Jump to content

margord

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije sud naložio. mi smo jednostavno htjele da vidimo da li je taj dječak, sada punoljetan, sin našega pokojnoga brata koji ga za života nije priznao. Taj dječak je pristao, prvo je rekao da mu majka nece znati za to, a onda kada smo išli u laboratorij, rekao je da majka ipak zna. Laboratorij je u jednom mjestu u Bosni gdje mali i živi, i mi smo htjele da ukoliko se pokaže da je bratov, da mu damo nekretnine koje smo naslijedele od brata. Nije nam uopće do imovine, nego ne bi htjele da našu dobru namjeru iskoristi njegova majka zbog koje je brat počinio suicid.
  2. Nisam sigurna u koju oblast da stavim ovo pitanje, ali nadam se da ce netko pročitati i odgovoriti na ovo pitanje. Radi se o rezultatu dnk testa za utvrdjivanje srodništva. Sestra i ja smo, za osobne, ne za sudske potrebe, zatražile utvrdjivanje srodništva sa punoljetnom muškom osobom za koju smo smatrale da bi mogao biti sin našega pokojnog brata. Radile smo to u najboljoj namjeri iako majka tog dječaka nije pokretala nikakav postupak dok je dijete bilo maloljetno. Rezultati su pokazali da smo tetke toga dječaka sa vjerovatnoćom od 99,85%. To mi je malo čudno, da se i srodništvo iskazuje u tolikom postotku. Uzorci su uzimani u jednoj maloj privatnoj laboratoriji, i prvobitno nam je rečeno da ovlašteni laboratorij takve slučajeve šalje u Njemačku na obradu i da rezultate ne očekujemo prije 10-15 dana. Međutim, na nalazu testa, datum analize je svega 3 dana od dana uzimanja uzoraka, sa mjestom i potpisom ovlaštene osobe iz tog laboratorija sa kojim oni imaju ugovor. Još niz okolnosti iz tog malog laboratorija ukazuju na sumnjive radnje. Da li je moguće da je majka u suradnji sa osobom koja nam je uzimala uzorke, iste zamijenila sa svojima.
  3. Da li imam pravo na povrat poreza iz dohotka za 2014. ako imam ostvaren slijdeći dohodak: placa za 2013 isplaćena u siječnju 2014 u iznosu od 4841,00 kn i plaćen porez i prirez u iznosu od 203,41 kn, zatim otpremninu takodje isplaćenu u siječnju 2014. u iznosu od 52.692,91 kn i plaćen porez i prirez u iznosu od 21.897,95 kn, te isplaćenu mirovinu u kojoj sam od 01.01.2014. u iznosu od 26.737,18 kn (za 01-11 mjesec). Živim na području prve skupine posebne skrbi. Zahvaljujem.
  4. Otvorila sam obrt za prodaju rabljene robe (odjeća, obuća, sitne kućne potrpštine). Robu nabavljam iz Njemačke, i sve je navedeno u kg. Kako da zadužujem u prodavaonici, i je li moram voditi po vrsti robe, ili mogu sve voditi pod "roba" samo po određenim cijenama. Nisam u sustavu pdv-a. Je li dovoljno da vodim Knjigu zaduženja i razduženja, i Knjigu primitaka i izdataka. Molim, ako netko ima iskustva sa ovim da mi odgovori, ili da me uputi na zakonske odredbe. Živim u malom mjestu, i u Poreznoj nisu bas jasni. Hvala.
  5. Koji iznos primanja ne smije prijeci clan obitelji (bracni drug) da bi se smatrao uzdrzavanim clanom u 2013. .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija