Jump to content

Maraton

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Maraton objavio

  1. Dobro. Ali po toj logici covjek ne bi smio nastaviti zivot nakon razvoda braka. Ne daj Boze da se odseli ili ode iz nekih razloga, zena ima pravo da ga kazneno prijavi. Malo mi to zvuci "surovo" s obzirom da se alimentacija uredno uplacuje I da nema s tog aspekta nikakvih problema.
  2. Ok. A tko podnosi kaznenu prijavu?. Netko po sluzbenoj duznosti ili po prijavi zainteresiranih?.
  3. Ok. Jasno mi je. Medjutim, da li postoji sankcija za mene ako ne budem vidjao dijete i koja je?. Sporazumnim razvodom majka je postala skrbnik odnosno dijete zivi s majkom.
  4. Mozda me niste shvatili. Razvod je bio sporazumni i sve je dogovoreno. Medjutim ja iz poslovnih razloga odlazim zivjeti u drugi grad. Zato pitam da li me bivsa moze uvjetovati vidjanjem djeteta.
  5. Postovani, Molim objasnjenje. Da li bivsa supruga moze uvjetovati da moram vidjati dijete onako kako pise u planu o zajednickoj skrbi.
  6. Postovani, Od kada se placa alimentacija od datuma izlaska supruge i djeteta iz obiteljske zajednice ili od pravomocnosti sudske odluke o razvodu braka. Unaprijed hvala.
  7. Postovani, Imam jedan veliki problem. Bivsa zena mi je rekla da je trudna. S obzirom da smo u postupku razvoda i da ne zivimo zajedno vise od mjesec dana ja sam 100 posto siguran da dijete nije moje kao sto ona tvrdi. Problem je u tome sto ona tvrdi da jeste. Sta poduzeti. Naravno sluzbeno smo jos u braku i imamo jedno mld dijete. Podnijet je samo prijedlog CZSS.
  8. Postovani, Supruga i ja smo podnjeli zahtjev za sporazumni razvod braka pred CZSS. Dogovorili smo sve bitne elemente. Kada cu ja vidjati dijete, visinu alimentacije.... Mene zanima kako se CZSS postavlja kod sporazumnog razvoda, da li "preispituje" nas dogovor ili gleda da ga korigira.
  9. Ok. Hvala. Znaci bivsa se uhvatila cifre od 938 kn minimalne alimentacije, a mene je odvjetnik savjetovao s obzirom na moja primanja da ne dajem vise od 500 do 750 jel on smatra da ovisno o sucu, necu dobiti vecu cifru. U sporazumnom razvodu to je jedina tocka o kojoj se ne mozemo dogovoriti. Sto napraviti?.
  10. Hoću naravno. Ne znam, odnosno s obzirom da ne poznajem sudsku praksu. I da li je razlicita od suda do suda.
  11. Znači odvjetnik me je savjetovao da u sporazumnom razvodu braka ponudim 500 kn a prihvatim 600 kn plaćanja alimentacije, s tim da je on na stanovištu da je maksimalno 750 kn s obzirom na moja godišnja primanja koja su oko 20000 kn plus što sam u 2017 godini primao naknadu sa hzz u periodu od 3 mjeseca, oko 9000 kn. Da li se slažete?
  12. Hvala svima. Informirao sam se kod odvjetnika i on je na stanovištu da taj zahtjev neće proći s obzirom na sve okolnosti. Radno sposobna osoba, radila u braku sasvim uredno, a i s obzirom na moja primanja koja nisu visoka i još umanjena za alimentaciju ( treba i meni ostati egzistencijalni minimum.
  13. Ona je radno sposobna, nije invalidna osoba, nije bolesna i ne vidim razlog da bi ja nju uzdrzavao. Dijete ok.
  14. Mislim ako ja nisam u mogucnosti uzdrzavati nju, s obzirom da ne radim stalno i nemam visoka primanja za placanje alimentacije i uzdrzavanja.
  15. Poštovani, moje pitanje je vezano za Uzdržavanje supruge. Da li supruga ima pravo zahtjevati uzdržavanje za sebe?. Razvod je sporazumni. Imamo jedno četvorogodišnje dijete.
  16. Mario-sb, hvala na informaciji. Znači ne bih trebao imati nikakvih problema u tom periodu kada , iz opravdanih razloga, ne bi vidjao dijete.Naravno, da ću se truditi alimentaciju plaćati redovito.
  17. U principu smo se ja i supruga sve dogovorili s tim da ona insistira da ja vidjam dijete po planu (vaki drugi vikend) ali s obzirom da mi je posao u drugom gradu ja to u ljetnim mjesecima ne mogu. Njen odgovor je zaposli se tu negdje a ne na moru. to je jedino sporno. E sad kako bi sud gledao na to?.
  18. Da ne bude nekakve zabune znači visina moje plaće je GODIŠNJI iZNOS u 2017 godini = 19000 kn + 9000 kn NAKNADA ZA VRIJEME NEZAPOSLENOSTI u periodu od 90 dana. Ukupno u 2017 godini 28000 kn. Trenutno sam nezaposlen. znači da bi otprilike sud dodijelio plaćanje oko 940-950 kn. Žljac047, Znači mene supruga može uvjetovati da ne mogu raditi već moram vidjati dijete po planu o zajedničkoj roditeljskoj skrbi. Po tome ne bi smio napuštati mjesto prebivališta.
  19. Znaci radi se o tome da imam jedno dijete starosti 4 godine. Da sastavili smo plan. Zanima me takodjer da li postoji nekakva "kazna" za nevidjanje djeteta dok radim u drugom gradu. Zakon kaze da je to moje pravo i obvaza.
  20. Poštovani, moja tema je vezana za visinu alimentacije. S obzirom da smo se ja i supruga dogovorili o sporazumnom razvodu braka, ja sam predložio da visina alimentacije bude 1000 kn. Ali, pošto radim kao sezonac samo 5-6 mjeseci u godini i visina mojih godišnjih primanja je manja od 30000 kn da li bi sud dodjelio manji iznos alimentacije od 1000 kn ili ne.?
  21. Poštovani, jel bi mi moga netko reći koliki je trošak PP-a u slučaju prihvaćene Revizije na Vrhovnom sudu i kasnijeg gubitka parnice.
  22. ok. Sve jasno. Znači kamata bi u slučaju gubitka parnice tekla od momenta recimo Prijedloga za ovrhu i sl.
  23. Hvala Matrix76. Molim Vas ako mi možete objasniti još jednu stvar. Postupak ide iz početka (I stup. II stup. sad nema VSRH već se ide na USRH) i u slučaju da se parnica završi nepovoljno po mene, da li vraćam glavnicu+kamate+sudske troškove ili samo glavnica+sudske troškove s obzirom da sam novac ovršio u dobroj vjeri znači na osnovi pravomoćne presude (bez obzira što je ona ukinuta), da li bi onda trebao i kamate vratiti.
  24. Hvala Matrix76, dobio sam određenja tumačenja koja se slažu s ovim da me Vrhovni sud nije obavezao na vraćanje ovrhom stečenog, niti da postoji obveza vraćanja, sve do donošenja pravomoćne presude, ali je u jednu ruku sud zauzeo novo pravno stajalište, pa mi kažu da su velike šanse da se promjeni stav suda. To je kod nas sasvim normalno, različiti sudovi, različita stajališta, svako po svome.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija