Jump to content

kroksi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ja sam bio naveden u mupu kao vlasnik jer on nije prenesao auto na sebe, i samim time sam ja krivac iako sam prodao auto ranije. zanima me to kako naplatiti od kupca(čitaj;stvarnog krivca) ako on živi od "socijale".. da li da pokrenem neki postupak i da li bi ikada mogoa dobiti novce vraćene?
  2. Da, sve sam naveo. Stvar je u tome da sumnjam da ću se moći naplatiti s obzirom da čovjek prima samo socijalu..
  3. pozdrav! ne znam da li je u tema u dobrom pod-forumu, ali zanima me jedna stvar. prodao sam auto jednom čovjeku, koji ga nije prenesao na sebe, zaradio kazne ,kasnije presudu da ih moram ja podmiriti jer sam ja bio zaveden u MUP-u kao vlasnik. Ja ne znam gdje je taj čovjek,imam njegove podatke, ali sumnjam da će dobrovoljno nadoknaditi mi štetu/kazne. koliko sam shvatio, trebam ga privatno tužiti,i sve stoji, dobiti ću presudu, jer imam dokaz ugovor da je on kupio auto od mene prije napravljenih kazni. Problem je u tome da je čovjek pripadnik jedne nacionalne manjine, te mislim da ako i platim odvjetnika da sastavi tužbu, da li ću si moći to naplatiti? da li se to uopće isplati? hvala na odgovoru, lp.
  4. Pozdrav, prvi puta pišem i imam problema sa poslodavcem.. radi se o slijedećem: uvedene su norme za rad, i izgleda da smo plaćeni po napravljenim komadima.. problem je u tome što imamo potpisani ugovor o radu na puno radno vrijeme, nisu navedene niti definirane norme u ugovoru, itd. Isto tako, poslodavac je rekao da nam je platna lista prilagođena skraćenom radnim vremenom, a svi radimo puno radno vrijeme i prekovremene. dogodilo se slijedeće, dobili smo puno manju plaću nego određeno ugovorom, nitko nije napravio norme jer su postavljene tako visoko da je fizički nemoguće ih provesti. Nikome nije objašnjeno kako su došli do tog "specifičnog" broja komada kojih se treba napraviti, znači, nije definirano kako postići normu. Uza sve napore i prekovremene i radne subote, koji nisu prikazani na platnoj listi, norma nije postignuta, nego se sankcionira kaznom, odnosno odbitkom od plaće (skoro do 50%). šta učiniti? poslodavac ne objašnjava svoje postupke sankcionranja na plaćama, ne definira norme, niti kako ih postići.. prekovremeni nisu prikazani na platnoj listi niti su plaćeni.. Unaprijed hvala, lijepi pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija