Jump to content

josh

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je josh objavio

  1. Budući da i ja imam sličan problem, nadovezujem se na ovu temu. Suvlasnici upisani u gruntovnici su mrtvi kao i moj djed koji je s njima sklopio ugovor 1963.g. Ugovor je ovjeren međutim nikad nije dan u gruntovnicu na provedbu (pretpostavljam da je bila riječ o plaćanju poreza na prijenos nekretnina). Pitanje je da li moja majka kao jedino dijete i univerzalni nasljednik mog djeda može tražiti upis u gruntovnicu na temelju tog dokumenta ili joj ostaje kao jedina mogućnost tužba za uknjižbu prava vlasništva?
  2. U međuvremenu sam utvrdio da iza tete koja nije imala djece i nije bila udana nije pokrenuta ostavinska rasprava. Budući da je zadnje mjesto stanovanja bilo u Zagrebu i da se sad ostavinska rasprava može provesti kod javnog bilježnika, zanima me koliko bi taj postupak trajao. To jest da li se s rješenjem od javnog bilježnika direktno ide u gruntovnicu ili je mora potvrditi sud. Bojim se da bi predmet dugo stajao na sudu s obzirom na zatrpanost sudova u Zagrebu. Ostalo bi se moglo riješiti relativno brzo jer su nekretnine na području suda u Zaboku.
  3. Moja majka naslijedila je od svog oca kuću i dvorište. No njezin otac nije riješio vlasništvo parcele. Osim njegovog dijela (kojeg je po ostavinskog raspravi naslijedila moja majka) na gruntovnici su upisane njegova majka i dvije sestre (sve tri su umrle). Jedna sestra je imala jednu kćerku, a druga nije imala nasljednike. Ta tetina kćerka ne protivi se da se majka knjiži na cijelu parcelu. Kojim postupkom majka može uknjižiti vlasništvo 1/1 na cijeloj parceli, jer su mi rekli da se ne mogu tužiti mrtve osobe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija