Jump to content

Samo legalno

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali je moguče iz blagajne napravit pozamjicu djelatniku, naravno ugovor o pozajmici i kamata 4%, max koliko je dopušteno 5000kn. jel to zakonski ispravno ili ne? Hvala.
  2. s obzirom da informacija se tek može dobit od trgovačkog sud između 13-14h. dali itko zna išta o tome jel hitno mi je. Hvala.
  3. Palo mi sad napamet dali je moguče najam prostora za potreba firme platit u gotovini iz blagajne? naravno isplatnica potpis i OIB najmodavca, prostor je u vlasništvi fizičke osobe. Do sad sam uredno plačao najam putem računa, sve je uredno, ugovor, ovjeren kod JB, prijavljen na poreznu itd. nego eto čisto me zanima dali se smije. Hvala.
  4. Dakle kako naslov kaže, treba promjenit sjedište firme, koja je procedura, dali je dovoljno izjava osnivača (supruga i ja) ugovor o novom prostoru. Znači samo se adresa mijenja. Koliko to okvirno košta? dali se to može riješit putem HITRO.hr? Hvala.
  5. o.k donekle razumjem. a kako je sa prijavom na adresu jel traže vlasnički ili ugovor o najmu? dali je dovoljna izjava tipa da firma koja je vlasnik dozvoljava stanovanje djelatniku ili nešto u tom stilu?
  6. Situacija je sljedeča: firma bi kupila putem kredita kuču, donji kat bi se koristio za potrebe firme znači za urede,predpostavljam da bi trebao napravit i prenamjenu u poslovno stanbenu. a drugi kat bi se iznajmljivao kao stan odnosno iznajmljivao bi ga sam sebi pošto sam vlasnik firme recimo po nekoj realnoj cijeni najma. nije mi cilj nikakva muljaža več da je sve po zakonu. Dakle, dali je moguče kuču stavit u temeljni kapital s obzirom da banka ima založno pravo, tako da se ne plača 5% poreza na promet nek. Ako firma iznajmljuje dio(kat) i od toga ostvaruje prihod dali treba rješenje o obavljanju djelatnosti prometa i iznajmljivanja nekretina, registrirana je za promet,iznajmljivanje itd. nekretnina. Naime zanima me ta solucija da ne plačam razne najmove, poslovni prostor, garaže, stan itd.Firma je uredna bez lipe duga itd. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija