Jump to content

Ribalko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne plaćam majci za uzdržavanje djeteta ali ne plaća ni ona meni, iako ja redovito plaćam za drugo dijete. To je već nepravda ali istrpio bih to da izbjegnem probleme. Razlog zašto bih promijenio status je to što mi se ne da stalno živjeti u neizvjesnosti i prijetnjama da će vratiti dijete kad joj se sp*dne. Ili kad joj usfali novaca, svejedno.
  2. Ali valjda ima neka dob prije 18 kad se valjda njegova volja uzima u obzir. Ili griješim?
  3. Zapravo, živi neformalno uz njen pristanak već više od godinu dana i ne pomišlja se vratiti mami. Ona tu i tamo kad se posvađaju prijeti da će ga uzeti nazad. Dijete ima 12 godina, imam i drugo mlađe dijete koje živi s mamom. Koje su mi šanse ako odem na CZS i pokrenem službeni postupak? Sumnjam da će ona htjeti dobrovoljno na to pristati jer bi onda vjerojatno morala plaćati uzdržavanje a osim toga, ovako ima oružje za ucjenjivanje.
  4. G-man, Hvala na iscrpnom odgovoru ali još uvijek mi nije jasno zašto im je teško objaviti nešto tipa: 1 dijete 20%, 2 djece 35% svih primanja itd. Možete li pojasniti kako ste došli do iznosa od 1643 Kn minimum ako je minimalni iznos za dijete te dobi 1095 Kn? Ako me matematika ne vara 2x1095 je 2190 Kn. Unaprijed hvala, Tata
  5. Hvala na savjetu ali to ne odgovara na moje pitanje o iznosu. Na svim linkovima se spominje samo minimalni iznos koji ovisi prosječnoj plaći u RH a moja je veća od prosjeka. Stvarno mi je nevjerojatno da nigdje ne postoji jasna tablica sa iznosima prihoda i postocima u odnosu na dob djeteta. Ja mogu samo odokativno računati sa npr. 20% ali što ako to vrijedi samo za jedno dijete? Možda za 2 nije automatski 40% jer bi to značilo da ako imaš petero djece da čitavu plaću moraš davati za alimentaciju što je naravno apsurd. Kažu da će po novom zakonu postojati tablica alimentacije gdje će se točno vidjeti, ajde da i to dočekamo. Također, nemam još odgovora da li se isto gleda redovita plaća i povremeni, neredoviti prihodi od honorara.
  6. Pozdrav, Imam pitanje u vezi iznosa alimentacije za dvoje djece. Djeca imaju 7 i 10 godina, živjet će s majkom u zajedničkom stanu i ja sam spreman potpisati da neću tražiti pola stana do njihove punoljetnosti. Ja idem u podstanare i iznajmljivat ću stan. Imam plaću od 10000 Kn i honorarna primanja od 27000 godišnje to je cca 2200 mjesečno ali neredovito (nekad je i više, a ima mjeseci kad ne dobijem ništa). Koliko mogu očekivati da će mi sud razrezati? Sa suprugom sam se načelno dogovorio za 4500 Kn dok se službeno ne razvedemo (računali smo 20% po djetetu što bi na kraju bilo 4800 pa sam spustio na 4500). Da li je to puno, jesam li mogao proći i sa 4000? Mislim da mojoj djeci ne bi bilo loše ni s tim iznosom, a ipak moram misliti i na sebe, svoje troškove, iznajmljivanje stana. Hvala, Tata
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija