Jump to content

rijecaninstari

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prije 5 godina sagradio sam obiteljsku katnicu u prvoj zoni grada , okučnica je ograđena zidom do kojeg se nalazi gradska površina , tokom gradnje kuća je morala po projektu biti udaljena od međe 4m što je i poštivano . Danas imam namjeru dogradit do kuće u visini kata terasu i prostoriju površine 24m2 do samog ogradnog zida i međe sa gradskim zemljištem koji je u nastavku zelena površina. Nemam namjeru zatražiti građevinsku dozvolu jer je nebi ni dobio , građevina bi bila montažna . Molim bih znalce za odgovor , dali bih morao rušiti ili platiti kaznu ako bi me netko prijavio uredu urbanizma.
 2. Prije 5 godina sagradio sam obiteljsku katnicu u prvoj zoni grada , okučnica je ograđena zidom do kojeg se nalazi gradska površina , tokom gradnje kuća je morala po projektu biti udaljena od međe 4m što je i poštivano . Danas imam namjeru dogradit do kuće u visini kata terasu i prostoriju površine 24m2 do samog ogradnog zida i međe sa gradskim zemljištem koji je u nastavku zelena površina. Nemam namjeru zatražiti građevinsku dozvolu jer je nebi ni dobio , građevina bi bila montažna . Molim bih znalce za odgovor , dali bih morao rušiti ili platiti kaznu ako bi me netko prijavio uredu urbanizma. 

  1. drot13

   drot13

   Moraš pitati na nekoj temi ili otvoriti svoju, tu će ti teško netko vidjeti i odgovoriti.

 3. U mojem je vlasnistvu oko godinu dana , prijasnji je vlasnik bio otprilike pet godina , a prvi vlasnik koji je bio u posjedu prije 1969 g. i kojeg sam kontaktirao nema nikakve ugovore iz tog vremena .
 4. Puno hvala na odgovoru , Pozdrav
 5. Molio bih savjet sto uciniti . Zemljiste je gradjevinsko u prvoj zoni i cekam potvrdu idejnog projekta , imamo namjeru graditi obiteljsku kucu na zemljistu cca800m2. Kako se na terenu nalazi mjerna jedinica katodne zastite vodovodnih cijevi zatrazio sam relokaciju. Sa inzinjerom KD ViK Rijeka dogovorio relokaciju malog stupica visine 1m na istu lokaciju pored tel. stupa sto je isto svima odgovaralo , ali sam nakon par dana dobio dopis direktora KD ViK-a Rijeka u kojem prilaze ugovor o pravu sluznosti sa nekim zabranama gradnje i na kraju ispada da mjesto gdje ce biti stupic i neki podzemni
×
×
 • Napravi novi...