Jump to content

Maraton

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

861 pregleda profila

Postignuća

  1. Dobro. Ali po toj logici covjek ne bi smio nastaviti zivot nakon razvoda braka. Ne daj Boze da se odseli ili ode iz nekih razloga, zena ima pravo da ga kazneno prijavi. Malo mi to zvuci "surovo" s obzirom da se alimentacija uredno uplacuje I da nema s tog aspekta nikakvih problema.
  2. Ok. A tko podnosi kaznenu prijavu?. Netko po sluzbenoj duznosti ili po prijavi zainteresiranih?.
  3. Ok. Jasno mi je. Medjutim, da li postoji sankcija za mene ako ne budem vidjao dijete i koja je?. Sporazumnim razvodom majka je postala skrbnik odnosno dijete zivi s majkom.
  4. Mozda me niste shvatili. Razvod je bio sporazumni i sve je dogovoreno. Medjutim ja iz poslovnih razloga odlazim zivjeti u drugi grad. Zato pitam da li me bivsa moze uvjetovati vidjanjem djeteta.
  5. Postovani, Molim objasnjenje. Da li bivsa supruga moze uvjetovati da moram vidjati dijete onako kako pise u planu o zajednickoj skrbi.
  6. Postovani, Od kada se placa alimentacija od datuma izlaska supruge i djeteta iz obiteljske zajednice ili od pravomocnosti sudske odluke o razvodu braka. Unaprijed hvala.
  7. Postovani, Imam jedan veliki problem. Bivsa zena mi je rekla da je trudna. S obzirom da smo u postupku razvoda i da ne zivimo zajedno vise od mjesec dana ja sam 100 posto siguran da dijete nije moje kao sto ona tvrdi. Problem je u tome sto ona tvrdi da jeste. Sta poduzeti. Naravno sluzbeno smo jos u braku i imamo jedno mld dijete. Podnijet je samo prijedlog CZSS.
  8. Postovani, Supruga i ja smo podnjeli zahtjev za sporazumni razvod braka pred CZSS. Dogovorili smo sve bitne elemente. Kada cu ja vidjati dijete, visinu alimentacije.... Mene zanima kako se CZSS postavlja kod sporazumnog razvoda, da li "preispituje" nas dogovor ili gleda da ga korigira.
  9. Ok. Hvala. Znaci bivsa se uhvatila cifre od 938 kn minimalne alimentacije, a mene je odvjetnik savjetovao s obzirom na moja primanja da ne dajem vise od 500 do 750 jel on smatra da ovisno o sucu, necu dobiti vecu cifru. U sporazumnom razvodu to je jedina tocka o kojoj se ne mozemo dogovoriti. Sto napraviti?.
  10. Hoću naravno. Ne znam, odnosno s obzirom da ne poznajem sudsku praksu. I da li je razlicita od suda do suda.
  11. Znači odvjetnik me je savjetovao da u sporazumnom razvodu braka ponudim 500 kn a prihvatim 600 kn plaćanja alimentacije, s tim da je on na stanovištu da je maksimalno 750 kn s obzirom na moja godišnja primanja koja su oko 20000 kn plus što sam u 2017 godini primao naknadu sa hzz u periodu od 3 mjeseca, oko 9000 kn. Da li se slažete?
  12. Hvala svima. Informirao sam se kod odvjetnika i on je na stanovištu da taj zahtjev neće proći s obzirom na sve okolnosti. Radno sposobna osoba, radila u braku sasvim uredno, a i s obzirom na moja primanja koja nisu visoka i još umanjena za alimentaciju ( treba i meni ostati egzistencijalni minimum.
  13. Ona je radno sposobna, nije invalidna osoba, nije bolesna i ne vidim razlog da bi ja nju uzdrzavao. Dijete ok.
  14. Mislim ako ja nisam u mogucnosti uzdrzavati nju, s obzirom da ne radim stalno i nemam visoka primanja za placanje alimentacije i uzdrzavanja.
  15. Poštovani, moje pitanje je vezano za Uzdržavanje supruge. Da li supruga ima pravo zahtjevati uzdržavanje za sebe?. Razvod je sporazumni. Imamo jedno četvorogodišnje dijete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija