Jump to content

asdfg

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je asdfg objavio

  1. Osoba je zaposlena u javnoj službi, ali namjerava pokrenuti privatan posao. U prijelaznom periodu (dok se stvari u privatnom poslu ne konsolidiraju), radit će oba posla. Dok to traje, mora li ta osoba izdvajati za zdravstveno i mirovinsko osiguranje za sebe na oba posla? Ili je dovoljno samo za jedan posao i ako je, za koji? Hvala
  2. Njih dvoje su bili u vezi, ona je zatrudnila, pa ga je ostavila zbog neslaganja s njegovima (tako mi je rekla), a ja sam se pojavio u cijeloj priči četiri godine kasnije. Upoznali smo se, prohodali,itd.Ona je umeđuvremenu sama odgajala to dijete. I nisu sudski uopće rješavali pitanje skrbništva. Dakle, nemam nikakve veze s tim što se dešavalo između njih. Za selidbu sam pitao iz razloga što postoji velika mogućnost da ću morati odseliti zbog posla (ne mislim iz države, nego samo u neko drugo mjesto unutar Hrvatske), pa bismo se vjenčali, a ona je u tom slučaju pristala ići sa mnom. Zato sam pitao što bi se dogodilo, ako djetetov otac ne bi pristao na to. Naravno da mi je u interesu dobrobit djeteta, zato se i raspitujem ovdje što je najpametnije učiniti.. Trenutno ona i njen bivši žive vrlo blizu, pa on ima mogućnost često viđati dijete, a ja i ona još ne živimo zajedno. Komplicirana je situacija i vjerojatno je za dijete trenutno dobro što se može često viđati s ocem. Nema negativan utjecaj na njega. Pretpostavljam da bi se to trebalo riješiti sudskim putem, CZSS bi trebao napraviti nekakvu provjeru što i kako bi bilo dobro za to dijete i sl.?
  3. Stvar je ovakva: U vezi sam sa ženom koja ima dijete iz prethodne veze. Otac toga djeteta ga je priznao i normalno ga posjećuje (dijete ima njegovo prezime). Zanima me kakva su moja prava glede toga djeteta ako bismo se odlučili vjenčati i da li bi se mogli odseliti negdje bez dozvole djetetovog oca (čuo sam da je za to potreban njegov pristanak, ali nisam siguran u tu informaciju, pa pitam ovdje). Što ako nam on ne da pristanak, npr.? I kakva je situacija što se tiče prezimena djeteta i eventualna pitanja nasljeđivanja? Hvala!
  4. Postoji i razlika između "učiti" i "efektivno učiti". Svatko može sjediti uz knjigu deset sati dnevno, ali koliko od toga prođe baš u primanju i pohranjivanu informacija u glavu? Na fakultetu čovjek nauči osnove o svojoj struci i to je, na žalost sve. Mislim da je problem naših fakulteta (govorim o pravnim) što , do uvođenja bolonje, nije bilo nikakve specijalizacije. Svaki ispit smo morali učiti kao da je najvažniji na svijetu i nakon svakog ispita zaboravimo barem 60% gradiva. Jer, kao što je netko rekao, mi ne "učimo", mi "štrebamo", jer je tako koncipiran pravni fakultet. Fizički je nemoguće "naučiti" 600 stranica informacija u mjesec dana ili manje. Dosta toga će nam ostati u glavi, što više učimo, to ćemo bolje povezivati gradivo i sl., ali ostaje tužna činjenica da nakon što završimo faks i negdje se zaposlimo, morat ćemo učiti opet sve ispočetka. Ono, čega po mom mišljenju najviše nedostaje pravnom fakultetu je praksa. Čovjek završi faks, dođe u sud i ne zna napisati tužbu ili presudu. Recimo, nadobudan ste student, učite i polažete ispite kao od šale, i onda vam netko u ruke stavi ovršni prijedlog. I džabe vam odlična ocjena iz svih predmeta kad se ovršno pravo na pravnom fakultetu spomije samo sporadično. A da se i detaljno uči o tome, kad bi vam netko stavio u ruke prazan papir i rekao da napišete presudu, koliko bi svježe diplomiranih pravnika to znalo?
  5. Kaže ovako: potpisao sam ugovor s T-Com-om za ADSL i javila se slijedeća stvar. Dok sam razgovarao sa službenikom oko svih parametara, prava i obveza, pitao sam ga za dvomjesečni flat rate koji se dobije pri potpisivanju ugovora, čisto za svaki slučaj. Čovjek mi je rekao da to, nravano ima i još smo par minuta razglabali o tome kako je najbolje aktivirati ADSL početkom mjeseca da ne izgubim bez razloga dane ako to napravim pri karaju mjeseca etc. etc. Nakon toga, ugovor je potpisan, ADSL stigao, aktivirao sam ga i naravno, da iskoristim ta dva besplatna mjeseca surfao sam nenormalno po netu, bez ikakvih primisli. Nekidan sam dobio račun za prošli mjesec (drugi od aktivacije) i žuljnili su mi cijenu po kojoj vidim da mi je tip u T-Com centru lagao i da uopće ne postoji dvomjesečni flat rate. A to su mi potvrdili i u centru kad sam im poslao mail. Palo mi je na pamet da tražim poništenje ugovora jer me tip doveo u zabludu prije sklapanja (dobro, sklopio bih ja ugovor i bez tih besplatnih dva mjeseca, ali me tip navukao da trošim puno više nego što bih trošio da sam znao da nemam besplatno surfanje) ili barem storniranje računa, ako je to moguće. Imam i dva svjedoka koji su bili sa mnom i mogu potvrditi da mi je službenik to sve rekao. S njim još nisam razgovarao, htio sam prvo vidjeti ovdje kakve imam mogućnosti. Hvalal unaprijed
  6. S obzirom kakve su propuste napravili, nekako sumnjam da im je u cilju da ih tužim, iako bih im to mogao napomenuti kad ih po devet milijunti put nazovem. Da su neki veliki novci u pitanju, ajde, ne bih se čudio što odugovlače. Trenutno postoje dva problema: prvi su te fotografije koje su obrisane, a nemoguće je napraviti rekonstrukciju zbog toga što je vlasnik u međuvremenu prodao auto kojimi je izletio. Drugi je nedostupnost počinitelja. Zvali su ga (tako su mi barem rekli) i on je rekao da će doći potpisati tu izjavu o krivnji, ali nikako da se pojavi. Izgleda da ću ja morati ići obavljati njihov posao na kraju.
  7. Imao sam prometnu nezgodu u kojoj sam ja oštećenik i sad pokušavam isposlovati odštetu od osiguravajućeg društva, međutim, to se već razvuklo na nekoliko mjeseci, i čini mi se da oni namjerno zavlače stalno izmišljajući neke nove gluposti. Zanima me postoji li zastara potraživanja odštete? Mogu li to oni stalno razvlačiti i onda mi na kraju reći da više nemam pravo na odštetu? Odštetni zahtjev sam im poslao. Osim toga, osiguravajuće društvo je napravilo niz proceduralnih pogrešaka od toga da je prvi odštetni zahtjev potpisao počinitelj umjesto mene, pa da fotografiranje počiniteljevog vozila nije izvršio službeni procjenitelj, nego službenik društva etc, a sad mi govore i da nemaju izjavu krivnje počinitelja. Pitam se što smo onda radili u tom društvu nakon saobraćajke? Moja greška je što smo to sve rješavali bez policije, jer nije bila velika materijalna šteta, meni nije bilo ništa (osim malo uzdrmanosti), a i počinitelj je odmah rekao da je on kriv i odvezao me u to osig. društvo da sve to riješimo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija