Jump to content

autopsy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala felixx i G-man na korisnim savjetima, bacam se na traženje majstora za početak!
  2. Poštovani, molim Vas za pomoć. Podstanar sam u stanu već godinu dana, kada sam ulazila u stan gazda mi je rekao da je veš mašina stara, da su imali dosta problema s njom te da je bila na popravku prije dvije godine. Mašina je znala štekati (počela bi prati iz 5 puta) no radila je. U studenom sam obavijestila gazdu za taj problem a on mi je rekao da očistim filter, što jesam, no problem nije nestao. Prije par dana usred pranja se iz nje počelo pušiti, uplašila sam se i ugasila ju. Zvala sam gazdu i on kaže da ja trebam ili kupiti novu veš mašinu sebi, ili ćemo po pola kupiti veš mašinu koja će biti njegova. U ugovoru o najmu piše da za sva nastala oštećenja odgovara najmoprimac, a ja nisam znala da će se to odnositi i na ovakve slučajeve, gdje nisam ja osobno prouzrokovala štetu. Nekako mi se čini da da mi je gazda osigurao ispravnu perilicu i ne bi došlo do toga uslijed običnog pranja. Trebam li poslušati gazdu ili ne, tj. je li u pravu? Unaprijed hvala!
  3. U CZSS kažu da taj djed nema obvezu uzdržavanja. I dalje mi nije jasno zbog čega.. Je li zbog toga što je djevojčica pod skrbništvom drugog djeda i bake koji ju uzdržavaju, je li zbog toga što je otac mrtav? Puno bi mi značilo kad bi mi netko objasnio.
  4. Preminuli je imao automobil i motore ali sve je to pod imenom njegova oca... Samo mi nije jasno zasto nitko iz centra nikad nije uputio na to da bi i taj djed uzdržavanje trebao plaćati.. Hvala na odgovoru!
  5. Pozdrav, molim vas za pojašnjenje, dosta je komplicirano. Situacija je ovakva: Djevojčici je skrbnik djed po majci koja je lišena poslovne sposobnosti. Otac djevojčice je preminuo prije 9-10 godina,djevojčica od njega nema nikakvog nasljedstva, niti je bila pozvana na ikakvu ostavinsku raspravu... Dakle, za osiguranje njenih životnih potreba brinu se baka i djed po majci, a brinu i za stariju unuku koja studira (djevojčice nemaju istog oca) Ima li obvezu uzdržavanja i djed po ocu? Djed po ocu nije u teškoj financijskoj situaciji..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija