Jump to content

taurus_79

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a gdje u novom zakonu pise ovo o oduzimanju vozacke? ja trazim pa nikako nac
  2. da ne otvaram novu temu, nadovezat cu se na postojecu. nedavno sam napuhao 0,87 i stigao mi je prekrsajni nalog od PP. izrice mi se novcana kazna od 1000kuna i temeljem čl. 199. St.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama zastitna mjera zabrane upravljanjem motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci. prekrsajni nalog izdat izmedju ostalog na temelju zakona o sigurnosti prometa na cestama(N.N. br. 105/04 i 142/06). koliko sam ja upucen ovo je temeljem starog zakona, u novom zakonu po čl.199. St. 8. nema oduzimanja vozacke dozvole. ako platim kaznu i ne napisem prigovor ima li mi PP pravne temelje za oduzet vozacku dozvolu na 6 mjeseci?
  3. zena i ja razisli smo se prije par mejseci. niko jos nije pokrenuo zahtjev za razvod braka. medjutim, za vrijeme trajanja braka majka mi je darovnicom prepisala zemlju. sad ja zelim prodati dio zemlje kako bi dobio kapital potreban za izgradnju kuce. pretpostavljam da darovnica ne ulazi u bracnu stecevinu, a sto je s novcima od prodaje i sa izgradjenom kucom? na papiru smo jos u braku ali nismo u vezi i zivimo odvojeno.
  4. radi se o zemljanom putu koji koristi par ljudi za poljoprivredne potrebe. kako cujem iz nekih nepouzdanih izvora ja nemam pravo na zatvaranje toga puta jer njime prolazi vise od dvoje ljudi. put se koristi vec par godina.
  5. dobio sam darovnicom zemlju od babe i izvidom stanja na terene vidio sam da je preko moje parcele probijen put bez naseg znanja i suglasnosti. mogu li ja taj put zatvorit jer mi nikako ne odgovara da se tuda prolazi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija