Jump to content

Ronald Kovačević

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pokojna baka je za života pola zemlje i kuće darovala očuhu majke. Očuh je živ i traži da ja pokrenem ostavinsku raspravu. Ako je on već sada vlasnik polovice zemlje i kuće i kao takav uveden u katastar, zašto njega interesira pokretanje ostavinske? Očekuje li pola od onoga što mi je ostalo, pa će imati 3/4 svega ili? Pravno nebitno ali vezano za moral pravdu i emocije p.s. jako sam ljut jer je on bio mladić od 30 godina a baka je imala 70 godina, plakao je i prijetio da će se ubiti ako ga ostavi, a zatim mu je da ga utješi pokonila polovicu svega što je stekao moj djed. Godinu dana kasnije je naglo smršavjela i preminula, ne zna se od čega. Mogućnost da on dobije većinu me užasava jer mi nije nitko a pokupio je sve. Hvala
  2. Trebao bih pokrenuti ostavinsku raspravu u srbiji oko zemlje i kuće koju je nakon smrti moje bake ostala radi prodaje iste. Baka je umrla 1974. i od tada nitko nije pokrenuo ostavinsku r. Nije mi jasno kako je poočim moje majke dobio pravo na polovicu bez ostavinske r. i to znatno bolji dio s bunarom i crnogoričnim drvećem a moja majka dio koji ne vrijedi toliko. Majka nije imala hrvatsko državljanstvo ali je u hr umrla. Baka je život provela i umrla je u srbiji. Od kuda krenuti. Ja imam domovnicu i tu sam rođen. Hvala.
  3. Upravo sam dobio poziv i rečeno mi je da ću platiti penale do kraja ugovornog razdoblja 1. mjeseca 2016 u iznosu oko 1500 kuna. Samo želim provjeriti jeli to točno jer sam čuo informaciju da je iznos koji se plaća znatno manji?
  4. Mislite li da bi mi mogli reći da ugovor ne mogu raskinuti jer imam dug koji nisam podmirio?
  5. Izgleda ovako i to očito nije taj dokument, probat ću ga potražiti ili ću prema uputama sam prelomiti svoj. Hvala!
  6. I dalje mi nije jasno i trebam samo jednostavan odgovor, dobio sam ponavljam ova dva dokumenta (ZAHTJEV ZA ZASNIVANJE PRETPLATNIČKOG ODNOSA i OBAVIJEST O PRAVU NA RASKID UGOVORA.) da ih potpišem i pošaljem njima. Dali da ih uopće potpisujem i šaljem ili da samo tražim raskid?
  7. Tu se istina ne spomine ugovor već zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa. Molio bih objašnjenje kojim redoslijedom da što potpišem jer mi tek sada nije ništa jasno. I dali mogu izbjeći kaznu po raskidu? U Bnet dopisu sam dobio: ZAHTJEV ZA ZASNIVANJE PRETPLATNIČKOG ODNOSA i OBAVIJEST O PRAVU NA RASKID UGOVORA.
  8. Zatražio sam izmjenu paketa pa sad ujedno dobio i obavijest o pravu na raskid ugovora, dali moram prvo potpisati ugovor kako bih zatražio raskid ili mogu odmah poslati dopis o raskidu ugovorabez da potpisujem novi ugovor?
  9. Problematika: u 10 mjesecu sam izmjenio paket te potpisao radni nalog za izmjenu uređanja za TV i sa 3D paketa prešao na 2D, ne sjećam se da sam potpisao ikkav zvanični ugovor tom prilikom. 6 mjeseci kasnije sam zatražio isključenje kao stari korisnik jer sam na toj mreži preko 7 godina. Prvo su izignorirali moju zamolbu pa sam 3 tjedna kasnije posalo novu, te su mi iz pravne službe tvrdili da moj dopis generiran na mom računalu s preslikom moje O.I. nije pravno ispravan (iako na taj način funkcioniram već godinama radi kronične boesti) i da ja moram doći osobno, što sam kasnije pobio i prihvatili su moju sljedeću zamolbu ali sa objašnjenjem da ugovor ne mogu pronaći radi nekakvog preseljenja.​ ​ Zanima me kakav dopis im trebam poslati radi kojeg ako mi ne mogu pokazati ugovor me moraju isključiti iz mreže, a ne da me tu manipuliraju pravno ne važećim odgovorima? Hvala lijepo.
  10. To mi je poznato, međutim dogodilo se kako sam i sumnjao. Vremenski: 1. Do nove godine 2013 sam dobijao račune i ovrhe na krivo ime i prezime (bez OIB-a.) 2. Prije Božića sam dobio opomenu za neplaćeni 7,8 i 9 mjesec, ali te račune nisu nikad poslali. 3. Zovem HRT i postavljam razna pitanja tipa kako opomena, ako nije poslan račun. 4. Stiže račun poslan u nekoj čudnoj kuverti, ne izgleda kao račun inače. 5. 15 dana kasnije evo ovršnog prijedloga, za 1,2,3,4,5 i 6 mjesec prošle godine koje nikad nisam primio. Na iznos duga 480 kn ukupno 931 kunu. Kako imam 8 dana za žalbu volio bih znati na temelju čega se mogu žaliti?
  11. Ima li itko ideju dali da počnem plaćati RTV pretplatu i dali bi se time doveo u neizvjestan položaj tj da mi pošalju ovrhu za 3. godine u nazad od kad je donesen novi zakon o rtv pretplati. Moj početak plaćanja ovisi o vašem savjetu ovdje.
  12. Dugi niz godina su mi slali račun na krivo prezime (razlika u jednom slovu) kako to nisam plaćao, niti ovrhe nisu nikuda dospijevale. Prije mjesec dana dobio sam prvu opomenu (15 dana rok za uplatu) za neplaćene račune na moje ispravno napisano prezime, ali ne i račun za taj period 7.8 i 9 mjesec 2013. Zvao sam HRT račune, bio prilično ljut (smatram da je zakon o rtv pretplati potpuno nepravedan i da iskorištava građane) pa sam pitao o čemu se radi i kako to da nisam dobio račun a opomenu jesam, na što mi je gospođa odgovorila da ja jako dugo ne plaćam i da mi se nakupilo. Povijest: Inkasatoru sam negdje 2006 prijavio novi tv i on je zapisao krivo prezime, tada je račune plaćala žena i ne sjećam se jeli vršila uplate ili ne. Zatražio sam da mi pošalju trenutni račun jer ga želim platiti, račun sam dobio ali me je strah da ako platim da će mi uvaliti da platim sve račune od 2010. koji postoje na stranicama HRT-a, svi računi su dostupni online, znači da su kreirani i bojim se da ne nadrapam financijski. Što da radim, jeli to neka njihov trik ako platim račun da me navuku retrogradno iako nisam ništa potpisao? Hvala na vašem odgovoru i volji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija