i ja morati platiti bez obzira što ni na koji način ne mogu utjecati na ishod (kvadratura stana mi je mala)? Puno hvala unaprijed!
  5. Zar zakon ne navodi i subotu kao neradni dan?
  6. U članku 120 Zakona o radu se kaze: (7) Ako radnik otkazuje ugovor o radu, otkazni rok ne moze biti duzi od mjesec dana, ako on za to ima osobito vazan razlog. Sto se smatra osobito vaznim razlogom?
  7. Moje je pitanje: Mora li poslodavac dati godisnji (iako je otkazni rok) ako sam ja to trazila? Naime, prelazno je razdoblje (polovica je godine) i kad prijedjem kod drugog poslodavca "lovi" me 6 mjeseci i necu moci ove godine koristiti godisnji. Moze li mi on uskratiti koristenje godisnjeg? tijekom otkaznog roka ispunit cu period od 6 mjeseci unutar ove tekuce godine cime ostvarujem pravo na puni godisnji, ali ga vise necu moci iskoristiti jer ce nastupiti otkaz. Radi se o tome da sam sa vise strana dobila razlicite odgovore: jedni tvrde da je poslodavac zakonski obvezan dati mi godisnji dok drugi kazu da mi ne mora dati, da je to stvar njegove volje... U zakonu o radu, pod najtezim prekrsajem poslodavca (clanak 248) pise: 23. ako radniku ne omoguci koristenje godisnjeg odmora u najkracem trajanju određenom ovim Zakonom (clanak 47). primjenjuje li se to i na otkazni rok odnosno na moj slucaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija