Jump to content

Antonios

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Antonios objavio

  1. Traže mi presliku katastarskog plana s ucrtanom građevinom ili geodetski situacijski nacrt stvarnog stanja ( situaciju) za izgrađenu građevinu. Molim pojašnjenje što je jedno a što drugo i koliko to košta.
  2. Da li sejoš može podnijeti zahjev za denacionalizaciju zemljišta. Djed mi je bio uknjižen na zemljištu od 1957 godine do 1976 kada je oduzeto i vodilo se kao društveno a 1999 godine se vodi kao vlasništvo RH-a.
  3. ajmo ovdje grupirati skenirane katastarske planove kako ne bi bezpotrebno plačali
  4. na rođaku se vodi zajdnička aprcela kao njegovo vlasništvo dok je u posjedu po 1/2 na men ii njemu.Želimo da bude stvarn ostanje onako kako doista i jest po jedna polovina na meni i njemu.Kakav ugovor sročiti a da kasnije ne bude lako oboriv od strane eventualnih nasljendika.nije dovoljna obićan ugovor o darovanju.Da li netko ima primjerak kvalitentog ugovora.
  5. ja i moj susjed živimo sa svojim obiteljima u dvije odvojene fizički stambene jedinice a dijeli nas zajednički zid.Kuća se vodi kao jedna ćestica zgrade a mi smo vlasnici po 1/2.želimo obadvoje da dobijemo dvije ćestice zgrade odnosno da i pravo odjelimo ono što je naše. postupak kako.Kuća je stra preko sto godina.
  6. na nekim ćesticama zemlje koje su u posjedu moje obitelji kao vlasnikse vodi brat od moje bake koji je umro u II svjetko m ratu i njena od oca sestra svatko za 1/2.Nitko od njih nije imao nikoga od nasljednika već je moja baka jedini nasljednik. kako najlakše da prebacim te nekretnine s njih na baku.
  7. na jednoj aprceli imam objekt od nekih 25 m2.Ovaj objekt je izgrađen prije više od 100 godina međutim nema ga u katastru evidentiranog niti u planu niti u njihovoj drugoj dokumentaciji. Kako da ucrtam ovaj objekt da dobije česticu zgrade ( nalazi se 100 metara od mora)., i koliko bi nakon što ga ucrtam mogao taj objekt proširiti koji je sada 25 m2 na parceli od 10 000 m2.
  8. U postupku Agrarne reforme doneseno je 1953 godine rješenje kojim se na 20-ak obitelji dosuđuje čest.zemlje-brdo površine oko 3 000 000 m2 i to je rješenje bilo pravomoćno te su se te obitelji uknjižile na te čestice kao vlasnici.Do godine 1969 se vodio spor oko tih dosuđenih čestica te je 1969 godine sve to oduzeto i uknjiženo na društevno vlasništvo a nositelj prava korištenja općina. da li je i kako moguće povratiti ove čestice.
  9. Moju pracelu od mora dijeli parcela susjeda.Taj susjed je betonirao cijelu obalu ispred svoje parcele do mora pravdajući se da je u katastru ucrtana njegova parcela sve do mora. i da na to ima pravo.Mi smo se na tom djelu ljeti kupali jer tu postoji i prirodna plaža a susjed sada nas tjera i kaže da je to sve njegovo jer je to na njegovoj parceli. Da li je to pomorsko dobro na kojem svi bi trebali imati pristup po jednakim uvjetima i što da radim na imam nesmetan pristup da se tu mogu ljeti kupati.On je betonirao sve na udaljenosti od kud more završava pa deset metara u širinu i 30 metara u dužinu. Što uraditi ??
  10. Vlasnik sam 3/4 zemljišta od 4000 m2 a u posjedu sam 1/1 tog istog z emljišta u kontinuitetu preko 50 godina. Da li tužbom protiv vlasnika 1/4 tog zemljišta dobijam tu 1/4 na sebe.
  11. Posjedujem parcelu od 5000 m2 na moru.Tu parcelu u posjdu je mojie obitelji više od 60 godina u kontinuitetu.Međutim u vlasništvu se vodi druga osoba.Da li tužbom protiv tog vlasnika ta parcela prelazi u moje vlasništvo. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija