Jump to content

TaiBo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TaiBo objavio

  1. Drugostupanjski sud je donio rješenje da se ponovi izvanparnični postupak i prvostupanjski sud je opet izašao na teren i potvrdio svoju odluku.Nakon toga je odvjetnik predlagatelja izjavio da če se opet žaliti.Da li je to moguće ,pošto su već to jednom učinili?
  2. Kad budete na prvom ročištu objasnite sutkinji da postoji ograda i da je međa poznata već 30 godina i da vi smatrate da ne treba uređivati među i ne pristajte na nikakvo plačanje.Sud sam određuje na kraju da li vi plačate dio troškova.Predujam za izlazak na teren plača osoba koja je pokrenula prijedlog za uređenje i iznos zavisi od volje suda. Preporučujem Vam da uzmete odvjetnika ,nekog sa iskustvom najbolje.Pripremite si nekakve papire ako imate iz katastra,možda parcelacije ili svjedoke koji su možda znaju otkada ta ograda tu postoji.Bitno je pokažete sudu do kuda vi posjedujete svoju nekretninu.Ako trebate još kakav savjet samo pitajte
  3. TaiBo

    parcelacija

    kupili smo kuću,a bivši vlasnik je parcelirao i prodao dio zemljišta.Nakon što smo mi legalizirali pomoćnu prostoriju naš geodeta je napravio geodetski elaborat koji se razlikuje od parcelacijskog elaborata i ispada da nije pravilno parcelirana čestica i da objekt koji se nalazi na toj novonastaloj čestici je pola na toj čestici a pola na općinskom zemljištu.Što nam je činiti,jer evidentno je da je osoba koje je radila parcelaciju radila na temelju katastarskih podataka ,koji nisu usklađeni sa stvarnim stanjem?
  4. Hvala na odgovoru! Mi nismo ništa radili na zgradi nakon legalizacije,nego se susjed sad sjetio da zgrada prelazi među,što naravno nije istina.Prijavio nas je voditelju katastra(oni se poznaju od prije).Voditelj katastra nas je telefonski nazvao i rekao da če oni doći premjerit među jel se našim susjedima žuri i da če on napravit preinaku međe.A kada smo došli kod njega onda je rekao da će pročelnica i on doči pogledati zgradu i vidjeti da li je ona u skladu sa rješenjem o izvedenom stanju.Da li mogu prijaviti voditelja katastra i kome?
  5. Da li se susjed ima pravo žaliti na rješenje o izvedenom stanju koje je pravomočno prije godinu i pol?Susjedi su se žalili da je moja građevina nelegalna i sada voditelj katastra želi izači da premjeri građevinu i među ,što ja odbijam jer imam pravomočno rješenje o izvedenom stanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija