Jump to content

Tatjana Gašparec

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tatjana Gašparec objavio

  1. ovako, bitno je što piše u ugovoru, ako je ugovor sklopljen radi povečanog obima posla i sl. onda imate pravo na naknadu za HZZ, naravno pod uvjetom da se nakon isteka ugovora prijavite u HZZ. Ako poslodavac ponudi novi ugovor vi imate pravo odbiti taj ugovor i nemate nikakvih posljedica. Od papira vam treba dati samo odjavu sa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.
  2. radim u Ministarstvu pravosuđa, podnijela sam zahtjev za premještaj u Ministarstvo uprave, koje me kontaktiralo i pokrenulo sporazumni zahtjev za premještaj mene Ministarstvu pravosuđa. Taj zahtjev je predan načelnici mojeg sektora na očitovanje, koja je napisala negativno očitovanje i ne odobrava moj premještaj u Ministarstvo uprave. Budući je premještaj sporazum između čelnika tjela, u ovom slučaju dva ministra, zanima me da li je načelnik mjerodavna osoba koja može zabraniti moj premještaj ili o tome odluku donosi isključivo ministar kao čelnik tijela i koju pravnu zaštitu imam, odnosno mogu li se žaliti na negativno očitovanje načelnice? molim vas savjete, hitno je....
  3. nažalost nema zakonske osnove koja bi vas štitila od premještaja, to je volja poslodavca..
  4. ako se mogu nadovezati, ja sam u sličnoj situaciji, ali sam državni službenik, zanima me da li mogu dobiti otkaz ako odbijem nalog..?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija